Weer pictogram verwijderen uit Windows 11 taakbalk

Stefan
Weer pictogram verwijderen uit Windows 11 taakbalk

Microsoft is begonnen met het testen van de Weer widget. Als u zich heeft ingeschreven voor het Windows Insider Preview programma, ziet u een nieuw pictogram aan de linkerkant van de taakbalk van Windows 11.

Als Microsoft klaar is met het testen, zal het worden vrijgegeven voor de stabiele build, die u kunt krijgen via Windows-updates.

De “weer widget” is dus op dit moment van schrijven nog niet beschikbaar voor alle Windows 11 gebruikers. Alleen voor Windows insider developer builds.

Degenen die zich niet hebben ingeschreven voor het Windows Insider Preview programma en het weer pictogram van Windows 10 missen, kunnen Weather Bar of WeatherBug freeware voor Windows 11 downloaden en installeren.

Als de weer widget officieel wordt geïntegreerd in Windows 11 dan ziet u net als in de Windows 10 widget nieuws en interesses een venster met het huidige weer en actuele informatie. Hieronder ziet u een voorbeeld:

weer widget verwijderen uit Windows 11
Origineel: https://blogs.windows.com/windows-insider/2021/12/08/announcing-windows-11-insider-preview-build-22518/

Weer pictogram verwijderen uit Windows 11 taakbalk

Om het weer pictogram uit de taakbalk in Windows 11 te verwijderen dient u de widgets uit te schakelen. Dit is hoe het werkt.

Weer widget verwijderen via Windows-instellingen

Klik op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Persoonlijke instellingen en klik daarna op taakbalk. Wijzig de optie “Widgets” naar uit. U heeft nu de weer widget verwijderd uit de taakbalk in Windows 11.

Weer widget verwijderen uit de taakbalk in Windows 11

Lees ook: Widgets aanpassen in Windows 11.

Weer widget uitschakelen via Windows-register

U kunt het weer pictogram ook uitschakelen via het Windows-register.

Open het Windows-register. Ga via de linkerkant naar:

Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced

Zoek naar een DWORD-waarde genaamd “TaskbarDa” en wijzig de DWORD door dubbel te klikken op de waarde naar “0”. Om het weer pictogram terug weer te geven wijzigt u de DWORD-waarde “TaskbarDa” naar “1”.

taskbarda waarde aanpassen in Windows 11

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

2 reacties
Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *