Tijd en datum verbergen uit de taakbalk in Windows 11

Meest gelezen tips
Stefan
Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Help ook andere mensen

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om dit artikel te delen.

In Windows 11 is er veel veranderd ten opzichte van Windows 10. Het uiterlijk is radicaal veranderd en verschillende functies die wel in Windows 10 beschikbaar waren zijn tot op heden nog niet beschikbaar in Windows 11.

Houdt er wel rekening mee dat er veel functies terugkomen in Windows 11 via functie updates. Een van de functies die nog niet terugkomt zover ik weet is het kunnen verbergen van de tijd en datum in de taakbalk.

In Windows 10 bestaat er een instelling waarmee u de tijd en datum kunt verbergen uit de taakbalk. Deze functie is niet meer beschikbaar in Windows 11. Ik weet dat er wel vraag naar is op het Microsoft ondersteunings forum.

Dus is er door een ontwikkelaar een app ontwikkeld die de tijd en datum wel kan verbergen in Windows 11. Er zit alleen een nadeel aan vind ik persoonlijk, en dat is dat niet alleen de tijd en datum worden verborgen, maar het hele “overloop menu”, “Snelle instellingen” of “Notificaties”.

Voor Win11Clocktoggler

Tijd en datum verbergen uit de taakbalk in Windows 11

Zoals ik al aangaf in de begeleidende tekst. Er bestaat een app die de tijd en datum notatie kan verwijderen uit de taakbalk. Deze app is dus niet officieel van Microsoft en er is beperkte ondersteuning. De gehele source-code is op Github te lezen.

De app heet Win11ClockToggler en is bedoeld om eenmaal te starten om de tijd en datum te verbergen uit de taakbalk en nogmaals opstarten van de app en de tijd en datum zijn weer terug.

Download Win11ClockToggler

Download het bestand en open de app. U ziet daarna de volgende melding van Windows Smartscreen filter. Klik op “meer weergeven” en daarna onderaan op “Toch uitvoeren”.

Windows Smartscreen melding

U hoeft de app alleen te openen om de tijd en datum notering te verwijderen uit de taakbalk. Om de tijd en datum opnieuw weer te geven opent u de app nogmaals.

Win11Clocktoggler

Hieronder ziet u het resultaat. Er is geen tijd en datum meer aanwezig op de taakbalk. Dit werkt overigens ook voor andere Windows-versies en bij meerdere beeldschermen.

Tijd en datum verwijderen uit de taakbalk in Windows 11

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina middels het commentaar veld of de reacties doorlezen.

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! šŸ™‚

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook deze PC Tips

Laatste tips
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ā†“ Ik help u graag!