Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Tijd en datum verbergen uit de taakbalk in Windows 11

In Windows 11 is er veel veranderd ten opzichte van Windows 10. Het uiterlijk is radicaal veranderd en verschillende functies die wel in Windows 10 beschikbaar waren zijn tot op heden nog niet beschikbaar in Windows 11.

Houdt er wel rekening mee dat er veel functies terugkomen in Windows 11 via functie updates. Een van de functies die nog niet terugkomt zover ik weet is het kunnen verbergen van de tijd en datum in de taakbalk.

In Windows 10 bestaat er een instelling waarmee u de tijd en datum kunt verbergen uit de taakbalk. Deze functie is niet meer beschikbaar in Windows 11. Ik weet dat er wel vraag naar is op het Microsoft ondersteunings forum.

Dus is er door een ontwikkelaar een app ontwikkeld die de tijd en datum wel kan verbergen in Windows 11. Er zit alleen een nadeel aan vind ik persoonlijk, en dat is dat niet alleen de tijd en datum worden verborgen, maar het hele “overloop menu”, “Snelle instellingen” of “Notificaties”.

Voor Win11Clocktoggler

Tijd en datum verbergen uit de taakbalk in Windows 11

Zoals ik al aangaf in de begeleidende tekst. Er bestaat een app die de tijd en datum notatie kan verwijderen uit de taakbalk. Deze app is dus niet officieel van Microsoft en er is beperkte ondersteuning. De gehele source-code is op Github te lezen.

De app heet Win11ClockToggler en is bedoeld om eenmaal te starten om de tijd en datum te verbergen uit de taakbalk en nogmaals opstarten van de app en de tijd en datum zijn weer terug.

Download Win11ClockToggler

Download het bestand en open de app. U ziet daarna de volgende melding van Windows Smartscreen filter. Klik op “meer weergeven” en daarna onderaan op “Toch uitvoeren”.

Windows Smartscreen melding

U hoeft de app alleen te openen om de tijd en datum notering te verwijderen uit de taakbalk. Om de tijd en datum opnieuw weer te geven opent u de app nogmaals.

Win11Clocktoggler

Hieronder ziet u het resultaat. Er is geen tijd en datum meer aanwezig op de taakbalk. Dit werkt overigens ook voor andere Windows-versies en bij meerdere beeldschermen.

Tijd en datum verwijderen uit de taakbalk in Windows 11

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
3 REACTIES
  1. Dank u wel voor een mogelijke oplossing om de tijd weg te laten van de taalbalk. Probleem is echter dat ook alle andere items wegvallen terwijl ik eigenlijk alleen de tijd en datum notatie weg zou willen

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!