Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

YouTube zoekgeschiedenis aanzetten of uitzetten

Als u gebruik maakt van YouTube dan weet u dat er advertenties worden weergeven en dat YouTube op basis van onze zoekgeschiedenis aanbevelingen presenteert voor nieuwe video’s of soort gelijke video’s.

Deze aanbevelingen worden voornamelijk gedaan op de zoekgeschiedenis die is gekoppeld aan ons Google account. Als u inlogt bent bij YouTube via een Google account dan zijn de aanbevelingen, advertenties en gerelateerde video’s beter afgestemd op uw voorkeuren.

Dat komt omdat de zoekgeschiedenis precies bijhoudt waar u naar zoekt op YouTube. Deze informatie wordt door Google verwerkt en nieuwe video’s worden gepresenteerd aan de hand van de uitkomst in het algoritme.

U kunt de zoekgeschiedenis beheren via uw Google account. Op deze manier kunt u de zoekgeschiedenis inschakelen of uitschakelen. Dit is hoe het werkt.

YouTube zoekgeschiedenis aanzetten of uitzetten

Om de zoekgeschiedenis in- of uit te schakelen opent u de “Mijn activiteit” Google instellingen via: https://myactivity.google.com/myactivity

Als u ingelogd bent met uw Google account kunt u direct de zoekgeschiedenis van YouTube aanpassen.

YouTube zoekgeschiedenis aanzetten

Om de YouTube zoekgeschiedenis aan te zetten klikt u op “YouTube-geschiedenis”.

YouTube zoekgeschiedenis aanzetten

Klik vervolgens op de “Aanzetten” knop om de zoekgeschiedenis in te schakelen.

YouTube zoekgeschiedenis inschakelen

In de YouTube geschiedenis worden de YouTube-video’s opgeslagen die u bekijkt en beluistert en ook de items waarnaar u op YouTube zoekt.

Als u uw apparaat zonder internetverbinding gebruikt, kunnen uw gegevens in uw account worden opgeslagen zodra u weer online bent.

Niet alle Google-services slaan deze gegevens in uw account op.

Aan de hand van deze gegevens kan Google u meer gepersonaliseerde functionaliteit bieden, bijvoorbeeld betere aanbevelingen doen, suggesties doen voor creators die u misschien leuk vindt, onthouden waar u bent gebleven als u een video hervat en relevante advertenties tonen, zowel op Google als daarbuiten.

Deze gegevens kunnen worden opgeslagen en gebruikt in elke Google-service waarbij u bent ingelogd om u meer gepersonaliseerde functies te bieden. Op account.google.com kunt u onder andere uw gegevens handmatig verwijderen, een optie voor automatisch verwijderen kiezen en het opslaan van gegevens stoppen.

Bevestig nogmaals door op de “Aanzetten” knop te klikken.

Zoekgeschiedenis aanzetten

YouTube zoekgeschiedenis uitzetten

Open de YouTube zoekgeschiedenis instellen zoals hierboven beschreven. Klik vervolgens op de “Uitzetten” knop om de zoekgeschiedenis te stoppen.

YouTube zoekgeschiedenis uitzetten

Als u de YouTube geschiedenis onderbreekt, kunnen meer gepersonaliseerde functies in Google-services worden beperkt of uitgezet. U ziet bijvoorbeeld geen aanbevelingen meer voor content of creators op basis van video’s die u bekijkt of zoekt nadat u deze instelling hebt onderbroken. Ook krijgt u misschien aanbevelingen voor video’s die u al hebt bekeken.

Deze instelling wordt onderbroken op alle sites, apps en apparaten waarbij is ingelogd met dit Google account.

Als u deze instelling onderbreekt, worden uw eerdere gegevens niet verwijderd. U kunt uw gegevens en meer bekijken of verwijderen op myactivity.google.com.

Ga naar account.google.com om deze en andere instellingen van uw Google-account te wijzigen. Bezoek policies.google.com voor meer informatie over de gegevens die Google blijft verzamelen en waarom.

Klik op “Onderbreken” om de YouTube zoekgeschiedenis uit te schakelen.

YouTube zoekgeschiedenis onderbreken

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Google Chrome verborgen instellingen openen.

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!