Backup maken van Windows 10 drivers en drivers herstellen

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

U moet ervoor zorgen dat u een back-up hebt om uw stuurprogramma’s te herstellen. Dit zal u helpen als u een apparaat stuurprogramma moet terugzetten naar een eerdere versie, of als u Windows opnieuw gaat installeren.

Windows verwijdert doorgaans geen oude stuurprogramma’s, zelfs niet als u teruggaat naar een eerdere Windows-versie. Het maken van een back-up van uw Windows 10 stuurprogramma’s kan u helpen om deze stuurprogramma’s snel te herstellen, mocht u echter genoodzaakt zijn om Windows op een later tijdstip te wissen of Windows opnieuw te installeren.

Gelukkig kunt u een snelle back-up maken van de ge├»nstalleerde stuurprogramma’s met behulp van de DISM-tool (Deployment Image Servicing and Management) om dit soort problemen te voorkomen.

Back-up maken van Windows 10 stuurprogramma’s

Stuurprogramma back-up via PowerShell

Om te beginnen dient u PowerShell te openen als Administrator (beheerder). U dient om deze actie te kunnen uitvoeren dus beheerder te zijn van de computer waarvan u de stuurprogramma’s wilt back-uppen.

powershell openen

Ga naar de C:\ drive op uw computer en maak een nieuwe map met de naam: stuurprogrammas. Het mag ook een andere naam hebben, maar onthoudt de naam. Deze map hebben we later nodig.

In het PowerShell venster, typt u het volgende (heeft u een andere map naam gekozen dan stuurprogrammas vervang dan stuurprogrammas door de map naam):

DISM /online /export-driver /destination:C:\stuurprogrammas

dism backup maken drivers windows 10

DISM zal nu stuurprogramma’s exporteren naar de map die u aangegeven heeft.

Stuurprogramma back-up handmatig uitvoeren

Als u een back-up wilt maken van alle stuurprogramma’s, inclusief de stuurprogramma’s die Windows zelf al kent dan gaat u naar: C:\windows\system32\ en kopieert u de map: DriverStore.

driverstore kopieren

U plaatst de gekopieerde map naar de locatie waar u de back-up van de stuurprogramma’s wilt opslaan. In dit voorbeeld heb ik de map C:\Stuurprogrammas\ gebruikt. Ik raad u aan een locatie te kiezen op externe media zoals een NAS, USB-stick of externe harde schijf.

Stuurprogramma back-up terug installeren

Als u deze stuurprogramma’s in de toekomst opnieuw moet installeren, kunt u ze allemaal tegelijk installeren met de PnPUtil-tool.

In een PowerShell-venster met beheerdersrechten typt u:

PnPutil /add-driver "C:\stuurprogrammas\*.inf" /subdirs /install /reboot

pnputil drivers installeren

Dit zal alle stuurprogramma’s uit deze map terug installeren in Windows. Uw computer wordt daarna opnieuw opgestart om het proces te voltooien.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen.

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

2 REACTIES

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina Ôćô