Google Chrome opties die u nog niet kent! Of wel.

Wist u dat Google Chrome een hele hoop handige en leuke opties bevat? U bent op onze pagina beland omdat u nieuwsgierig bent naar welke opties dat dan wel niet zijn. Hieronder een opsomming van de opties die mogelijk nog niet kende van Google Chrome.

Google Chrome als mediaspeler

Google Chrome is een mediaspeler. Sleep een afbeelding of videobestand naar een nieuw tabblad om het afspelen te starten.

Als u op een groter scherm wilt kijken, kunt u uw video naar het grote scherm zetten door naar het Chrome-instellingenmenu te gaan en vervolgens op Cast te tikken. U verzend dan de inhoud van uw tabblad naar een Chromecast. Die Chromecast heeft u dan wel nodig.

Google Chrome T-Rex spel

Google heeft een verslavende kleine game geprogrammeerd in een van de meest vervelende schermen op Chrome.
Wanneer Chrome je waarschuwt dat het niet kan verbinden met internet, drukt u gewoon op de spatiebalk om een eindeloos t-rex spel te starten.

Tik nogmaals op de spatiebalk om de sprintende dinosaurus over de obstakels te laten springen. Succes met de high score 😉

Per ongeluk tabbladen gesloten in Chrome?

Per ongeluk een Chrome-tab gesloten die u nog steeds wenste gebruiken? Geen probleem.

Ga gewoon naar “Bestand > Open gesloten tabblad opnieuw” om het terug te brengen. Op een Mac onder “Archief > Open gesloten tabblad opnieuw”.

Een e-mail aanmaken vanuit de adresblak in Google Chrome

Google Chrome is een handige multi-app applicatie.

Typ mailto: gevolgd door het e-mailadres van uw ontvanger in de adresbalk. Selecteer Enter, chrome start uw standaard mailclient, met de ontvanger al vooraf ingevuld.

Snel uw cookies, browsergeschiedenis en applicatiedata wissen in Google Chrome

Type: chrome://settings/clearBrowserData in de adres balk, hierna kunt u snel de geschiedenis wissen uit Google Chrome.

Ga incognito style in Chrome

U wilt het internet bezoeken zonder dat webpagina’s u volgen en u informatie verspreid over het internet. Google Chrome biedt een incognito optie.

Ga naar bestand > Nieuw incognito venster om het internet anoniem te bezoeken. Let wel, dit is geen proxy of VPN optie. Uw ip-adres is nog wel in te zien voor website beheerders.

Zoek u Android telefoon

Wist u dat Google Chrome snel u Android telefoon kan zoeken? Type in de adres balk : Find My Phone en Chrome opent een pagina om uw Android telefoon te zoeken. U dient wel in zowel Chrome als op uw telefoon met hetzelfde Google Account te zijn ingelogd.

Google Chrome is saai, nieuw thema?

Type in de adres balk: https://chrome.google.com/webstore?hl=nl&category=theme

U heeft nu keuze uit een tal van nieuwe Google Chrome thema’s om Google Chrome net wat aantrekkelijker te maken!

Bedankt voor het lezen! Deel dit bericht op social media of online, alvast bedankt!

Gerelateerde berichten

Auteur

2 Reacties

  1. Hans M. Roeper
    mei 16, 2018

Plaats een reactie