Prullenbak pictogram op het bureaublad plaatsen in Windows 11

Stefan
Prullenbak pictogram op het bureaublad plaatsen in Windows 11

Het ontbrekende pictogram Prullenbak op het Bureaublad herstellen in Windows 11? De prullenbak maakt deel uit van de speciale pictogrammen die vroeger in vorige versies van Windows automatisch aan het bureaublad van elke gebruiker werden toegevoegd.

In Windows 11 staat alleen het pictogram Prullenbak standaard niet automatisch op het bureaublad. Als u het pictogram Prullenbak mist op uw bureaublad in Windows 11, laten de onderstaande stappen u zien hoe u dit kunt herstellen.

Er kunnen ook andere redenen zijn waarom het prullenbak pictogram niet op uw bureaublad staat. Als u uw bureaublad zo instelt dat alle pictogrammen worden verborgen, worden alle pictogrammen, inclusief de prullenbak, verborgen. Zorg ervoor dat op uw bureaublad pictogrammen worden weergegeven voordat u de onderstaande stappen uitvoert.

Prullenbak pictogram op het bureaublad plaatsen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Persoonlijke instellingen. Klik daarna op Thema’s en klik onderaan nogmaals op “Instellingen voor bureaubladpictogrammen”.

In de bureaubladpictogram instellingen schakel “Prullenbak” in en klik op OK. U ziet direct dat de prullenbak wordt weergeven op het bureaublad.

Prullenbak weergeven op bureaublad in Windows 11

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

4 reacties
  1. Beste Stefan
    Ondanks uw richtlijnen om mijn pictogram van de prullenmand terug op mijn bureaublad te krijgen lukt het mij niet. Ik heb geen enkel pictogram op mijn bureaublad. Ik heb blijkbaar een paar weken geleden per ongeluk een instelling veranderd.

  2. Met het pictogram van prullenbak op uw bureaublad kun je de inhoud raadplegen van uw prullenbak. Maar kun je ook mappen of bestanden slepen (dus verplaatsen) naar het pictogram van prullenbak op uw bueraublad?

    1. Hallo, ja dat kan. U kunt een bestand/map/snelkoppeling met de muis slepen naar het prullenbak pictogram. Het bestand wordt daarna naar de prullenbak verplaatst.
      Groet, Stefan

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *