Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Prullenbak pictogram op het bureaublad plaatsen in Windows 11

Het ontbrekende pictogram Prullenbak op het Bureaublad herstellen in Windows 11? De prullenbak maakt deel uit van de speciale pictogrammen die vroeger in vorige versies van Windows automatisch aan het bureaublad van elke gebruiker werden toegevoegd.

In Windows 11 staat alleen het pictogram Prullenbak standaard niet automatisch op het bureaublad. Als u het pictogram Prullenbak mist op uw bureaublad in Windows 11, laten de onderstaande stappen u zien hoe u dit kunt herstellen.

Er kunnen ook andere redenen zijn waarom het prullenbak pictogram niet op uw bureaublad staat. Als u uw bureaublad zo instelt dat alle pictogrammen worden verborgen, worden alle pictogrammen, inclusief de prullenbak, verborgen. Zorg ervoor dat op uw bureaublad pictogrammen worden weergegeven voordat u de onderstaande stappen uitvoert.

Prullenbak pictogram op het bureaublad plaatsen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Persoonlijke instellingen. Klik daarna op Thema’s en klik onderaan nogmaals op “Instellingen voor bureaubladpictogrammen”.

In de bureaubladpictogram instellingen schakel “Prullenbak” in en klik op OK. U ziet direct dat de prullenbak wordt weergeven op het bureaublad.

Prullenbak weergeven op bureaublad in Windows 11

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
4 REACTIES
  1. Beste Stefan
    Ondanks uw richtlijnen om mijn pictogram van de prullenmand terug op mijn bureaublad te krijgen lukt het mij niet. Ik heb geen enkel pictogram op mijn bureaublad. Ik heb blijkbaar een paar weken geleden per ongeluk een instelling veranderd.

  2. Met het pictogram van prullenbak op uw bureaublad kun je de inhoud raadplegen van uw prullenbak. Maar kun je ook mappen of bestanden slepen (dus verplaatsen) naar het pictogram van prullenbak op uw bueraublad?

    • Hallo, ja dat kan. U kunt een bestand/map/snelkoppeling met de muis slepen naar het prullenbak pictogram. Het bestand wordt daarna naar de prullenbak verplaatst.
      Groet, Stefan

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!