Bladwijzerbalk weergeven of verbergen in Google Chrome

Stefan
Bladwijzerbalk weergeven of verbergen in Google Chrome

Een bladwijzerbalk is een werkbalk die zich boven in het venster van elke internetbrowser bevindt, zo ook in Google Chrome. In de bladwijzerbalk kunt u uw favoriete bladwijzers vastzetten, zodat u er sneller bij kunt.

Als u Google Chrome heeft geïnstalleerd dan is het waarschijnlijk opgevallen dat de bladwijzerbalk niet standaard zichtbaar is. Google heeft de bladwijzer balk verborgen om Chrome een minimaal uiterlijk te geven. Onderdelen die in eerste instantie niet worden gebruikt zijn niet zichtbaar.

Mocht u de bladwijzerbalk nodig hebben om sneller te kunnen werken met Google Chrome dan kunt u de bladwijzerbalk weergeven. Dit is hoe het werkt.

Bladwijzerbalk weergeven of verbergen in Google Chrome

Bladwijzerbalk weergeven via de instellingen

Open de Google Chrome browser. Klik rechtsbovenin op de drie verticale puntjes. Dit is het Google Chrome menu. Klik op Bladwijzer en klik daarna op Bookmarkbalk tonen.

U kunt ook op CTRL + SHIFT + B drukken op uw toetsenbord terwijl Google Chrome is geopend. Op deze manier kunt u de bookmarkbalk tonen in Chrome via een snelkoppeling.

Bookmarkbalk tonen in Google Chrome

Bladwijzerbalk verbergen via de instellingen

Open de Google Chrome browser. Klik rechtsbovenin op de drie verticale puntjes. Klik op Bladwijzer en klik daarna nogmaals op Bookmarkbalk tonen.

U kunt ook op CTRL + SHIFT + B drukken op uw toetsenbord terwijl Google Chrome is geopend. Op deze manier kunt u de bookmarkbalk verbergen in Chrome via een snelkoppeling.

Bookmarkbalk verbergen in Google Chrome

Mochten er problemen zijn met Google Chrome, dan kunt u Google Chrome resetten.

Bladwijzerbalk inschakelen via het Windows-register

Als u problemen ondervind met Google Chrome of u kunt niet via de instellingen de bladwijzerbalk inschakelen, dan kunt u het Windows-register gebruiken.

Het Windows-register biedt toegang tot het aanpassen van instellingen binnen Google Chrome.

Open het Windows-register. Ga naar de sleutel:

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies

Klik met de rechtermuisknop op “Policies” en klik op Nieuw en daarna op sleutel. Geef deze sleutel de naam “Google”. Doet dit opnieuw, alleen nu klikt u op “Google” en maakt een nieuwe sleutel genaamd “Chrome”.

Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de “Chrome” sleutel en klik op Nieuw en daarna op DWORD 32-bit waarde. Geef deze waarde de naam “BookmarkBarEnabled”.

Dubbelklik vervolgens op deze nieuwe DWORD 32-bit waarde en wijzig de waardegegevens naar “1” om de bladwijzerbalk weer te geven in Chrome en naar “0” de bladwijzerbalk te verbergen in Google Chrome.

BookmarkBarEnabled register waarde

Herstart nu uw computer.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *