Google Chrome traag? Vind uit waarom Chrome traag is!

Aanbevolen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

Last van een trage Google Chrome browser? Google Chrome is nog steeds de meest gebruikte web browser te wereld. Doordat zoveel mensen Chrome gebruiken ontstaat er in Google Chrome meer functionaliteit en deze functionaliteit willen we ook allemaal gebruiken. Hierdoor kan Google Chrome traag worden, maar hoe weet u nou waarom Chrome traag is en wat kunt u hieraan doen?

In dit artikel leg ik u stap voor stap uit hoe u met Google Chrome taakbeheer kunt vaststellen wat er precies traag is in Chrome en wat u hieraan kunt doen.

Google Chrome traag

Google Chrome taakbeheer

Chrome heeft net als Windows en Mac een taakbeheer functie. In taakbeheer in de browser kunt u vaststellen welke tabblad, website of browser extensie uw browser vertraagd.

Chrome Taakbeheer openen

Taakbeheer in Google Chrome is er in Chrome voor Windows en voor Mac. Om in Windows taakbeheer in de Chrome browser te openen drukt u op: SHIFT + ESC.

U kunt ook naar het Chrome menu in de rechterbovenhoek. Open het menu. Klik op meer hulp programma’s en dan op Taakbeheer.

Om taakbeheer in Chrome op Mac te openen gaat u naar het Chrome menu in de rechterbovenhoek. Open het menu. Klik op meer hulp programma’s en dan op Taakbeheer.

Hoe werkt Google Chrome taakbeheer

chrome taakbeheer

Als u taakbeheer heeft geopend bij een trage Chrome dan ziet u bovenin vier verschillende tabbladen waarin u een probleem in Google Chrome kunt identificeren. Dit zijn taak, geheugenvoetafdruk, CPU, Netwerk en Proces-ID.

Om een trage Chrome functie vast te stellen kijkt u naar het geheugenvoetafdruk tabblad. Hier staat in het aantal kilobytes hoeveel er door Chrome gebruikt wordt. Als u bijvoorbeeld ziet dat een specifiek tabblad enorm veel KB gebruikt dan kunt dit tabblad sluiten door op de Proces beëindigen knop te klikken.

De browser extensie die Chrome vertraagd zal dan vastlopen (crashen). Als u Google Chrome opnieuw opstart wordt de vertragende extensie ook weer opnieuw opgestart.

Mocht u vaststellen dat een specifieke browser extensie vertraging veroorzaakt in Chrome dan kunt u deze Chrome extensie verwijderen. U kunt in dezelfde instructie ook ervoor kiezen om de extensie in plaats van te verwijderen de extensie te deactiveren.

Mocht u het helemaal niet meer weten dan kunt u Google Chrome resetten.

Ik hoop dat u hiermee kunt vaststellen waarom Google Chrome traag is en dat u het probleem heeft kunnen oplossen met taakbeheer in Chrome. Hulp nodig? Stel u vraag onderaan in deze instructie.

Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld.

Mijn computer hulp is gratis maar zonder garanties.

374 Artikelen243 REACTIES
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x