Google Chrome traag? Vind uit waarom Chrome traag is!

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Google Chrome is traag? De reden dat Google Chrome traag is, verschilt per computer en gebruiker. Het is daarom moeilijk om een directe oplossing te bieden. In dit artikel leest u hoe u zelf via taakbeheer in Google Chrome kunt identificeren waarom Google Chrome traag is.

Omdat er zoveel mensen Chrome gebruiken ontstaat er in Google Chrome meer functionaliteit en deze functionaliteit willen we ook allemaal gebruiken.

Door de vele functies en toevoegingen in Google Chrome kan Google Chrome traag worden. Google Chrome op zich zonder aanpassingen is een van de snelste browsers op dit moment beschikbaar.

Om vast te stellen waarom Google Chrome traag kunt u de ingebouwde taakbeheer functie gebruiken. Door taakbeheer in te zetten als hulpmiddel kunt u identificeren welk proces, welke extensie of welk tabblad Google Chrome vertraagd. De oplossing is dan om het probleem zelf weg te nemen uit Google Chrome.

Google Chrome traag? Vind uit waarom Chrome traag is!

Google Chrome Taakbeheer

Taakbeheer in Google Chrome is er in Google Chrome voor Windows en voor Mac. Om in Windows taakbeheer in de Chrome browser te openen drukt u op: SHIFT + ESC.

U kunt ook naar het Chrome menu in de rechterbovenhoek. Open het menu. Klik op meer hulp programma’s en dan op Taakbeheer.

Om taakbeheer in Chrome op Mac te openen gaat u naar het Chrome menu in de rechterbovenhoek. Open het menu. Klik op meer hulp programma’s en dan op Taakbeheer.

Hoe werkt Google Chrome taakbeheer?

Als u taakbeheer heeft geopend in een trage Chrome browser dan ziet u bovenin vier verschillende tabbladen waarmee u een probleem in Google Chrome kunt identificeren. Dit zijn taak, geheugenvoetafdruk, cpu, netwerk en proces-id.

Taakbeheer in Google Chrome

Om een trage Chrome functie vast te stellen kijkt u naar het geheugenvoetafdruk tabblad, maar ook naar CPU.

In het tabblad geheugenvoetafdruk ziet u het aantal kilobytes aan geheugen hoeveel er door Chrome gebruikt wordt. Dit betreft het gebruikte geheugen door een proces in de Google Chrome browser. Hoe meer geheugen een proces gebruikt, hoe meer het Google Chrome zal vertragen.

Als u bijvoorbeeld ziet dat een specifiek tabblad veel geheugen gebruikt, dan kunt dit tabblad sluiten door het tabblad te selecteren en daarna op de proces beëindigen knop te klikken. U ziet dan de “Asjemenou” Foutcode: RESULT_CODE_KILLED in het tabblad.

Het is aan te raden om nooit te veel tabbladen tegelijk open te houden, elke tabblad verbruikt een aanzienlijk deel van het computer geheugen via Google Chrome. Dit is zeker het geval bij het afspelen van media, denk aan online video streamingdiensten zoals YouTube, Netflix, Videoland et cetera.

Proces beeindigen in de Google Chrome browser

Ik raad u aan om de geheugenvoetafdruk te sorteren op aflopend. Op deze manier ziet u het proces dat het meeste geheugen verbruikt.

Ook het tabblad CPU kan een goede indicatie geven voor een te hoog verbruik van de computerprocessen. Hoe hoger het CPU verbruik, hoe meer processen Google Chrome gebruikt van de computer.

Taakbeheer in Google Chrome sorteren op geheugenvoetafdruk

Als u ziet dat een extensie teveel geheugen of CPU gebruikt dan zou ik aanraden om deze extensie of uit te schakelen of te verwijderen. Extensies zijn enorme geheugen verbruikers in Google Chrome. Ook niet elke extensie is evengoed geprogrammeerd en verbruikt dan mogelijk teveel geheugen in Google Chrome.

Extensie uitschakelen in taakbeheer voor Google Chrome

Het komt erop neer dat u via taakbeheer zelf dient uit te zoeken waarom Google Chrome traag is geworden. Hier is een proces voor verantwoordelijk.

Houdt er ook rekening mee dat bepaalde apps op uw computer ook een koppeling maken met de Google Chrome browser. Denk hierbij een aan een antivirus of computerbeveiligingspakket die u beschermt bij online bankieren. Ook deze apps kunnen de browser vertragen.

Ik hoop dat het met deze informatie is gelukt om te identificeren waarom Google Chrome traag is. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂
3 REACTIES
  1. Hoi Stefan, ik heb een HP Pro book een 5 tal jaar oud, intel core i5… maar hij is nogal traag geworden, gewoon op het bureaublad geen probleem maar om de browser open te doen is al een hel en iets opzoeken nog erger 🙂 heb jij hier soms een trucje voor.. dan hoor ik het graag, alvast bedankt hoor

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!