More
  Startpagina Handige tips Google Chrome Google Chrome traag? Vind uit waarom Chrome traag is!

  Google Chrome traag? Vind uit waarom Chrome traag is!

  Last van een trage Google Chrome browser? Google Chrome is nog steeds de meest gebruikte web browser te wereld. Doordat zoveel mensen Chrome gebruiken ontstaat er in Google Chrome meer functionaliteit en deze functionaliteit willen we ook allemaal gebruiken. Hierdoor kan Google Chrome traag worden, maar hoe weet u nou waarom Chrome traag is en wat kunt u hieraan doen?

  In dit artikel leg ik u stap voor stap uit hoe u met Google Chrome taakbeheer kunt vaststellen wat er precies traag is in Chrome en wat u hieraan kunt doen.

  Google Chrome traag

  Google Chrome taakbeheer

  Chrome heeft net als Windows en Mac een taakbeheer functie. In taakbeheer in de browser kunt u vaststellen welke tabblad, website of browser extensie uw browser vertraagd.

  Chrome Taakbeheer openen

  Taakbeheer in Google Chrome is er in Chrome voor Windows en voor Mac. Om in Windows taakbeheer in de Chrome browser te openen drukt u op: SHIFT + ESC.

  U kunt ook naar het Chrome menu in de rechterbovenhoek. Open het menu. Klik op meer hulp programma’s en dan op Taakbeheer.

  Om taakbeheer in Chrome op Mac te openen gaat u naar het Chrome menu in de rechterbovenhoek. Open het menu. Klik op meer hulp programma’s en dan op Taakbeheer.

  Hoe werkt Google Chrome taakbeheer

  chrome taakbeheer

  Als u taakbeheer heeft geopend bij een trage Chrome dan ziet u bovenin vier verschillende tabbladen waarin u een probleem in Google Chrome kunt identificeren. Dit zijn taak, geheugenvoetafdruk, CPU, Netwerk en Proces-ID.

  Om een trage Chrome functie vast te stellen kijkt u naar het geheugenvoetafdruk tabblad. Hier staat in het aantal kilobytes hoeveel er door Chrome gebruikt wordt. Als u bijvoorbeeld ziet dat een specifiek tabblad enorm veel KB gebruikt dan kunt dit tabblad sluiten door op de Proces beëindigen knop te klikken.

  De browser extensie die Chrome vertraagd zal dan vastlopen (crashen). Als u Google Chrome opnieuw opstart wordt de vertragende extensie ook weer opnieuw opgestart.

  Mocht u vaststellen dat een specifieke browser extensie vertraging veroorzaakt in Chrome dan kunt u deze Chrome extensie verwijderen. U kunt in dezelfde instructie ook ervoor kiezen om de extensie in plaats van te verwijderen de extensie te deactiveren.

  Mocht u het helemaal niet meer weten dan kunt u Google Chrome resetten.

  Ik hoop dat u hiermee kunt vaststellen waarom Google Chrome traag is en dat u het probleem heeft kunnen oplossen met taakbeheer in Chrome. Hulp nodig? Stel u vraag onderaan in deze instructie.

  Bedankt voor het lezen!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  Indien u hulp nodig heeft met uw computer of ander apparaat, dan probeer ik u te helpen. Ik wil u verzoeken het computer probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven. U kunt hiervoor het commentaar veld hieronder gebruiken. Ik reageer z.s.m. op uw hulpvraag.
  * De hulp die ik aanbied is gratis, maar zonder garanties.

  Een bedankje mag ook! 👍🏼

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  Website blokkeren in Firefox browser? Dit is hoe!

  Het is internet is vol van ongewenste websites, in sommige gevallen wilt u in de Firefox browser websites kunnen blokkeren. Bijvoorbeeld voor kinderen, werknemers...

  Steam opent niet? 7 tips om het probleem op te lossen

  Steam is een van de grootste online game platform op dit moment. Steam is gestart bij Valve in 2003 en is verantwoordelijk voor meer...

  Standaard mail app wijzigen op iPhone of iPad

  Sinds de komst van iOS 14 en iPadOS 14 kunt u de standaard Mail app op een iPhone of iPad wijzigen. Het is dus...

  Standaard web browser wijzigen op iPhone of iPad

  Sinds de komst van iOS 14 en iPadOS 14 kunt u de standaard web browser Safari op een iPhone of iPad wijzigen. Het is...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x