Windows 11 MICA effect inschakelen in Google Chrome

Stefan
Windows 11 MICA effect inschakelen in Google Chrome

In Google Chrome zijn verborgen instellingen beschikbaar. Via deze verborgen instellingen kunt u experimentele functies inschakelen zoals het Mica effect in Windows 11.

Het Mica effect is een transparante achtergrond die een beetje wazig is. Het bevat kleuren die zich aanpassen aan de achtergrond die is ingesteld in Windows 11. Het is dus niet volledig transparant maar een beetje doorschijnend met de achtergrond tinten uit de achtergrondafbeelding of effen kleur.

Dit effect kunt u toepassen in Google Chrome. U stelt hiermee de titelbalk in met dit Mica effect. Het is zoals gezegd een experimentele functie die ook weer uit Google Chrome kan worden verwijderd.

Experimentele functies zijn geen officiële functies die in de standaardinstellingen beschikbaar zijn. Dit is hoe u het Mica effect toepast in Google Chrome.

Windows 11 MICA effect inschakelen in Google Chrome

Om te beginnen moet u Google Chrome bijwerken naar de laatste versie. Dit is minimaal versie 115.0.5790.171. Eerdere versies ondersteunen het Mica effect niet. Daarnaast werkt het alleen in Windows 11, versie 22H2 (build 22621) en hoger. Welke Windows versie heb ik?

In de adresbalk van Google Chrome type:

chrome://flags/

In de zoekbalk type: mica. Wijzig vervolgens rechts naast “Windows 11 mica titlebar” de functie naar “Enabled”.

windows 11 mica titlebar

Herstart nu de Google Chrome browser door op “Relaunch” te klikken. U heeft nu het Mica effect ingeschakeld in Google Chrome. Wilt u het mica effect weer uitschakelen, klik dan rechtsbovenin de verborgen instellingen op “reset all” en herstart de Chrome browser.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *