Geavanceerde gegevensbescherming inschakelen in iCloud

Stefan
Geavanceerde gegevensbescherming inschakelen in iCloud

Geavanceerde gegevensbescherming in iCloud is een beveiligingsfunctie die een hoog niveau van privacy en bescherming van uw iCloud gegevens biedt.

Als geavanceerde gegevensbescherming is ingeschakeld, worden gegevens zoals foto’s, video’s, berichten en andere bestanden op uw Apple apparaat versleuteld voordat ze worden geüpload naar de servers van Apple. Dit betekent dat de gegevens alleen toegankelijk zijn voor u als gebruiker en degenen met wie u de gegevens wilt delen.

Door geavanceerde gegevensbescherming worden de gegevens versleuteld met een unieke sleutel die wordt gemaakt op uw Apple apparaat, bijvoorbeeld een iPhone. De sleutel wordt lokaal op het apparaat opgeslagen en nooit naar de servers van Apple verzonden. Dit zorgt ervoor dat niemand, ook Apple niet, zonder de sleutel bij uw gegevens kan.

U moet Geavanceerde gegevensbescherming handmatig inschakelen en beveiligingscontacten of sleutels instellen. Geavanceerde gegevensbescherming is alleen beschikbaar vanaf iOS 16.2, iPadOS 16.2 en macOS 13.1. Dit is hoe het werkt.

Geavanceerde gegevensbescherming inschakelen in iCloud

Open de instellingen op uw iPhone of iPad. Druk bovenin op uw naam (“Apple ID”). Druk op “iCloud” om de iCloud instellingen te openen.

Apple ID

Druk helemaal onderin op “Geavanceerde gegevensbescherming”.

Gevanceerde gegevensbescherming

Druk nogmaals onderin op “Schakel geavanceerde gegevensbescherming in”.

Schakel geavanceerde gegevensbescherming in

U dient nu een accountherstel contact aan te wijzen of een herstelcode in te stellen.

Stel accountherstel in

U kunt nu de keuze maken om een herstelcontact toe te voegen of een herstelcode te gebruiken. Zorg ervoor dat u de herstelcode veilig opslaat, want dat is de enige oplossing om uw account te herstellen als u uw iCloud wachtwoord bent vergeten. Zelfs Apple kan u niet helpen uw gegevens te herstellen.

Lees ook
Privé surfen in Safari op de iPhone? Zo werkt het!

Voeg herstelcontact toe

Zodra u accountherstel heeft afgerond, gaat u terug naar de optie Geavanceerde gegevensbescherming in iCloud instellingen. Volg de instructies op het scherm en voltooi het proces.

Lees hier meer over iCloud geavanceerde gegevensbescherming.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *