Altijd beveiligde verbinding (HTTPS) gebruiken in Chrome op iPhone

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Door de functie “Altijd beveiligde verbindingen gebruiken” in te schakelen in de Google Chrome browser instellingen voor iPhone of iPad, kunt u ervoor zorgen dat websites altijd geladen worden via een HTTPS verbinding.

Dit betekent dat de verbinding tussen uw iPhone of iPad en de website versleuteld is en minder vatbaar is voor aanvallen van derden. Chrome zal dus altijd HTTPS gebruiken om verbinding te maken met websites, waardoor uw browsen veiliger wordt.

Houd er echter rekening mee dat sommige websites mogelijk geen HTTPS ondersteunen en dat u mogelijk een waarschuwing krijgt als u deze websites bezoekt. Dit type website zou u dan eigenlijk ook niet meer moeten bezoeken, HTTPS is zo’n beetje de norm voor elke website tegenwoordig.

Altijd beveiligde verbinding (HTTPS) gebruiken in Chrome op iPhone

Open de Google Chrome browser op uw iPhone of iPad. Druk vervolgens rechtsonderin op de menuknop, te herkennen aan de drie horizontale puntjes.

Google Chrome menu openen iPhone

In het menu sleept u de bovenste balk naar links. U ziet nu “Instellingen” druk erop om de instellingen te openen.

Google Chrome instellingen openen iPhone

In de instellingen drukt op “privacy en beveiliging” om de Chrome beveiligingsinstellingen te openen.

Google Chrome privacy en beveiliging openen iPhone

Schakel de functie “Altijd beveiligde verbindingen gebruiken” door erop te drukken.

Altijd beveiligde verbindingen gebruiken

U kunt ervoor kiezen om de “Altijd beveiligde verbinding gebruiken” functie in Google Chrome voor iPhone te gebruiken als u extra beveiliging wilt toevoegen aan uw browsen op uw iPhone of iPad.

HTTPS is een beveiligingsprotocol dat de verbinding tussen uw iPhone of iPad en de website versleutelt. De informatie die wordt verzonden en ontvangen niet kan worden onderschept of gelezen door derden. Ik raad aan deze functie in te schakelen als u via de Google Chrome browser privacygevoelige informatie verstuurd, zoals bijvoorbeeld bij het online winkelen of het versturen van bestanden via de browser.

Nogmaals. Houdt er rekening mee dat niet alle websites HTTPS ondersteunen. In sommige gevallen kan het inschakelen van de “Altijd beveiligde verbinding gebruiken” functie leiden tot waarschuwingen of foutmeldingen wanneer u deze websites bezoekt. U zou dit soort websites dan ook niet meer moeten bezoeken want ze voldoen niet aan de huidige norm HTTPS.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!