IP adres opzoeken in Windows 10, meerdere tips – PC-Tips.info

Aanbevolen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

Elke apparaat verbonden met een netwerk of het internet heeft een IP adres, een IP adres staat voor Internet Protocol adres. Het is een identificatie nummer dat alle andere apparaten op het netwerk en internet onderscheid met een uniek IP adres. Er is geen netwerk of internet zonder een IP adres.

Voor het gebruik van internet moeten alle aangesloten apparaten een openbaar IP-adres hebben. Een IP-adres maakt het mogelijk tussen twee apparaten, laten we het noemen de afzender en de ontvanger van Internet communicatie te vinden en data uit te wisselen met elkaar.

De meest voorkomende particuliere IP-groep begint met 192.168- of 10- binnen een netwerk. Op het internet heeft iedereen uniek publiek ip adres gekregen van de internetprovider. Aangezien elk apparaat zich op een ander lokaal netwerk (LAN) bevindt, zijn er geen conflicten. Bovendien, aangezien alle communicatie op het internet is van IP-adres naar IP-adres, elke website die u bezoekt kent het publieke IP-adres van uw router. Geen server, echter, kent het privé intern IP adres van uw computer op een netwerk.

Er zijn momenteel twee versies van het Internet Protocol: IPv4, en een nieuwe versie genaamd IPv6. IPv6 is een evolutionaire upgrade van het Internet Protocol versie 4. Naarmate het aantal Internet gebruikers toeneemt, zal IPv4 uiteindelijk zijn limiet bereiken en de IPv4 adressen raken op. IPv6 zal dus voldoen aan de behoefte aan meer Internet adressen. In dit artikel, bieden wij verschillende methoden om uw IP-adres te vinden in Windows 10.

IP adres opzoeken in Windows 10

IP adres verkrijgen via Windows taakbeheer

Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer, Taakbeheer uit de lijst. Ga naar tabblad Prestaties in taakbeheer en selecteer Ethernet. In de omschrijving vind u het intern ip adres van uw windows 10 computer in een netwerk. Is uw windows 10 pc direct verbonden met het internet vind u hier uw publiek ip adres van uw internet provider.

ip adres opzoeken via taakbeheer

IP adres opzoeken via Windows 10 instellingen

Klik op de Windows 10 start knop, uit het linkerkeuze menu klik op Instellingen. U bent nu in de windows instellingen.

windows 10 instellingen ip adres opzoeken

Selecteer Netwerk en internet uit het de Windows 10 instellingen.

windows 10 instellingen ip adres opzoeken ethernet

Klik links uit het menu op Ethernet en klik door op Ethernet Netwerk. Bent u met WiFi verbonden, selecteert u de WiFi verbinding.

windows 10 instellingen ip adres opzoeken eigenschappen

Onder de netwerk instellingen vind u het intern ip adres van uw apparaat in het netwerk.

IP adres opzoeken via Windows 10 command prompt

Klik met de rechtermuisknop op de windows 10 start knop, selecteer Uitvoeren uit de lijst. In het uitvoeren venster type: cmd.exe. Er opent zich nu een Windows 10 command-prompt. In het command-prompt, typt u: ipconfig.

windows 10 ipconfig

Hier vind uw het intern of extern ip adres van uw apparaat onder IPv4 Address.

IP adres opzoeken via Windows 10 systeem informatie

Ga naar het Windows 10 bureaublad, en klik op de Windows 10 start knop, en zoek naar systeeminformatie.

windows 10 ip adres systeem informatie

Er opent zich nu een systeeminformatie paneel met alle informatie over hardware en software. Klik door op Onderdelen, Netwerk, Adapter. Scroll wat naar beneden onder IP adres vind u het IP adres van uw apparaat (adapter) in het intern of extern (internet) netwerk. Let op dat u het IP adres zoekt van uw huidige adapter, als er meerdere staan zorg dan dat u de actieve adapter selecteert.

windows 10 ip adres systeeminformatie

IP adres opzoeken in Windows 10 via Configuratiescherm

Ga naar het Windows 10 bureaublad, en klik op de Windows 10 start knop, en zoek naar configuratiescherm. Open het configuratiescherm en klik door op Netwerkstatus en -taken weergeven.

windows 10 netwerkstatus en taken weergeven

Onder verbindingen: selecteer uw adapter, dit kan zijn Ethernet of Draadloos.

windows 10 ip adres ethernet verbinding

Er opent zich nu een nieuw venster met de adapter configuratie. Klik op details, en zie uw ip adres onder IPv4-adres.

windows 10 ip adres details

Lees meer tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Dit artikel is geschreven door

455 Artikelen298 REACTIES

3 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
vanwildemeersch ronny

kan niet verzenden

Van Vlasselaer Lucie

Dank !
Het liep allemaal nog wat anders dan in de voorbeelden, maar de aanhouder wint hé en uiteindelijk toch gelukt.

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
ComputerComputer
3
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x