More
  Startpagina Handige tips IP adres opzoeken in Windows 10, meerdere tips - PC-Tips.info

  IP adres opzoeken in Windows 10, meerdere tips – PC-Tips.info

  Elke apparaat verbonden met een netwerk of het internet heeft een IP adres, een IP adres staat voor Internet Protocol adres. Het is een identificatie nummer dat alle andere apparaten op het netwerk en internet onderscheid met een uniek IP adres. Er is geen netwerk of internet zonder een IP adres.

  Voor het gebruik van internet moeten alle aangesloten apparaten een openbaar IP-adres hebben. Een IP-adres maakt het mogelijk tussen twee apparaten, laten we het noemen de afzender en de ontvanger van Internet communicatie te vinden en data uit te wisselen met elkaar.

  De meest voorkomende particuliere IP-groep begint met 192.168- of 10- binnen een netwerk. Op het internet heeft iedereen uniek publiek ip adres gekregen van de internetprovider. Aangezien elk apparaat zich op een ander lokaal netwerk (LAN) bevindt, zijn er geen conflicten. Bovendien, aangezien alle communicatie op het internet is van IP-adres naar IP-adres, elke website die u bezoekt kent het publieke IP-adres van uw router. Geen server, echter, kent het privé intern IP adres van uw computer op een netwerk.

  Er zijn momenteel twee versies van het Internet Protocol: IPv4, en een nieuwe versie genaamd IPv6. IPv6 is een evolutionaire upgrade van het Internet Protocol versie 4. Naarmate het aantal Internet gebruikers toeneemt, zal IPv4 uiteindelijk zijn limiet bereiken en de IPv4 adressen raken op. IPv6 zal dus voldoen aan de behoefte aan meer Internet adressen. In dit artikel, bieden wij verschillende methoden om uw IP-adres te vinden in Windows 10.

  IP adres opzoeken in Windows 10

  IP adres verkrijgen via Windows taakbeheer

  Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer, Taakbeheer uit de lijst. Ga naar tabblad Prestaties in taakbeheer en selecteer Ethernet. In de omschrijving vind u het intern ip adres van uw windows 10 computer in een netwerk. Is uw windows 10 pc direct verbonden met het internet vind u hier uw publiek ip adres van uw internet provider.

  ip adres opzoeken via taakbeheer

  IP adres opzoeken via Windows 10 instellingen

  Klik op de Windows 10 start knop, uit het linkerkeuze menu klik op Instellingen. U bent nu in de windows instellingen.

  windows 10 instellingen ip adres opzoeken

  Selecteer Netwerk en internet uit het de Windows 10 instellingen.

  windows 10 instellingen ip adres opzoeken ethernet

  Klik links uit het menu op Ethernet en klik door op Ethernet Netwerk. Bent u met WiFi verbonden, selecteert u de WiFi verbinding.

  windows 10 instellingen ip adres opzoeken eigenschappen

  Onder de netwerk instellingen vind u het intern ip adres van uw apparaat in het netwerk.

  IP adres opzoeken via Windows 10 command prompt

  Klik met de rechtermuisknop op de windows 10 start knop, selecteer Uitvoeren uit de lijst. In het uitvoeren venster type: cmd.exe. Er opent zich nu een Windows 10 command-prompt. In het command-prompt, typt u: ipconfig.

  windows 10 ipconfig

  Hier vind uw het intern of extern ip adres van uw apparaat onder IPv4 Address.

  IP adres opzoeken via Windows 10 systeem informatie

  Ga naar het Windows 10 bureaublad, en klik op de Windows 10 start knop, en zoek naar systeeminformatie.

  windows 10 ip adres systeem informatie

  Er opent zich nu een systeeminformatie paneel met alle informatie over hardware en software. Klik door op Onderdelen, Netwerk, Adapter. Scroll wat naar beneden onder IP adres vind u het IP adres van uw apparaat (adapter) in het intern of extern (internet) netwerk. Let op dat u het IP adres zoekt van uw huidige adapter, als er meerdere staan zorg dan dat u de actieve adapter selecteert.

  windows 10 ip adres systeeminformatie

  IP adres opzoeken in Windows 10 via Configuratiescherm

  Ga naar het Windows 10 bureaublad, en klik op de Windows 10 start knop, en zoek naar configuratiescherm. Open het configuratiescherm en klik door op Netwerkstatus en -taken weergeven.

  windows 10 netwerkstatus en taken weergeven

  Onder verbindingen: selecteer uw adapter, dit kan zijn Ethernet of Draadloos.

  windows 10 ip adres ethernet verbinding

  Er opent zich nu een nieuw venster met de adapter configuratie. Klik op details, en zie uw ip adres onder IPv4-adres.

  windows 10 ip adres details

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  vanwildemeersch ronny
  vanwildemeersch ronny
  2 maanden geleden

  kan niet verzenden

  Recente artikelen

  De 11 beste Microsoft Edge experimentele instellingen (Tweaks)

  Microsoft Edge is gebaseerd op het Chromium Project, dit biedt evenals Google Chrome tot het aanpassen van instellingen in de browser. Er zijn nogal...

  Dit is hoe U een Windows Defender Offline scan uitvoert

  Windows Defender Offline scan uitvoeren. Waarom een offline scan? Een offline scan met Windows Defender Antivirus voert u uit als u te maken heeft...

  Windows Firewall herstellen (Windows Firewall reset) uitvoeren

  Windows Firewall is een handige ingebouwde firewall voor Windows sinds de introductie van de Windows Firewall in Windows XP Service pack 2. U kunt via...

  Malwarebytes Windows Firewall Control – Maak de Firewall beter

  Windows Firewall Control is een krachtig hulpmiddel dat de functionaliteit van Windows Firewall uitbreidt en nieuwe extra functies biedt die Windows Firewall beter maakt. Windows...
  2
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x