IP adres opzoeken in Windows 10, meerdere tips – PC-Tips.info

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen? Deel dit artikel via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een PayPal donatie aan PC Tips.

Elke apparaat verbonden met een netwerk of het internet heeft een IP adres, een IP adres staat voor Internet Protocol adres. Het is een identificatienummer dat alle andere apparaten op het netwerk en internet onderscheid met een uniek IP adres. Er is geen netwerk of internet zonder een IP adres.

Voor het gebruik van internet moeten alle aangesloten apparaten een openbaar IP-adres hebben. Een IP-adres maakt het mogelijk tussen twee apparaten, laten we het noemen de afzender en de ontvanger van Internet communicatie te vinden en data uit te wisselen met elkaar.

De meest voorkomende particuliere IP-groep begint met 192.168- of 10- binnen een netwerk. Op het internet heeft iedereen uniek publiek IP adres gekregen van de internetprovider. Omdat elk apparaat zich op een ander lokaal netwerk (LAN) bevindt, zijn er geen conflicten. Bovendien, omdat alle communicatie op het internet is van IP-adres naar IP-adres. Elke website die u bezoekt kent het publieke IP-adres van uw router. Geen server, echter, kent het privé intern IP adres van uw computer op een netwerk.

Er zijn nu twee versies van het Internet Protocol: IPv4, en een nieuwe versie genaamd IPv6. IPv6 is een evolutionaire upgrade van het Internet Protocol versie 4. Naarmate het aantal Internetgebruikers toeneemt, zal IPv4 uiteindelijk zijn limiet bereiken en de IPv4 adressen raken op. IPv6 zal dus voldoen aan de behoefte aan meer Internet adressen. In dit artikel, bieden we verschillende methoden om uw IP-adres te vinden in Windows 10.

IP adres opzoeken in Windows 10

IP adres verkrijgen via Windows taakbeheer

Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer, Taakbeheer uit de lijst. Ga naar tabblad Prestaties in taakbeheer en selecteer Ethernet. In de omschrijving vind u het intern IP adres van uw windows 10 computer in een netwerk. Is uw windows 10 pc direct verbonden met het internet vind u hier uw publiek IP adres van uw internet provider.

ip adres opzoeken via taakbeheer

IP adres opzoeken via Windows 10 instellingen

Klik op de Windows 10 start knop, uit het linkerkeuze menu klik op Instellingen. U bent nu in de Windows-instellingen.

windows 10 instellingen ip adres opzoeken

Selecteer Netwerk en internet uit het de Windows 10 instellingen.

windows 10 instellingen ip adres opzoeken ethernet

Klik links uit het menu op Ethernet en klik door op Ethernet Netwerk. Bent u met Wifi verbonden, selecteert u de Wifi verbinding.

windows 10 instellingen ip adres opzoeken eigenschappen

Onder de netwerk instellingen vind u het intern IP adres van uw apparaat in het netwerk.

IP adres opzoeken via Windows 10 command prompt

Klik met de rechtermuisknop op de windows 10 start knop, selecteer Uitvoeren uit de lijst. In het uitvoeren venster type: cmd.exe. Er opent zich nu een Windows 10 command-prompt. In het command-prompt, typt u: ipconfig.

windows 10 ipconfig

Hier vind uw het intern of extern IP adres van uw apparaat onder IPv4 Adress.

IP adres opzoeken via Windows 10 systeem informatie

Ga naar het Windows 10 bureaublad, en klik op de Windows 10 start knop, en zoek naar systeeminformatie.

windows 10 ip adres systeem informatie

Er opent zich nu een systeeminformatie paneel met alle informatie over hardware en software. Klik door op Onderdelen, Netwerk, Adapter. Navigeer wat naar beneden onder IP adres vind u het IP adres van uw apparaat (adapter) in het intern of extern (internet) netwerk. Let op dat u het IP adres zoekt van uw huidige adapter, als er meerdere staan zorg dan dat u de actieve adapter selecteert.

windows 10 ip adres systeeminformatie

IP adres opzoeken in Windows 10 via Configuratiescherm

Ga naar het Windows 10 bureaublad, en klik op de Windows 10 start knop, en zoek naar configuratiescherm. Open het configuratiescherm en klik door op Netwerkstatus en -taken weergeven.

windows 10 netwerkstatus en taken weergeven

Onder verbindingen: selecteer uw adapter, dit kan zijn Ethernet of Draadloos.

windows 10 ip adres ethernet verbinding

Er opent zich nu een nieuw venster met de adapter configuratie. Klik op details, en zie uw ip adres onder IPv4-adres.

windows 10 ip adres details

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

3 REACTIES

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓