Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

WiFi IP adres opzoeken in Windows 11? Dit is hoe!

Telkens wanneer u verbinding maakt met een Wi-Fi netwerk, krijgt uw Windows computer automatisch een IP-adres. Dit is hoe het Wi-Fi apparaat uw computer herkent en al het relevante verkeer routeert. Als u netwerkdeling hebt ingeschakeld, kunnen andere apparaten op hetzelfde netwerk dit IP-adres gebruiken om met uw computer te communiceren.

Over het algemeen hoeven de meeste gebruikers het Wi-Fi IP-adres niet te kennen. Als u echter een netwerkshare aan het configureren bent of toegang wilt tot een netwerkshare van een bepaalde computer, heeft u mogelijk het IP-adres nodig.

Als u weet hoe u het Wi-Fi IP adres kunt vinden, hoeft u niet meer handmatig alle netwerksystemen af te zoeken of willekeurige IP-adressen te proberen.

Het goede nieuws is dat Windows 11 het gemakkelijk maakt om het IP-adres van het Wi-Fi netwerk te vinden.

Het enige wat u hoeft te doen is verbinding maken met het Wi-Fi netwerk en de pagina Netwerkstatus openen in de app Instellingen. Dit zal onmiddellijk het huidige IP-adres van uw verbinding in Windows tonen.

WiFi IP adres opzoeken in Windows 11

Zorg er eerst voor dat u verbonden bent met het Wi-Fi netwerk. Zonder verbinding met het Wi-Fi netwerk, kunt u het Wi-Fi IP-adres niet zien.

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Netwerk en internet. Klik daarna op Wi-Fi. Klik daarna op de Wi-Fi naam eigenschappen.

U ziet hier verschillende gegevens over de verbonden Wi-Fi verbinding. Het SSID waarmee de Wi-Fi adapter is verbonden. Dit is het Wi-Fi netwerk. De huidige netwerkband, 2.4Ghz of 5Ghz. Het Wi-Fi netwerk kanaal, de DNS-servers die u gebruikt, het IPv4 IP-adres en het IPv6 IP-adres.

Alle Wifi informatie die u nodig heeft, vind u in dit venster.

WiFi ip adres in Windows 11

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!