WiFi IP adres opzoeken in Windows 11? Dit is hoe!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Telkens wanneer u verbinding maakt met een Wi-Fi netwerk, krijgt uw Windows computer automatisch een IP-adres. Dit is hoe het Wi-Fi apparaat uw computer herkent en al het relevante verkeer routeert. Als u netwerkdeling hebt ingeschakeld, kunnen andere apparaten op hetzelfde netwerk dit IP-adres gebruiken om met uw computer te communiceren.

Over het algemeen hoeven de meeste gebruikers het Wi-Fi IP-adres niet te kennen. Als u echter een netwerkshare aan het configureren bent of toegang wilt tot een netwerkshare van een bepaalde computer, heeft u mogelijk het IP-adres nodig.

Als u weet hoe u het Wi-Fi IP adres kunt vinden, hoeft u niet meer handmatig alle netwerksystemen af te zoeken of willekeurige IP-adressen te proberen.

Het goede nieuws is dat Windows 11 het gemakkelijk maakt om het IP-adres van het Wi-Fi netwerk te vinden.

Het enige wat u hoeft te doen is verbinding maken met het Wi-Fi netwerk en de pagina Netwerkstatus openen in de app Instellingen. Dit zal onmiddellijk het huidige IP-adres van uw verbinding in Windows tonen.

WiFi IP adres opzoeken in Windows 11

Zorg er eerst voor dat u verbonden bent met het Wi-Fi netwerk. Zonder verbinding met het Wi-Fi netwerk, kunt u het Wi-Fi IP-adres niet zien.

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Netwerk en internet. Klik daarna op Wi-Fi. Klik daarna op de Wi-Fi naam eigenschappen.

U ziet hier verschillende gegevens over de verbonden Wi-Fi verbinding. Het SSID waarmee de Wi-Fi adapter is verbonden. Dit is het Wi-Fi netwerk. De huidige netwerkband, 2.4Ghz of 5Ghz. Het Wi-Fi netwerk kanaal, de DNS-servers die u gebruikt, het IPv4 IP-adres en het IPv6 IP-adres.

Alle Wifi informatie die u nodig heeft, vind u in dit venster.

WiFi ip adres in Windows 11

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓