WiFi IP adres opzoeken in Windows 11? Dit is hoe!

Stefan
WiFi IP adres opzoeken in Windows 11

Telkens wanneer u verbinding maakt met een Wi-Fi netwerk, krijgt uw Windows computer automatisch een IP-adres. Dit is hoe het Wi-Fi apparaat uw computer herkent en al het relevante verkeer routeert. Als u netwerkdeling hebt ingeschakeld, kunnen andere apparaten op hetzelfde netwerk dit IP-adres gebruiken om met uw computer te communiceren.

Over het algemeen hoeven de meeste gebruikers het Wi-Fi IP-adres niet te kennen. Als u echter een netwerkshare aan het configureren bent of toegang wilt tot een netwerkshare van een bepaalde computer, heeft u mogelijk het IP-adres nodig.

Als u weet hoe u het Wi-Fi IP adres kunt vinden, hoeft u niet meer handmatig alle netwerksystemen af te zoeken of willekeurige IP-adressen te proberen.

Het goede nieuws is dat Windows 11 het gemakkelijk maakt om het IP-adres van het Wi-Fi netwerk te vinden.

Het enige wat u hoeft te doen is verbinding maken met het Wi-Fi netwerk en de pagina Netwerkstatus openen in de app Instellingen. Dit zal onmiddellijk het huidige IP-adres van uw verbinding in Windows tonen.

WiFi IP adres opzoeken in Windows 11

Zorg er eerst voor dat u verbonden bent met het Wi-Fi netwerk. Zonder verbinding met het Wi-Fi netwerk, kunt u het Wi-Fi IP-adres niet zien.

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Netwerk en internet. Klik daarna op Wi-Fi. Klik daarna op de Wi-Fi naam eigenschappen.

U ziet hier verschillende gegevens over de verbonden Wi-Fi verbinding. Het SSID waarmee de Wi-Fi adapter is verbonden. Dit is het Wi-Fi netwerk. De huidige netwerkband, 2.4Ghz of 5Ghz. Het Wi-Fi netwerk kanaal, de DNS-servers die u gebruikt, het IPv4 IP-adres en het IPv6 IP-adres.

Lees ook
Widgets meldingen uitschakelen in Windows 11

Alle Wifi informatie die u nodig heeft, vind u in dit venster.

WiFi ip adres in Windows 11

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *