WiFi IP adres opzoeken in Windows 11? Dit is hoe!

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Telkens wanneer u verbinding maakt met een Wi-Fi netwerk, krijgt uw Windows computer automatisch een IP-adres. Dit is hoe het Wi-Fi apparaat uw computer herkent en al het relevante verkeer routeert. Als u netwerkdeling hebt ingeschakeld, kunnen andere apparaten op hetzelfde netwerk dit IP-adres gebruiken om met uw computer te communiceren.

Over het algemeen hoeven de meeste gebruikers het Wi-Fi IP-adres niet te kennen. Als u echter een netwerkshare aan het configureren bent of toegang wilt tot een netwerkshare van een bepaalde computer, heeft u mogelijk het IP-adres nodig.

Als u weet hoe u het Wi-Fi IP adres kunt vinden, hoeft u niet meer handmatig alle netwerksystemen af te zoeken of willekeurige IP-adressen te proberen.

Het goede nieuws is dat Windows 11 het gemakkelijk maakt om het IP-adres van het Wi-Fi netwerk te vinden.

Het enige wat u hoeft te doen is verbinding maken met het Wi-Fi netwerk en de pagina Netwerkstatus openen in de app Instellingen. Dit zal onmiddellijk het huidige IP-adres van uw verbinding in Windows tonen.

WiFi IP adres opzoeken in Windows 11

Zorg er eerst voor dat u verbonden bent met het Wi-Fi netwerk. Zonder verbinding met het Wi-Fi netwerk, kunt u het Wi-Fi IP-adres niet zien.

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Netwerk en internet. Klik daarna op Wi-Fi. Klik daarna op de Wi-Fi naam eigenschappen.

U ziet hier verschillende gegevens over de verbonden Wi-Fi verbinding. Het SSID waarmee de Wi-Fi adapter is verbonden. Dit is het Wi-Fi netwerk. De huidige netwerkband, 2.4Ghz of 5Ghz. Het Wi-Fi netwerk kanaal, de DNS-servers die u gebruikt, het IPv4 IP-adres en het IPv6 IP-adres.

Alle Wifi informatie die u nodig heeft, vind u in dit venster.

WiFi ip adres in Windows 11

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!