Home PC tips Linux Automatisch inloggen in Ubuntu Linux voor desktop

Automatisch inloggen in Ubuntu Linux voor desktop

0
Automatisch inloggen in Ubuntu Linux voor desktop

Elke gebruiker die werkt met een Linux computer weet dat Linux een zeer goed beveiligd besturingssysteem is. Elke gebruiker moet zich daarom tijdens het opstarten van de computer eerst aanmelden in Linux met een gebruikersnaam en wachtwoord.

Als u de enige gebruiker bent van de computer, dan kunt u Ubuntu Linux zo instellen dat er tijdens het opstarten van Ubuntu niet wordt gevraagd om inloggegevens. De gebruiker wordt dan automatisch aangemeld met de ingesteld inloggegevens.

Door automatisch aan te melden bij het opstarten hoeft u niet steeds een gebruikersnaam en wachtwoord in te geven in het aanmeldvenster. Dit scheelt tijd, maar is minder veilig.

Automatisch inloggen in Ubuntu Linux voor desktop

Open de instellingen door in de rechterbovenhoek op de aan/uit knop te klikken. In het menu klikt u vervolgens op “Settings”.

Klik vervolgens in de “Settings” links in het menu op “Users”. Om de instellingen aan te passen klikt u eerst op “Unlock”. Daarna geeft u het wachtwoord in van het gebruikersaccount.

Als u de instellingen heeft gedeblokkeerd dan schakelt u de optie “Automatic login” in. Als u nu Ubuntu opnieuw opstart, dan wordt u automatisch aangemeld met deze gebruiker.

Zo makkelijk is het. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

GEEN REACTIES

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mobiele versie afsluiten