More
  ComputerComputer
  Startpagina Handige tips Mac OSX Controleer de schijfactiviteit op uw Mac via Dock

  Controleer de schijfactiviteit op uw Mac via Dock

  Met behulp van Activiteitweergave kunt u de schijfactiviteit van uw Mac in één oogopslag vanaf het Dock in de gaten houden. Een speciale instellingen vervangt het normale pictogram van Activiteitenweergave door een kleine geanimeerde grafiek die het schijfgebruik in de loop van de tijd in uw Dock weergeeft.

  Schijfactiviteit weergeven via Dock

  Om te beginnen open Activiteitenweergave. Druk op de command ⌘ + spatiebalk en type in Spotlight: Activiteitenweergave.

  Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het Dock-pictogram van de Activiteitenweergave applicatie en er verschijnt een klein menu. Selecteer in het menu Dock-symbool en selecteer vervolgens Toon Schijfactiviteit.

  schijfactiviteit weergeven in dock activiteitenweergave mac

  Zodra Toon Schijfactiviteit is geactiveerd, zal het Dock icoon van de Activiteitenweergave veranderen in een kleine geanimeerde grafiek die de schijfactiviteit in de loop van de tijd afleest en langzaam van rechts naar links beweegt.

  U kunt de tijd tussen het verversen van de grafiek wijzigen. Standaard is de tussentijd 5 seconden, om dit te veranderen gaat u via Activiteitenweergave in het menu bovenin de menubalk van Mac naar Weergave en daarna naar Bijwerkfrequentie. U heeft dan de keuze om de frequentie te wijzigen naar 1 seconden, 2 seconden of 5 seconden.

  In het Activiteitenweergave icoon in Dock worden nu blauwe en rode grafieken weergegeven, de blauwe grafiek toont het inlezen van data per seconde en de rode grafiek de geschreven data per seconden. Deze data is bekend als I/O oftewel Input/Output data.

  Het is mogelijk om de Dock grafiek te wijzigen om de gelezen en geschreven bytes in plaats daarvan in de grafiek te tonen. Open hiervoor naar het hoofdvenster van de Activiteitenweergave. Klik op de tab Schijf. Klik net boven de kleine grafiek in het venster op de koptekst IO en verander deze in Gegevens.

  activiteitenweergave instellen wijzigen

  Zodra Gegevens in Activiteitenweergave is geselecteerd, verandert de Dock grafiek onmiddellijk. Nu staat de blauwe lijn voor bytes aan data die per seconde worden gelezen, en rood voor bytes aan data die per seconde worden geschreven.

  Wanneer u het pictogram van de schijfactiviteit Dock hebt geconfigureerd zoals u wilt, kunt u het hoofdvenster van de activiteitenweergave sluiten. De applicatie zal op de achtergrond blijven draaien terwijl u andere taken uitvoert.

  Zelfs als het hoofdvenster gesloten is, zal de schijfactiviteitsgrafiek in het Dock in de loop van de tijd blijven updaten. Maar Activiteitweergave moet open blijven. Als u het sluit, verandert het Dock icoon terug naar normaal.

  Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

  Lees meer: Verborgen activiteitenpanelen weergave in Mac via Activiteitenweergave of Mac sneller maken

  Vind u dit artikel handig? Bent u geholpen? Klik dan op de “Vind ik leuk” of “Like” knop. U ondersteunt daarmee mijn website. U kunt ook op één van de andere sociale media knoppen klikken en dit bericht delen op sociale media. Bedankt!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  Indien u hulp nodig heeft met uw computer of ander apparaat, dan probeer ik u te helpen. Ik wil u verzoeken het computer probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven. U kunt hiervoor het commentaar veld hieronder gebruiken. Ik reageer z.s.m. op uw hulpvraag.
  * De hulp die ik aanbied is gratis, maar zonder garanties.

  Een bedankje mag ook! 👍🏼

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  Safari tabblad of startpagina aanpassen? Dit is hoe! (Big Sur)

  Safari is de standaard web browser van Apple in het Mac OS Big Sur besturingssysteem. Als u de Safari browser start merkt u meteen...

  Mac detecteert harde schijf niet? Vind hier de oplossing!

  Een externe hardeschijf is erg handig als u grote bestanden wilt opslaan van uw Mac. Als u een externe hardeschijf gebruikt kunt u veel...

  Het Bedieningspaneel aanpassen in Mac OS Big Sur, Dit is hoe!

  Het bedieningspaneel is een handige snelle manier om verschillende instellingen in Mac OS Big Sur aan te passen. In het bedieningspaneel kunt u WiFi...

  Batterij percentage weergeven in Mac OS Big Sur

  Het batterij percentage wordt in MacOS Big Sur standaard verborgen. Het batterij percentage wordt niet weergegeven, Big Sur laat alleen zien aan de hand...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x