More
  Startpagina Handige tips 4 tips voor de meest voorkomende Mac problemen

  4 tips voor de meest voorkomende Mac problemen

  Mac computers staan bekend om hun stabiliteit en betrouwbaarheid, maar toch kan het af en toe misgaan. Geen paniek in deze instructie tips voor enkele van de meest voorkomende problemen m.b.t. Mac OS.

  Moderne computers zoals de Mac behoren tot de meest gecompliceerde machines voor normale alledaagse gebruikers die ooit zijn ontworpen. Als je bedenkt hoe complex ze zijn en hoeveel regels code er op staan om de programma’s die erop draaien te maken, is het een verbazingwekkend bewijs van de kwaliteit van de Mac-hardware en -software dat ze meestal zo stabiel en betrouwbaar zijn.

  Echter, geen enkele computer of besturingssysteem is perfect. Bij problemen zijn een aantal dingen die u zelf kunt proberen en die u kunnen helpen waarmee u de kosten van een servicebezoek kunnen besparen; dus laten we eens kijken naar een aantal dingen die fout kunnen gaan en wat je eraan kunt doen om het op te lossen.

  Mac problemen oplossen

  Vastgelopen applicatie stoppen

  Applicaties kunnen vastlopen, ook op een Mac. Als de applicatie vastloopt ziet u over het algemeen een melding … reageert niet.

  Dit is hoe u de applicatie geforceerd kunt stoppen en opnieuw kunt starten.

  Druk op CMD + OPT + Esc of kies Apple menu > Forceer Stop in de menubalk. Het venster Stop apps geforceerd verschijnt.
  Als de app is geïdentificeerd als “reageert niet”, selecteer deze dan en klik op Forceer stop. De applicatie wordt geforceerd afgesloten, niet opgeslagen werk gaat verloren.

  stop apps geforceerd mac

  Als u nog steeds problemen ondervindt, probeer dan uw Mac opnieuw op te starten. Kies in het Apple-menu voor Opnieuw opstarten.

  Uw geopende vensters worden opnieuw geopend als u het vakje in het pop-up venster aanvinkt.

  Mac applicatie updaten

  Als het probleem zich alleen voordoet als u een bepaalde
  applicatie, probeer deze applicatie dan te updaten. Open de App Store en controleer of er updates zijn of gebruik de optie in het menu van de app in de bovenste balk, naast het Apple-menu.

  app store updates

  Als u nog steeds problemen ondervindt met die app, probeer het opnieuw te installeren. Sleep het naar de prullenbak, maak de prullenbak leeg en installeer de applicatie opnieuw.

  Mac start niet

  Zorg ervoor dat de voedingskabel of adapter is aangesloten op uw Mac en een stopcontact en zorg ervoor dat uw elektriciteitsnet werkt. Dit klinkt raar, maar u zou verbaasd zijn over hoeveel mensen tijdens een stroomonderbreking naar een computer service centrum bellen.

  Controleer voor Macbook of de accu moet worden opgeladen. Steek de stekker in het stopcontact. Als het lampje op de stroom adapter oranje gloeit is de Macbook aan het opladen. Laat de Macbook ongeveer 30 minuten opladen en probeer hem dan opnieuw op te starten. Ik raad u aan om alleen de oplader die gebruiken die bij uw Mac is geleverd.

  Werkt de oplader niet meer? Koop een nieuwe oplader voor Mac.

  macbook magsafe controleren

  Ook voor Macbooks geldt dat als de lader niet begint te laden of gewoon stopt met laden en het lampje niet ziet branden, haal de stekker eruit en plaats de kabel nogmaals goed in de Macbook en stekker. Zorg ervoor dat de USB-C of MagSafe kabel goed verbonden is met uw Macbook, de stekkers willen nog wel eens slecht aansluiten.

  Als het probleem blijft bestaan en u geen manier kunt vinden om het te verhelpen
  maak dan een afspraak bij u lokale Apple Store. Hier kan het Apple team van deskundigen u door het probleem heen praten en als ze het niet kunnen oplossen, kunnen ze u adviseren over of er een reparatie nodig is. Persoonlijk heb ik goede ervaring met Apple Support.

  Mac herstellen

  Als je Mac opstart maar niet eindigt in Mac OS, misschien stopt uw Mac op een grijs scherm of hangt Mac OS bij een map met een vraagteken erop.

  mac herstellen

  Probeer dan opnieuw op te starten vanaf de Recovery Drive. Druk op de aan/uit-knop om de Mac uit te schakelen en zet hem dan weer aan terwijl u de CMD + R toetsen ingedrukt houdt.

  Laat los als u het Apple logo ziet. Uw Mac start met behulp van de Recovery Partition, die een beperkte functionaliteit heeft. U kunt gebruik maken van Disk Utility, of een probleem onderzoeken in Safari als u dat wilt. Gebruik het Apple menu om uw Mac op de gebruikelijke manier te herstarten als het probleem is opgelost.

  Ik hoop dat u hiermee geholpen bent! Last van een trage mac? Leer hoe uw Mac kunt opschonen en sneller kunt maken.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Meest gelezen artikelen

  14 Mac OS X tips die u (mogelijk) nog niet wist?

  Het is bijzonder wat je allemaal met een Mac kunt doen. In dit artikel een aantal kleine tips en tricks om de ervaring met...

  Bescherm uw computer in openbare WiFi netwerken

  Er zijn maar weinig plekken meer waar geen gratis wifi of bedraad internet meer beschikbaar is. Iedereen wil ten slotte ten alle tijden met...

  Dit is hoe u Windows update bestanden kunt verwijderen

  Als u problemen ondervind met Windows update zijn er verschillende manieren om dit op te lossen. Een van de oplossingen om Windows update problemen...

  Opstart programma’s uitschakelen in Windows 10, dit is hoe!

  Windows 10 start vrij snel als het nieuw is geïnstalleerd, maar naarmate je meer apps installeert kan het opstarten van Windows in de loop...