More
  Startpagina Handige tips 4 tips voor de meest voorkomende Mac problemen

  4 tips voor de meest voorkomende Mac problemen

  Mac computers staan bekend om hun stabiliteit en betrouwbaarheid, maar toch kan het af en toe misgaan. Geen paniek in deze instructie tips voor enkele van de meest voorkomende problemen m.b.t. Mac OS.

  Moderne computers zoals de Mac behoren tot de meest gecompliceerde machines voor normale alledaagse gebruikers die ooit zijn ontworpen. Als je bedenkt hoe complex ze zijn en hoeveel regels code er op staan om de programma’s die erop draaien te maken, is het een verbazingwekkend bewijs van de kwaliteit van de Mac-hardware en -software dat ze meestal zo stabiel en betrouwbaar zijn.

  Echter, geen enkele computer of besturingssysteem is perfect. Bij problemen zijn een aantal dingen die u zelf kunt proberen en die u kunnen helpen waarmee u de kosten van een servicebezoek kunnen besparen; dus laten we eens kijken naar een aantal dingen die fout kunnen gaan en wat je eraan kunt doen om het op te lossen.

  Mac problemen oplossen

  Vastgelopen applicatie stoppen

  Applicaties kunnen vastlopen, ook op een Mac. Als de applicatie vastloopt ziet u over het algemeen een melding … reageert niet.

  Dit is hoe u de applicatie geforceerd kunt stoppen en opnieuw kunt starten.

  Druk op CMD + OPT + Esc of kies Apple menu > Forceer Stop in de menubalk. Het venster Stop apps geforceerd verschijnt.
  Als de app is ge├»dentificeerd als “reageert niet”, selecteer deze dan en klik op Forceer stop. De applicatie wordt geforceerd afgesloten, niet opgeslagen werk gaat verloren.

  stop apps geforceerd mac

  Als u nog steeds problemen ondervindt, probeer dan uw Mac opnieuw op te starten. Kies in het Apple-menu voor Opnieuw opstarten.

  Uw geopende vensters worden opnieuw geopend als u het vakje in het pop-up venster aanvinkt.

  Mac applicatie updaten

  Als het probleem zich alleen voordoet als u een bepaalde
  applicatie, probeer deze applicatie dan te updaten. Open de App Store en controleer of er updates zijn of gebruik de optie in het menu van de app in de bovenste balk, naast het Apple-menu.

  app store updates

  Als u nog steeds problemen ondervindt met die app, probeer het opnieuw te installeren. Sleep het naar de prullenbak, maak de prullenbak leeg en installeer de applicatie opnieuw.

  Mac start niet

  Zorg ervoor dat de voedingskabel of adapter is aangesloten op uw Mac en een stopcontact en zorg ervoor dat uw elektriciteitsnet werkt. Dit klinkt raar, maar u zou verbaasd zijn over hoeveel mensen tijdens een stroomonderbreking naar een computer service centrum bellen.

  Controleer voor Macbook of de accu moet worden opgeladen. Steek de stekker in het stopcontact. Als het lampje op de stroom adapter oranje gloeit is de Macbook aan het opladen. Laat de Macbook ongeveer 30 minuten opladen en probeer hem dan opnieuw op te starten. Ik raad u aan om alleen de oplader die gebruiken die bij uw Mac is geleverd.

  Werkt de oplader niet meer? Koop een nieuwe oplader voor Mac.

  macbook magsafe controleren

  Ook voor Macbooks geldt dat als de lader niet begint te laden of gewoon stopt met laden en het lampje niet ziet branden, haal de stekker eruit en plaats de kabel nogmaals goed in de Macbook en stekker. Zorg ervoor dat de USB-C of MagSafe kabel goed verbonden is met uw Macbook, de stekkers willen nog wel eens slecht aansluiten.

  Als het probleem blijft bestaan en u geen manier kunt vinden om het te verhelpen
  maak dan een afspraak bij u lokale Apple Store. Hier kan het Apple team van deskundigen u door het probleem heen praten en als ze het niet kunnen oplossen, kunnen ze u adviseren over of er een reparatie nodig is. Persoonlijk heb ik goede ervaring met Apple Support.

  Mac herstellen

  Als je Mac opstart maar niet eindigt in Mac OS, misschien stopt uw Mac op een grijs scherm of hangt Mac OS bij een map met een vraagteken erop.

  mac herstellen

  Probeer dan opnieuw op te starten vanaf de Recovery Drive. Druk op de aan/uit-knop om de Mac uit te schakelen en zet hem dan weer aan terwijl u de CMD + R toetsen ingedrukt houdt.

  Laat los als u het Apple logo ziet. Uw Mac start met behulp van de Recovery Partition, die een beperkte functionaliteit heeft. U kunt gebruik maken van Disk Utility, of een probleem onderzoeken in Safari als u dat wilt. Gebruik het Apple menu om uw Mac op de gebruikelijke manier te herstarten als het probleem is opgelost.

  Ik hoop dat u hiermee geholpen bent! Last van een trage mac? Leer hoe uw Mac kunt opschonen en sneller kunt maken.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  Indien u hulp nodig heeft met uw computer of ander apparaat, dan probeer ik u te helpen. Ik wil u verzoeken het computer probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven. U kunt hiervoor het commentaar veld hieronder gebruiken. Ik reageer z.s.m. op uw hulpvraag.
  * De hulp die ik aanbied is gratis, maar zonder garanties.

  Een bedankje mag ook! ­čĹŹ­čĆ╝

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  Website blokkeren in Firefox browser? Dit is hoe!

  Het is internet is vol van ongewenste websites, in sommige gevallen wilt u in de Firefox browser websites kunnen blokkeren. Bijvoorbeeld voor kinderen, werknemers...

  Steam opent niet? 7 tips om het probleem op te lossen

  Steam is een van de grootste online game platform op dit moment. Steam is gestart bij Valve in 2003 en is verantwoordelijk voor meer...

  Standaard mail app wijzigen op iPhone of iPad

  Sinds de komst van iOS 14 en iPadOS 14 kunt u de standaard Mail app op een iPhone of iPad wijzigen. Het is dus...

  Standaard web browser wijzigen op iPhone of iPad

  Sinds de komst van iOS 14 en iPadOS 14 kunt u de standaard web browser Safari op een iPhone of iPad wijzigen. Het is...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x