4 tips voor de meest voorkomende Mac problemen

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Mac computers staan bekend om hun stabiliteit en betrouwbaarheid, maar toch kan het af en toe misgaan.

Moderne computers zoals de Mac behoren tot de meest gecompliceerde machines voor normale alledaagse gebruikers die ooit zijn ontworpen.

Als u bedenkt hoe complex ze zijn en hoeveel regels code er op staan om de apps draaiend te houden dan is het een verbazingwekkend bewijs van de kwaliteit van de Mac hardware en software.

Echter, geen enkele computer of besturingssysteem is perfect. Bij problemen zijn enkele er dingen die u zelf kunt proberen en die u kunnen helpen waarmee u de kosten van een servicebezoek aan AppleCare kunt besparen. Laten we eens kijken naar een aantal dingen die fout kunnen gaan en wat u eraan kunt doen om het op te lossen.

Mac problemen oplossen

Vastgelopen applicatie stoppen

Applicaties kunnen vastlopen, ook op een Mac. Als de applicatie vastloopt ziet u over het algemeen een melding … reageert niet.

Dit is hoe u de applicatie geforceerd kunt stoppen en opnieuw kunt starten.

Druk op CMD + OPT + Esc of kies Apple menu > Forceer Stop in de menubalk. Het venster Stop apps geforceerd verschijnt.
Als de app is geïdentificeerd als “reageert niet”, selecteer deze dan en klik op Forceer stop. De applicatie wordt geforceerd afgesloten, niet opgeslagen werk gaat verloren.

stop apps geforceerd mac

Als u nog steeds problemen ondervindt, probeer dan uw Mac opnieuw op te starten. Kies in het Apple-menu voor Opnieuw opstarten.

Uw geopende vensters worden opnieuw geopend als u het vakje in het pop-up venster aanvinkt.

Mac applicatie updaten

Als het probleem zich alleen voordoet bij u een bepaalde applicatie. Probeer deze applicatie dan te updaten. Open de App Store en controleer of er updates zijn of gebruik de optie in het menu van de app in de bovenste balk, naast het Apple-menu.

app store updates

Als u nog steeds problemen ondervindt met die app, probeer het opnieuw te installeren. Sleep het naar de prullenbak, maak de prullenbak leeg en installeer de applicatie opnieuw.

Mac start niet

Zorg ervoor dat de voedingskabel of adapter is aangesloten op uw Mac en een stopcontact en zorg ervoor dat uw elektriciteitsnet werkt. Dit klinkt raar, maar u zou verbaasd zijn over hoeveel mensen tijdens een stroomonderbreking naar een computer service centrum bellen.

Controleer voor MacBook of de accu moet worden opgeladen. Steek de stekker in het stopcontact. Als het lampje op de stroomadapter oranje gloeit is de MacBook aan het opladen. Laat de MacBook ongeveer 30 minuten opladen en probeer hem dan opnieuw op te starten. Ik raad u aan om alleen de oplader die gebruiken die bij uw Mac is geleverd.

Werkt de oplader niet meer? Koop een nieuwe oplader voor Mac.

macbook magsafe controleren

Ook voor MacBooks geldt dat als de lader niet begint te laden of gewoon stopt met laden en het lampje niet ziet branden, haal de stekker eruit en plaats de kabel nogmaals goed in de MacBook en stekker.

Zorg ervoor dat de USB-C of MagSafe kabel goed verbonden is met uw MacBook. De stekkers willen nog wel eens slecht aansluiten zeker bij MagSafe.

Als het probleem blijft bestaan en u geen manier kunt vinden om het te verhelpen, maak dan een afspraak bij u lokale Apple-store. Hier kan het team van deskundigen u door het probleem heen praten en als ze het niet kunnen oplossen, kunnen ze u adviseren over of er een reparatie nodig is. Persoonlijk heb ik goede ervaring met AppleCare.

Mac herstellen

Als uw Mac opstart maar niet doorstaart naar macOS. Misschien stopt uw Mac op een grijs scherm of hangt macOS bij een map met een vraagteken erop.

mac herstellen

Probeer dan opnieuw op te starten vanaf de Recovery Drive. Druk op de aan/uit-knop om de Mac uit te schakelen en zet hem dan weer aan terwijl u de CMD + R toetsen ingedrukt houdt.

Laat los als u het Apple logo ziet. Uw Mac start met behulp van de Recovery Partition die een beperkte functionaliteit heeft. U kunt gebruik maken van Disk Utility, of een probleem onderzoeken in Safari als u dat wilt. Gebruik het Apple menu om uw Mac op de gebruikelijke manier te herstarten als het probleem is opgelost.

Ik hoop dat u hiermee geholpen bent! Last van een trage mac? Leer hoe uw Mac kunt opschonen en sneller kunt maken.

PC probleem? Los het op met iObit Advanced System Care.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓