More
  Startpagina Handige tips Mac OSX Automatisch inloggen op Mac (opstarten zonder Wachtwoord)

  Automatisch inloggen op Mac (opstarten zonder Wachtwoord)

  Automatisch inloggen op een Mac. Als u wilt inloggen op uw Mac zonder een wachtwoord dan is dat mogelijk in Mac OS. Het probleem is echter, iedereen die uw Mac gebruikt kan zonder een wachtwoord in te geven bij uw Mac bestanden.

  Als u dit risico voor lief neemt en u de enige Mac gebruiker bent op uw MacBook of iMac, volg dan onderstaande stappen.

  Er is wel een uitzondering. Als u Mac is beveiligd (versleuteld) via FileVault dan is het niet mogelijk om automatisch in te loggen op uw Mac zonder wachtwoord. U dient dan eerst FileVault uit te schakelen voordat u onderstaande stappen kunt toepassen.

  Automatisch inloggen op Mac

  Klik links bovenin op het Apple icoon () om het Mac menu te openen via Finder. Selecteer Systeemvoorkeuren uit het menu.

  systeemvoorkeuren apple menu

  In de Mac systeeminstellingen klik op Gebruikers en Groepen.

  gebruikers en groepen mac

  Klik in de Gebruikers en groepen instellingen op Inlogopties. Mogelijk dient u eerst op het slotje onderin te klikken om de vergrendelde instellingen te openen. Als u op Inlogopties heeft geklikt kunt u bij Automatisch inloggen uw beheerders account selecteren om hiermee automatisch in te loggen op uw Mac.

  inlogopties mac

  U heeft nu automatisch inloggen ingeschakeld voor een specifiek gebruikers of beheerders account op uw Mac.

  Als u automatisch inloggen heeft gebruikt om sneller te kunnen inloggen op uw Mac, lees dan mijn artikel met nog veel meer tips hoe u uw Mac sneller kunt maken.

  Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  MacOS BigSur installeren op uw Mac

  MacOS BigSur installeren op uw Mac? Het kan! Apple heeft recentelijk MacOS BigSur aangekondigd als opvolger van MacOS Catalina. Big Sur bevat een hele...

  Automatisch bestanden in Prullenbak verwijderen

  Windows 10 beschikt over slimme opslag. Slimme opslag is functionaliteit waarmee u tijdelijk bestanden die niet door applicaties worden gebruikt automatisch kunt verwijderen. Als u...

  Mac Camera werkt niet? Probeer deze tips!

  De meeste Mac computers hebben een ingebouwde camera. Alleen de Mac Pro en Mac mini hebben geen ingebouwde camera. In sommige gevallen werkt de ingebouwde...

  Standaard web browser (Safari) wijzigen in Mac OS

  Mac OS komt met een standaard browser. Deze browser kennen we allemaal dat is Safari. Echter, als u liever een andere browser gebruikt zoals...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x