Automatisch inloggen op Mac (opstarten zonder Wachtwoord)

Meeste gelezen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

Automatisch inloggen op een Mac. Als u wilt inloggen op uw Mac zonder een wachtwoord dan is dat mogelijk in Mac OS. Het probleem is echter, iedereen die uw Mac gebruikt kan zonder een wachtwoord in te geven bij uw Mac bestanden.

Als u dit risico voor lief neemt en u de enige Mac gebruiker bent op uw MacBook of iMac, volg dan onderstaande stappen.

Er is wel een uitzondering. Als u Mac is beveiligd (versleuteld) via FileVault dan is het niet mogelijk om automatisch in te loggen op uw Mac zonder wachtwoord. U dient dan eerst FileVault uit te schakelen voordat u onderstaande stappen kunt toepassen.

Automatisch inloggen op Mac

Klik links bovenin op het Apple icoon () om het Mac menu te openen via Finder. Selecteer Systeemvoorkeuren uit het menu.

systeemvoorkeuren apple menu

In de Mac systeeminstellingen klik op Gebruikers en Groepen.

gebruikers en groepen mac

Klik in de Gebruikers en groepen instellingen op Inlogopties. Mogelijk dient u eerst op het slotje onderin te klikken om de vergrendelde instellingen te openen. Als u op Inlogopties heeft geklikt kunt u bij Automatisch inloggen uw beheerders account selecteren om hiermee automatisch in te loggen op uw Mac.

inlogopties mac

U heeft nu automatisch inloggen ingeschakeld voor een specifiek gebruikers of beheerders account op uw Mac.

Als u automatisch inloggen heeft gebruikt om sneller te kunnen inloggen op uw Mac, lees dan mijn artikel met nog veel meer tips hoe u uw Mac sneller kunt maken.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Aanbevolen voor jou

Lees meer tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Dit artikel is geschreven door

478 Artikelen303 REACTIES
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x