Automatisch inloggen op Mac (opstarten zonder Wachtwoord)

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Automatisch inloggen op een Mac. Als u wilt inloggen op uw Mac zonder een wachtwoord dan is dat mogelijk in Mac OS. Het probleem is echter, iedereen die uw Mac gebruikt kan zonder een wachtwoord in te geven bij uw Mac bestanden.

Als u dit risico voor lief neemt en u de enige Mac gebruiker bent op uw MacBook of iMac, volg dan onderstaande stappen.

Er is wel een uitzondering. Als u Mac is beveiligd (versleuteld) via FileVault dan is het niet mogelijk om automatisch in te loggen op uw Mac zonder wachtwoord. U dient dan eerst FileVault uit te schakelen voordat u onderstaande stappen kunt toepassen.

Automatisch inloggen op Mac

Klik links bovenin op het Apple icoon () om het Mac menu te openen via Finder. Selecteer Systeemvoorkeuren uit het menu.

systeemvoorkeuren apple menu

In de Mac systeeminstellingen klik op Gebruikers en Groepen.

gebruikers en groepen mac

Klik in de Gebruikers en groepen instellingen op Inlogopties. Mogelijk dient u eerst op het slotje onderin te klikken om de vergrendelde instellingen te openen. Als u op Inlogopties heeft geklikt kunt u bij Automatisch inloggen uw beheerders account selecteren om hiermee automatisch in te loggen op uw Mac.

inlogopties mac

U heeft nu automatisch inloggen ingeschakeld voor een specifiek gebruikers of beheerders account op uw Mac.

Als u automatisch inloggen heeft gebruikt om sneller te kunnen inloggen op uw Mac, lees dan mijn artikel met nog veel meer tips hoe u uw Mac sneller kunt maken.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓