Automatisch inloggen op Mac (opstarten zonder Wachtwoord)

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Automatisch inloggen op een Mac. Als u wilt inloggen op uw Mac zonder een wachtwoord dan is dat mogelijk in macOS. De gebruiker wordt dan automatisch aangemeld.

Hier zit een beveiligingsrisico aan. Iedereen die uw Mac gebruikt kan zonder een wachtwoord in te geven bij uw Mac computer en dus uw bestanden. Als u dit beveiligingsrisico voor accepteert en u de enige Mac gebruiker bent op uw MacBook of iMac, volg dan onderstaande stappen.

Houdt rekening met: Als u Mac is beveiligd (versleuteld) via FileVault dan is het niet mogelijk om automatisch in te loggen op uw Mac zonder wachtwoord. U dient dan eerst FileVault uit te schakelen voordat u onderstaande stappen kunt uitvoeren. Hierna kunt eventueel FileVault weer inschakelen.

Automatisch inloggen op Mac

Klik links bovenin op het Apple pictogram () om het Mac menu te openen via Finder. Klik op Systeemvoorkeuren in het menu.

Systeeminstellingen openen Mac

In de Mac systeeminstellingen klik op “Gebruikers en Groepen”.

Gebruikers en groepen instellingen mac

Klik in de “Gebruikers en groepen” instellingen op “Log automatisch in” en wijzig de optie door de gebruikersnaam te selecteren waarmee u automatisch wilt inloggen.

Geef tweemaal het wachtwoord in. Uw Mac zal nu automatisch aanmelden met de geselecteerde gebruiker.

Als u automatisch inloggen heeft gebruikt om sneller te kunnen inloggen op uw Mac. Lees dan mijn artikel met nog veel meer tips hoe u uw Mac sneller kunt maken.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂
1 REACTIE

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!