Tabblad kleuren in Safari (Mac) uitschakelen

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Sinds Safari 15 wordt het tabblad automatisch getint in dezelfde kleur als de meest gebruikte kleur van de website die u op dat moment bezoekt.

Het gevolg is dat het bovenste deel van het tabblad dezelfde kleur aanneemt. Dit kan zorgen voor een goede leeservaring omdat het bovenste deel van Safari minder opvalt. Het kan echter ook zeer vervelend zijn voor mensen die beschikken over een niet al te best zicht. Ook is het vervelend als de kleur van de website u toch al niet bevalt.

tabblad kleur tint in Safari

U kunt het automatisch tinten van de tabbladbalk in Safari uitschakelen. In deze tip leg ik uit hoe u de kleur in de tabbladbalk kan uitschakelen voor macOS.

Tabblad kleuren in Safari uitschakelen

Open de Safari browser. Klik links bovenin op Safari. Klik daarna op Voorkeuren.

Safari voorkeuren openen

Klik daarna op het tabblad: Tabbladen. Schakel daarna de optie: Toon kleur in tabbladbalk uit.

Toon kleur in tabbladbalk uitschakelen

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓