Microsoft Support virus melding verwijderen

Meest gelezen tips
Stefan
Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Help ook andere mensen

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om dit artikel te delen.

Microsoft Support pop-ups verschijnen als uw PC geïnfecteerd is met een adware applicatie. Er komt een melding vanuit uw browser dat uw apparaat is geïnfecteerd met een virus en u een telefoonnummer moet bellen om het probleem op te lossen.

Deze NEPPE websites doen zich voor als Microsoft, en de oplichters achter deze nep websites doen zich ook voor als Microsoft.

Er bestaan te veel domeinnamen en telefoonnummers om op te noemen. De criminelen registreren binnen 24 uur weer een nieuw domein om hun Microsoft Support nep virus meldingen weer te geven.

De support.microsoft.com nep melding kan zich uiten met verschillende meldingen dat uw computer is geïnfecteerd met een virus of dat uw persoonlijke gegevens in gevaar zijn.

Er zijn zelfs meldingen bekend waarin men zich voordoet als de politie. De “Your computer has been locked” is de meest bekende nep melding.

De Microsoft Support pop-up kan zich uiten in de Google Chrome, Firefox en Internet Explorer browser. Het is maar net welke browser standaard staat ingesteld bij de gebruiker.

Het probleem met adware is ook dat het niet alleen komt, er is nog veel meer malware aanwezig op de computer. Deze malware is handmatig amper te verwijderen. Malware is er namelijk op uit om niet gedetecteerd te worden en zal zich ook daarom niet zomaar laten verwijderen door het afsluiten van een EXE bestand bijvoorbeeld.

Hiervoor is er speciale software beschikbaar om de Microsoft Support pop-up in uw browser en de bijbehorende malware te verwijderen uit uw browser en computer.

Microsoft Support pop-up verwijderen

Onderstaand ziet u een voorbeeld van een malafide en neppe Windows support pop-up melding.

microsoft support virus verwijderen

Om de Microsoft Support popup “virus” te verwijderen gebruiken we het gratis programma Malwarebytes. U heeft 14 dagen volledige functionaliteit om Malwarebytes te testen, u hoeft Malwarebytes dus niet meteen te kopen. Dit is overigens wel een aanrader.

Download Malwarebytes naar uw computer. Dubbelklik op het gedownloade bestand.

Selecteer de optie op welk soort apparaat u Malwarebytes gaat installeren.

Malwarebytes installatie

Klik op de installeren knop.

Malwarebytes installeren

Malwarebytes wordt nu geïnstalleerd. Dit duurt niet lang.

Malwarebytes om een virus te verwijderen

Klik op de Scannen knop om te controleren op malware.

Malwarebytes scan starten

Als de malware wordt gevonden zal Malwarebytes deze gratis voor u verwijderen.

Antivirus software is cruciaal op uw computer. Koop Antivirus op Amazon.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina middels het commentaar veld of de reacties doorlezen.

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂
4 REACTIES
 1. Beste Stefan, Ik heb naar aanleiding van uw artikel ‘Microsoft Support virus melding verwijderen’ de proefversie van Malwarebytes geinstalleerd omdat ik met grote regelmaat pop-ups binnen krijg met ‘fake’ virusmeldingen. Na het scannen bleek ik 26 bedreigingen te hebben waarvan 6 Troyan horse. Alles in quarantaine geplaatst en de laptop opnieuw opgestart. Nu blijkt dat het nog steeds pop-ups regent en dat ik in plaats van bepaalde gekozen sites uit mijn favorieten een ‘foute site’ krijg welke dan wordt geblokkeerd. Het lijkt er dus op dat de Malwarebytes applicatie maar ten dele werkt. Hoe krijg ik dit werkend, of komt dit misschien omdat het geen Premium versie is ? (Ik gebruik Windows 10 en Ziggo Safe On-Line).

  • Hallo Bruno. Ik denk dat als u 6 “Trojan horse” virussen op uw computer heeft U beter Windows opnieuw kunt installeren. Een trojan horse geeft aanvallers toegang tot de computer, de meeste aanvallers zorgen er daarna voor dat ze toegang behouden door nog meer malware te installeren. In uw geval werkt Malwarebytes uitstekend maar ik denk dat er teveel zooi is geinstalleerd op uw computer. Mijn advies is, opnieuw installeren om problemen te voorkomen. Indien u dat liever niet doet zijn de volgende gratis applicaties (test versie is gratis) een optie.
   Zemana Anti Malware FREE,
   Malwarebytes AdwCleaner,
   Norton Power Eraser Free,
   Bitdefender Antivirus gratis Succes!

 2. Sinds enige weken heb ik een autom.update van Windows(10) gehad en sindsdien vindt er in mij pc’s een strijd om de alleenheerschappij tussen Microsoft en Google. Deze laatste als standaardbrowser opnieuw instellen is onmogelijk. Onmiddellijk neemt Edge het roer over. Mijn gmail accounts werkten ook niet meer en het terugzetten via herstel ontneemt me een aantal essent. software.De toegang tot sites werkt vaak niet en beneden in de hoek staat verbinding maken, met de naam twitter waar ik niet aan doe.Ben ik lastiggevallen door een hacker. De vermelding is: syndicate.twitter.

 3. Fantastisch!
  Ben van die vervelende pop-ups af!
  Zie onderstaande uitkomst, 10 bedreigingen verwijderd!

  Malwarebytes
  http://www.malwarebytes.com

  -Logboekdetails-
  Scandatum: 09-06-19
  Scantijd: 21:08
  Logbestand: fe0169be-8ae9-11e9-847d-00ff0a37e2e3.json

  -Software-informatie-
  Versie: 3.7.1.2839
  Versie componenten: 1.0.538
  Update pakketversie: 1.0.10968
  Licentie: Proef

  -Systeeminformatie-
  Besturingssysteem: Windows 10

  -Scansamenvatting-
  Scantype: Bedreigingsscan
  Scan geactiveerd door: Handmatig
  Resultaat: Voltooid
  Objecten gescand: 344298
  Dreigingen herkend: 10
  Dreigingen in quarantaine: 10
  Verstreken tijd: 3 min, 23 sec

  PUP.Optional.OneSafePCCleaner, C:\PROGRAMDATA\ONESAFE PC CLEANER, In quarantaine

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook deze PC Tips

Laatste tips
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!