Home PC tips Mozilla Firefox Nieuwe tabbladen sluiten in Firefox met een muis dubbelklik

Nieuwe tabbladen sluiten in Firefox met een muis dubbelklik

0
Nieuwe tabbladen sluiten in Firefox met een muis dubbelklik

Als u de Firefox browser dagelijks gebruikt dan is een productiviteits hack altijd meegenomen. Deze keer is het een tip die u kan helpen bij het sneller afsluiten van een actief tabblad.

Er zijn in Firefox verschillende manieren waarop u een tabblad kunt sluiten. Zo kunt u een tabblad sluiten met de CTRL + W toetsencombinatie, via de middelste muisknop of ouderwets via het kruisje.

Door deze tip uit te voeren kunt u een vierde manier toevoegen om een actief tabblad te sluiten, en dat is door dubbel te klikken op een titel van het tabblad. Dit is mijn favoriet, het is een snelle manier om meerdere tabbladen te sluiten in Firefox.

Als u namelijk te veel tabbladen opent, dan gebruikt Firefox teveel onnodig geheugen.

Nieuwe tabbladen sluiten in Firefox met een muis dubbelklik

Open de Firefox browser. In de adresbalk type: about:config om de geavanceerde configuratievoorkeuren in Firefox te openen.

Klik op “Het risico aanvaarden en doorgaan”.

Zoek in de zoekbalk naar de geavanceerde instelling: browser.tabs.closetabbydblclick

Deze browser.tabs.closetabbydblclick waarde staat standaard op “false”. Klik rechts naast de waarde op de “omschakelen” knop en wijzig de waarde naar “true”.

Herstart nu de Firefox browser. Als u nu dubbelklikt op de titel van een tabblad dan wordt dit tabblad direct afgesloten.

Ik hoop u hiermee te hebben geïnformeerd. Bedankt voor het lezen!

GEEN REACTIES

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mobiele versie afsluiten