Home PC tips Office Beveiligd WORD document bewerken? Dit is hoe (Simpele Truc)

Beveiligd WORD document bewerken? Dit is hoe (Simpele Truc)

8

Heeft u wel eens word-document gekregen waarin het niet mogelijk was om tekst te bewerken? Dit word-document is geblokkeerd en kan niet worden bewerkt. Het is een beveiliging in Microsoft Word die vaak wordt toegepast op een word-document waarvan de auteur niet wil dat u het kan bewerken.

Er is echter wel een manier om de tekst te bewerken in beveiligde word-documenten. U heeft hiervoor geen technische kennis nodig en ook geen speciale software. Het enige wat u nodig heeft is uiteraard een beveiligd Microsoft Word document en een tekst bewerker zoals notepad bijvoorbeeld. Laten we beginnen.

Beveiligd WORD document bewerken

Veel met een wachtwoord beveiligde documenten kunnen worden geopend, maar u kunt er niets mee doen, zoals een formulering die niet in een formulierveld staat wijzigen, stijlen aanpassen, een andere opmaak toepassen, enz.

Als het hele document beveiligd is, dan is het mogelijk dat u het niet kunt openen en dus geen van de onderstaande stappen kunt uitvoeren. Het is dus een voorwaarde dat u het document kunt openen en inzien. Het bewerken of kopieren van tekst kunt u na deze stappen uitvoeren.

Dubbelklik op het word (docx) document dat is beveiligd. Open het Word document in Microsoft Word.

In Word ga naar Opslaan Als en kies Deze PC als locatie. Sla het bestand op een door u gekozen locatie. Kies voor Opslaan Als “Word XML-document (*.xml)”.

Open de locatie waar u zojuist het xml-document heeft opgeslagen. Klik met de rechtermuisknop op het xml-document en kies voor Openen met en kies dan Kladblok als applicatie.

In kladblok ga in het menu naar Bewerken en dan Zoeken. U kunt ook CTRL+F drukken op uw toetsenbord.

In het zoekveld type: w:enforcement=

druk op Volgende zoeken, u vind nu een string genaamd

w:enforcement="1"

in het xml-document.

Wijzig

w:enforcement="1"

naar

w:enforcement="0"

Ga in kladblok naar het Bestand menu, kies voor Opslaan of druk CTRL+S op uw toetsenbord. Sluit kladblok af.

Klik met de rechtermuisknop op het xml-document. In het menu kies Openen met en dan Word. Open het xml-document dus in Microsoft Word.

U merkt nu al dat u het document kunt bewerken. Nu gaan we het document weer terug opslaan als Microsoft Word (docx) document.

Kies voor Opslaan Als en sla het bestand op als Word-document (*.docx).

U heeft nu de mogelijkheid om het beveiligd document te bewerken in Microsoft Word. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben.

Bedankt voor het lezen!

8 REACTIES

    • Hallo, zoek anders op “enforcement” zonder quotes. Controleer ook of de zoekfilters goed staan, en of u alle stappen daadwerkelijk goed heeft doorlopen. Een foutje is zo gemaakt. Dit werkt overigens alleen bij documenten die beveiligd zijn tegen bewerken, dus niet op documenten beveiligd met een wachtwoord. Ik heb het zojuist nog getest in Microsoft Word – Office 2021 LTSC en het werkt nog steeds.
      Groet, Stefan

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mobiele versie afsluiten