Beveiligd WORD document bewerken? Dit is hoe (Simpele Truc)

Stefan
beveiligd word document bewerken

Heeft u wel eens Word-document gekregen waarin het niet mogelijk was om tekst te bewerken? Dit Word-document is geblokkeerd en kan niet worden bewerkt. Het is een beveiliging in Microsoft Word die vaak wordt toegepast op een Word-document waarvan de auteur niet wil dat u het kan bewerken.

Er is echter wel een manier om de tekst te bewerken in beveiligde Word-documenten. U heeft hiervoor geen technische kennis nodig en ook geen speciale software. Het enige wat u nodig heeft, is uiteraard een beveiligd Microsoft Word document en een tekst bewerker zoals Kladblok bijvoorbeeld. Laten we beginnen.

Beveiligd WORD document bewerken

Veel met een wachtwoord beveiligde documenten kunnen worden geopend, maar u kunt er niets mee doen. Bijvoorbeeld, een formulering die niet in een formulierveld staat wijzigen, stijlen aanpassen, een andere opmaak toepassen, enz.

Als het hele document beveiligd is, dan is het mogelijk dat u het niet kunt openen en dus geen van de onderstaande stappen kunt uitvoeren. Het is dus een voorwaarde dat u het document kunt openen en inzien. Het bewerken of kopiëren van tekst kunt u na deze stappen uitvoeren.

Dubbelklik op het Microsoft Word (docx) document dat is beveiligd. Open het Word-document in Microsoft Word.

In Microsoft Word ga naar “Opslaan Als” en kies “Deze PC” als locatie. Sla het bestand op een door u gekozen locatie. Kies voor Opslaan als “Word XML-document (*.xml)”.

word document opslaan als xml

Open de locatie waar u zojuist het XML-document heeft opgeslagen. Klik met de rechtermuisknop op het XML-document en kies voor Openen met en kies dan Kladblok als applicatie.

word document openen in kladblok

In kladblok, klik in het menu op “Bewerken” en dan “Zoeken”. U kunt ook CTRL+F drukken op uw toetsenbord.

word document kladblok zoeken

In het zoekveld type:

w:enforcement=

druk op Volgende zoeken, u vindt nu een waarde genaamd

w:enforcement="1"

enforcement wijzigen word document

Wijzig

w:enforcement="1"

naar

w:enforcement="0"

wenforcement wijzigen in 0

Klik op “Bestand”, klik vervolgens op “Opslaan” of druk CTRL+S op uw toetsenbord. Sluit kladblok af.

xml document opslaan kladblok

Klik met de rechtermuisknop op het XML-document. In het menu klik op “Openen met” en dan Microsoft Word. Open het XML-document dus in Microsoft Word.

xml bestand openen in word

U merkt nu al dat u het document kunt bewerken. Nu gaan we het document weer terug opslaan als Microsoft Word (docx) document.

Klik op “Opslaan Als” en sla het bestand op als Word-document (*.docx).

xml document opslaan als docx word

U heeft nu de mogelijkheid om het beveiligd document te bewerken in Microsoft Word. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.



Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

12 reacties
    1. Hallo, zoek anders op “enforcement” zonder quotes. Controleer ook of de zoekfilters goed staan, en of u alle stappen daadwerkelijk goed heeft doorlopen. Een foutje is zo gemaakt. Dit werkt overigens alleen bij documenten die beveiligd zijn tegen bewerken, dus niet op documenten beveiligd met een wachtwoord. Ik heb het zojuist nog getest in Microsoft Word – Office 2021 LTSC en het werkt nog steeds.
      Groet, Stefan

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *