Windows 10 Firewall in of uitschakelen

Windows Firewall is net als in alle andere Windows versies ook aanwezig in Windows 10. Dit is maar goed ook want het blokkeert een hoop inkomende verbindingen die u niet wilt toestaan. Nu heeft iedereen tegenwoordig een router tussen de computer en het daadwerkelijke internet hangen die al een hoop afvangt. Maar mocht u rechtstreeks via het modem met of zonder router functie met het internet communiceren dan is de Windows 10 Firewall een must-have.

Natuurlijk het is niet zo goed als bijvoorbeeld als ZoneAlarm Firewall, maar het doet zijn werk. Nu de vraag, u wilt de firewall inschakelen of uitschakelen. Dit is gelukkig niet zo heel ingewikkeld en ik zal u uitleggen in deze instructie hoe te werk te gaan.

Windows 10 Firewall in of uitschakelen

  • In eerste instantie gaan we de configuratie van de Windows 10 firewall instellingen openen. Dit kunt u het beste doen door bij het zoek balkje onderin bij Windows 10 “windows firewall” te typen.
  • Selecteer daarna “Windows Firewall met geavanceerde beveiliging

windows-10-firewall-openen

  • Er opent zich nu een venster met geavanceerde instellingen waarin u een hoop kunt instellen voor de windows firewall. U kunt in dit scherm kiezen om verschillende profielen¬†zoals “Domeinprofiel”, “Priveprofiel” of “Openbaar profiel” te configureren. ¬†Aan de hand van in wat voor netwerk uw computer zich bevind dient u de firewall voor dit profiel in of uit te schakelen.

 

windows-10-firewall-instellen

  • Selecteer “Eigenschappen van Windows Firewall
  • U kunt dan bij het geselecteerde profiel, zoals eerder vermeld selecteren bij “Status van firewall” of deze ingeschakeld of uitgeschakeld dient te worden.
  • Dat is het, zo schakelt u per profiel de Windows 10 firewall in of uit.
Windows 10 Firewall in of uitschakelenDescription: Review: hoe u de Windows 10 Firewall in of uit kunt schakelen.
Written by: PC Tips
Rating: 5 uit 5

Heeft u een vraag? Stel uw vraag in ons nieuwe forum!
Ik doe mijn best u verder te helpen.

Ga naar ons forum.

Geef uw mening over dit artikel: 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddelde: 4,00 van de 5)
Loading...

5 sterren is maximaal, 1 ster is minimaal. Bedankt voor uw stem!
p.s. stemmen is gratis en het helpt andere mensen. Heeft u een advies of vraag, dan kunt u het commentaar veld gebruiken.

Gerelateerde berichten

Auteur

One Response

  1. lydia
    februari 25, 2018

Plaats een reactie