More
  Startpagina Handige tips Concentratie hulp inschakelen en aanpassen in Windows 10

  Concentratie hulp inschakelen en aanpassen in Windows 10

  Met de concentratie-hulp kunt u afleiding vrije perioden creëren door waarschuwingen, meldingen (notificaties) en andere geluiden tijdelijk uit te schakelen.

  Zet concentratie hulp aan om afleidingen zoals sociale media te stoppen of stel deze afleidingen anders in om op bepaalde momenten van de dag automatisch in te schakelen.

  U kunt de meldingen etc later altijd teruglezen in het Windows 10 Actiecentrum.

  Concentratie hulp inschakelen

  U kunt eenvoudig de concentratie hulp activeren met behulp van het paneel voor snelle acties in het Actiecentrum. De standaardinstelling is uit.

  Klik één keer op de knop Snelle actie om alleen prioriteitsmeldingen toe te staan, klik een tweede keer om alleen alarmen toe te staan. Klik een derde keer op de knop om de concentratie hulp weer uit te schakelen.

  concentratiehulp action center windows 10

  U kunt de concentratie hulp ook in- of uitschakelen en aanpassen in de Windows 10 instellingen.

  Concentratie hulp aanpassen

  Klik op de Windows start knop. In het linker menu selecteer Instellingen uit het start-menu.

  instellingen windows 10

  Klik op Systeem instellingen.

  systeem instellingen windows 10

  In het linker menu, klik op Concentratiehulp om de concentratiehulp instellingen te openen.

  concentratiehulp instellingen windows 10

  Eenmaal in bij de concentratie-hulp instellingen kunt u ook uw automatische regels instellen en uw prioriteiten aanpassen.

  U kunt automatische regels instellen op basis van tijden, wanneer u uw scherm dupliceert of wanneer u een spel aan het spelen bent.

  Om een automatische regel op tijd in te stellen, klikt u op de “tijdens deze tijden” optie en vervolgens op de schuifregelaar naar Aan.

  concentratie hulp tijden inschakelen

  U ziet nu menu’s om de starttijd en eindtijd in te stellen en of u de regel dagelijks moet herhalen, alleen op weekdagen of alleen in het weekend. De mate van concentratie kunt u kiezen of dit van toepassing is op de prioriteit of alleen alarmen.

  tijden aanpassen concentratie hulp windows 10

  Als u concentratie-hulp inschakelt op Prioriteit dan kunt u een aangepaste prioriteitenlijst instellingen t.b.v. de concentratiehulp.

  Selecteer, alleen prioriteiten en daarna opent u de prioriteitenlijst aanpassen.

  prioriteitenlijst aanpassen concentratiehulp

  U heeft nu de keuze om te beheren welke meldingen zijn toegestaan. De andere meldingen worden weergegeven in het Windows Actiecentrum. Ingestelde en geactiveerde alarmen worden altijd weergegeven.

  U kunt ervoor kiezen om meldingen van bepaalde personen wel weer te geven en van bepaalde applicaties. Deze uitzonderingen kunt u in de prioriteitenlijst toevoegen, daardoor blijft u op de hoogte van meldingen die u wel wilt zien.

  prioriteitenlijst instellen windows 10

  Ik hoop u hiermee geholpen te hebben, bedankt voor het lezen.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  Windows 10 tablet modus, alle informatie over Tablet modus

  Windows biedt naast een "normaal" uiterlijk met start knop en bureaublad, ook een tablet modus. Deze tablet modus is geschikt als u Windows 10...

  Uw Mac Bureaublad opruimen, deze tips helpen!

  Heeft u ook een heleboel mappen en losse bestanden op uw bureaublad staan en wilt u deze opruimen? Mac OS biedt uitkomst. In Mac...

  Automatisch inloggen op Mac (opstarten zonder Wachtwoord)

  Automatisch inloggen op een Mac. Als u wilt inloggen op uw Mac zonder een wachtwoord dan is dat mogelijk in Mac OS. Het probleem...

  Windows Cache legen, tijdelijke bestanden opruimen

  De Windows Cache, ook wel tijdelijk bestanden kunt u legen. Door het legen van de Windows cache-bestanden kunt u problemen oplossen in Windows, schijf...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x