More
  Startpagina Handige tips Dynamisch vergrendelen inschakelen in Windows 10

  Dynamisch vergrendelen inschakelen in Windows 10

  De Creators update voor Windows 10 introduceert verschillende nieuwe tools en functies, waaronder Dynamisch vergrendelen. Hierdoor heeft u meer controle over de beveiliging van uw Windows apparaat.

  Dynamisch vergrendelen is ontworpen om een vertrouwd apparaat in de buurt te detecteren via bluetooth en de computer te vergrendelen en te ontgrendelen wanneer deze weggaat of in de buurt komt.

  Dynamisch vergrendelen werkt door de nabijheid van een gekoppeld apparaat te detecteren, zoals de smartphone die u in uw zak hebt. In dit voorbeeld is het eerste wat we moeten doen, het koppelen met onze telefoon.

  Het koppelen met andere Bluetooth-apparaten zal bijna precies hetzelfde zijn als hier wordt getoond.

  Dynamisch vergrendelen werkt alleen als uw PC een Bluetooth verbinding heeft.

  Dynamisch vergrendelen inschakelen

  Open Instellingen en ga naar Apparaten, klik op Bluetooth & Andere apparaten. Schakel Bluetooth in en doe dit ook op uw telefoon.

  bluetooth inschakelen

  Zodra u de telefoon ziet die onder de beschikbare apparaten staat, selecteert u deze.

  Als u uw apparaat niet in de lijst ziet staan, moet u mogelijk uw USB-stuurprogramma’s voor uw pc bijwerken: zoek naar de Bluetooth USB-module in Apparaat beheer. Eenmaal succesvol gekoppeld, bent u klaar om te beginnen met het instellen en gebruiken van Dynamic vergrendelen.

  bluetooth apparaat kopellen

  Ga naar Instellingen > Accounts > Aanmeldingsopties en scroll naar beneden naar
  zie de sectie Dynamisch vergrendelen.

  Vink de optie aan dat zegt “Toestaan dat Windows automatisch uw apparaat vergrendelt wanneer u niet aanwezig bent”.

  Hopelijk is dat, in de veronderstelling dat Bluetooth werkt, alles wat u hoeft te doen om de dynamisch vergrendelen functie te gaan gebruiken.

  dynamisch vergrendelen bluetooth telefoon

  Zodra u de telefoon ziet die onder de beschikbare apparaten staat, selecteert u deze.

  Eenmaal succesvol gekoppeld, bent u klaar om te beginnen met het instellen en gebruiken van Dynamisch vergrendelen.

  Dynamisch vergrendelen heeft wel wat “bugs”. Zo wordt dynamisch vergrendelen pas geactiveerd na dat Windows pas na 30 seconden heeft gedetecteerd dat het bluetooth signaal verdwenen is. Mocht er in de tussentijd iemand anders aan de computer gaan dan wordt dynamisch vergrendelen helemaal niet geactiveerd.

  Ik hoop u hiermee geholpen te hebben! Bedankt voor het lezen.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Meest gelezen artikelen

  14 Mac OS X tips die u (mogelijk) nog niet wist?

  Het is bijzonder wat je allemaal met een Mac kunt doen. In dit artikel een aantal kleine tips en tricks om de ervaring met...

  Bescherm uw computer in openbare WiFi netwerken

  Er zijn maar weinig plekken meer waar geen gratis wifi of bedraad internet meer beschikbaar is. Iedereen wil ten slotte ten alle tijden met...

  Dit is hoe u Windows update bestanden kunt verwijderen

  Als u problemen ondervind met Windows update zijn er verschillende manieren om dit op te lossen. Een van de oplossingen om Windows update problemen...

  Opstart programma’s uitschakelen in Windows 10, dit is hoe!

  Windows 10 start vrij snel als het nieuw is geïnstalleerd, maar naarmate je meer apps installeert kan het opstarten van Windows in de loop...