More
  Startpagina Handige tips Dynamisch vergrendelen inschakelen in Windows 10

  Dynamisch vergrendelen inschakelen in Windows 10

  De Creators update voor Windows 10 introduceert verschillende nieuwe tools en functies, waaronder Dynamisch vergrendelen. Hierdoor heeft u meer controle over de beveiliging van uw Windows apparaat.

  Dynamisch vergrendelen is ontworpen om een vertrouwd apparaat in de buurt te detecteren via bluetooth en de computer te vergrendelen en te ontgrendelen wanneer deze weggaat of in de buurt komt.

  Dynamisch vergrendelen werkt door de nabijheid van een gekoppeld apparaat te detecteren, zoals de smartphone die u in uw zak hebt. In dit voorbeeld is het eerste wat we moeten doen, het koppelen met onze telefoon.

  Het koppelen met andere Bluetooth-apparaten zal bijna precies hetzelfde zijn als hier wordt getoond.

  Dynamisch vergrendelen werkt alleen als uw PC een Bluetooth verbinding heeft.

  Dynamisch vergrendelen inschakelen

  Open Instellingen en ga naar Apparaten, klik op Bluetooth & Andere apparaten. Schakel Bluetooth in en doe dit ook op uw telefoon.

  bluetooth inschakelen

  Zodra u de telefoon ziet die onder de beschikbare apparaten staat, selecteert u deze.

  Als u uw apparaat niet in de lijst ziet staan, moet u mogelijk uw USB-stuurprogramma’s voor uw pc bijwerken: zoek naar de Bluetooth USB-module in Apparaat beheer. Eenmaal succesvol gekoppeld, bent u klaar om te beginnen met het instellen en gebruiken van Dynamic vergrendelen.

  bluetooth apparaat kopellen

  Ga naar Instellingen > Accounts > Aanmeldingsopties en scroll naar beneden naar
  zie de sectie Dynamisch vergrendelen.

  Vink de optie aan dat zegt “Toestaan dat Windows automatisch uw apparaat vergrendelt wanneer u niet aanwezig bent”.

  Hopelijk is dat, in de veronderstelling dat Bluetooth werkt, alles wat u hoeft te doen om de dynamisch vergrendelen functie te gaan gebruiken.

  dynamisch vergrendelen bluetooth telefoon

  Zodra u de telefoon ziet die onder de beschikbare apparaten staat, selecteert u deze.

  Eenmaal succesvol gekoppeld, bent u klaar om te beginnen met het instellen en gebruiken van Dynamisch vergrendelen.

  Dynamisch vergrendelen heeft wel wat “bugs”. Zo wordt dynamisch vergrendelen pas geactiveerd na dat Windows pas na 30 seconden heeft gedetecteerd dat het bluetooth signaal verdwenen is. Mocht er in de tussentijd iemand anders aan de computer gaan dan wordt dynamisch vergrendelen helemaal niet geactiveerd.

  Ik hoop u hiermee geholpen te hebben! Bedankt voor het lezen.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  Dubbele bestanden vinden en verwijderen in Windows

  Dubbele bestanden vinden in een Windows installatie kan veel tijd kosten, deze tijd kunt u beter gebruiken. In dit artikel geef ik u meerdere...

  Google Chrome traag? Vind uit waarom Chrome traag is!

  Last van een trage Google Chrome browser? Google Chrome is nog steeds de meest gebruikte web browser te wereld. Doordat zoveel mensen Chrome gebruiken...

  MacOS BigSur installeren op uw Mac

  MacOS BigSur installeren op uw Mac? Het kan! Apple heeft recentelijk MacOS BigSur aangekondigd als opvolger van MacOS Catalina. Big Sur bevat een hele...

  Automatisch bestanden in Prullenbak verwijderen

  Windows 10 beschikt over slimme opslag. Slimme opslag is functionaliteit waarmee u tijdelijk bestanden die niet door applicaties worden gebruikt automatisch kunt verwijderen. Als u...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x