More
  Startpagina Handige tips Dit is hoe u de internetsnelheid kunt verhogen met Windows 10

  Dit is hoe u de internetsnelheid kunt verhogen met Windows 10

  Wilt u sneller internetten in Windows 10? In dit artikel geef ik tips over hoe u sneller kunt internetten met een Windows 10 besturingssysteem.

  Om te beginnen is het belangrijk om te controleren hoe snel uw internet snelheid daadwerkelijk is.

  Internetsnelheid kunt verhogen met Windows 10

  Controleer uw huidige internet snelheid

  Om te controleren hoe snel uw internet is voer een internet snelheid test uit op Speedtest.net.

  speedtest

  Ga via uw web browser naar de Speedtest website en klik op Go, u ziet in de resultaten hoeveel KB/sec of MB/sec uw internet snelheid op dit moment is. Let wel, dit is afhankelijk van de acties die u op dat moment uitvoert. Ga dus niet tijdens de internetsnelheid test op Youtube video’s streamen of bestanden downloaden, dat is uiteraard nadelig voor de internet snelheidstest.

  Snellere DNS servers

  De volgende stap is door nieuwe DNS servers in stellen in Windows. In dit geval DNS servers die worden beheerd door Google. De DNS servers van Google zijn vaak sneller dan die van uw internet provider.

  DNS staat voor Domain Name Server en is een server die wordt gebruikt om domeinnamen om te zetten naar IP adressen. Dit proces kan vertraging opleveren bij uw eigen provider’s DNS server. Ik raadt u aan om te testen, noteer uw huidige DNS servers voor u de DNS server adressen vervangt!

  Klik met de rechtermuisknop op het internet logo aan de rechterkant in uw Windows taakbalk. Kies Netwerk- en internetinstellingen openen.

  internet instellingen wijzigen

  In de adapter opties, kies voor Adapter opties wijzigen.

  internet adapter opties wijzigen

  Klik met de rechtermuisknop op uw actieve internet adapter, genaamd Ethernet of WiFi. Dit is afhankelijk per apparaat. Selecteer Eigenschappen uit het context menu.

  ethernet instellingen wijzigen

  Klik op Internet Protocol versie 4 (TCP/IP) en open Eigenschappen. In het eigenschappen venster check de optie: De volgende DNS-server adressen gebruiken.

  Maak een backup van uw huidige DNS servers!! Noteer de instellingen.

  In de voorkeur DNS server type het IP-adres: 8.8.8.8.
  In het alternatieve DNS server adres type: 4.4.4.4.

  Klik op OK om te bevestigen.

  dns instellingen wijzigen

  Ga door naar de volgende stap.

  Achtergrond apps uitschakelen

  Dit is een tip die veel mensen over het hoofd zien. Uw internetsnelheid houdt verband met uw systeem processen. Als u veel computer geheugen verbruikt wordt uw internet trager omdat het systeem te weinig kracht bezit om data uit het geheugen te schrijven naar uw hardeschijf.

  In deze stap laat ik u zien hoe u onnodig achtergrond applicaties uitschakelt die onnodig geheugen verbruiken in Windows 10.

  Klik op de Windows start knop. In het linker menu klik op Instellingen.

  windows start menu instellingen

  In de Windows instellingen klik op Privacy.

  windows privacy instellingen

  Ga in het linker menu naar Achtergrond Apps. U dient hiervoor een stukje naar beneden te navigeren in het linker menu.

  achtergrond applicaties uitschakelen windows 10

  Klik op de AAN knop om de achtergrond applicatie processen uit te schakelen naar Uit. Doe dit voor iedere applicatie waarvan u weet dat ze niks toevoegen door het actief draaien als achtergrond applicatie. Deze lijst is dus afhankelijk van de door u geïnstalleerde applicaties op uw computer.

  Ga naar de volgende stap.

  Downloads van andere PC’s uitschakelen

  Als u de optie – Downloads van andere PC’s uitschakelen – hoeft u zich geen zorgen te maken dat andere computers in uw huis of andere computers verbonden uw internetsnelheid gebruiken om bestanden te downloaden.

  Ga naar de Windows instellingen door op Start te drukken.

  windows beveiligings instellingen

  Open de Bijwerken en beveiliging instellingen.

  geavanceerde windows update instellingen

  In het Windows Update venster, zoek en selecteer Geavanceerde opties.

  delivery optimization opties

  Navigeer iets naar beneden naar Delivery Optimization.

  downloads van andere pcs toestaan uitschakelen

  Schakel de instelling: Downloads van anderen pc’s toestaan van AAN naar UIT.

  Ga door naar de volgende stap.

  Wijzig WiFi kanaal

  Maakt u gebruik van een draadloze WiFi connectie? Dan kunt u deze stap toepassen. Let wel dit is een iets wat geavanceerde stap.

  Als u in een drukke buurt woont zoals een stad of een appartementen complex dan is het aan te raden om te controleren op welk kanaal uw WiFi signaal momenteel communiceert. U kunt de drukte middels kanalen controleren met WiFi Analyzer. Deze app kunt u gratis downloaden uit de Windows Store in Windows 10.

  wifi analyzer applicatie

  Als u heeft gecontroleerd of het kanaal waarop de router is verbonden te druk is dan kunt u middels uw router instellingen het kanaal wijzigen. Dit is voor ieder apparaat verschillend en kan ik daarom niet verder toelichten in deze instructie.

  Large send offload uitschakelen

  Large Send Offload is een netwerkapparaat instelling die het mogelijk zou moeten maken om netwerk prestaties te verbeter en CPU overhead moet verminderen. In de praktijk valt dit echter tegen en is het aan te raden om de LSO instelling uit te schakelen.

  Klik met de rechtermuisknop op de Windows start knop. Selecteer Apparaatbeheer uit het menu.

  Ga naar Netwerkadapters. Selecteer uw netwerkadapter uit de lijst. Maakt u gebruik van WiFi zoek dan naar “Wireless adapter” en maakt u gebruik van bekabeld internet zoek dan naar “Ethernet adapter”. Dubbelklik om de instellingen te wijzigen.

  Ga naar het tabblad: Geavanceerd. Klik op de instelling: Large Send Offload V2 (IPv4) en wijzig de waarde naar: Disabled.

  Klik op de instelling: Large Send Offload V2 (IPv6) en wijzig de waarde ook naar: Disabled. Klik op OK om te bevestigen.

  large send offload uitschakelen

  Volledige internetsnelheid activeren

  Wist u dat Windows 20 procent van uw internet bandbreedte beschikbaar houdt voor Windows? De overige 80 procent zijn te gebruiken voor u terwijl u internet. U kunt in Windows de instellingen wijzigen om de volledige 100 procent van uw internet snelheid te gebruiken.

  Let wel: Hiervoor maak ik gebruik van de Groepsbeleid editor. Deze editor is standaard alleen beschikbaar in Windows 10 Professional. Windows 10 Home heeft deze groepsbeleid editor niet beschikbaar. In dit artikel leg ik u uit hoe de groepsbeleid editor in Windows Home kunt installeren.

  Klik met de rechtermuisknop op de Start knop in Windows. Selecteer Uitvoeren, in het uitvoeren venster type: gpedit.msc

  gpedit starten

  De groepsbeleid editor is nu gestart.

  Klik op computerconfiguratie > Beheersjablonen.

  groepsbeleid editor

  Klik door op Netwerk > QoS-pakketplanner.

  Dubbelklik op de instelling: De reserveerbare bandbreedte beperken. Schakel de instelling in door op Ingeschakeld te klikken. Wijzigen de bandbreedtelimiet naar 0%. Klik op OK om te bevestigen.

  reserveerbare bandbreedte beperken

  Ik hoop dat u hiermee geholpen bent. Heeft u vragen? U kunt vragen stellen onderaan deze instructie, bedankt voor het lezen!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  Indien u hulp nodig heeft met uw computer of ander apparaat, dan probeer ik u te helpen. Ik wil u verzoeken het computer probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven. U kunt hiervoor het commentaar veld hieronder gebruiken. Ik reageer z.s.m. op uw hulpvraag.
  * De hulp die ik aanbied is gratis, maar zonder garanties.

  Een bedankje mag ook! 👍🏼

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Rob
  Rob
  4 maanden geleden

  Waar vind ik de gegevens van de DSN servers?
  Hoe maak ik een backup van de huidige DSN–?
  Op het scherm met Eigenschappen Internet Protocol staat bij alles op “Automatisch toewijzen”

  Recente artikelen

  Website blokkeren in Firefox browser? Dit is hoe!

  Het is internet is vol van ongewenste websites, in sommige gevallen wilt u in de Firefox browser websites kunnen blokkeren. Bijvoorbeeld voor kinderen, werknemers...

  Steam opent niet? 7 tips om het probleem op te lossen

  Steam is een van de grootste online game platform op dit moment. Steam is gestart bij Valve in 2003 en is verantwoordelijk voor meer...

  Standaard mail app wijzigen op iPhone of iPad

  Sinds de komst van iOS 14 en iPadOS 14 kunt u de standaard Mail app op een iPhone of iPad wijzigen. Het is dus...

  Standaard web browser wijzigen op iPhone of iPad

  Sinds de komst van iOS 14 en iPadOS 14 kunt u de standaard web browser Safari op een iPhone of iPad wijzigen. Het is...
  2
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x