More
  ComputerComputer
  Startpagina Handige tips Windows 10 Onedrive verwijderen in Windows 10? of Onedrive uitschakelen!

  Onedrive verwijderen in Windows 10? of Onedrive uitschakelen!

  Als u Windows 10 gebruikt dan is het u waarschijnlijk wel opgevallen dat OneDrive is geinstalleerd. OneDrive is de cloud oplossing om bestanden en documenten op uw computer te synchronizeren met Cloud opslag van Microsoft.

  Microsoft heeft, net als zijn concurrenten (Apple en Google bijvoorbeeld), de neiging om u zoveel mogelijk te binden aan producten van Microsoft. Daar is OneDrive een mooi voorbeeld van vind ik persoonlijk. In deze instructie leg ik u uit hoe u OneDrive kunt uitschakelen door instellingen aan te passen in OneDrive of OneDrive kunt verwijderen.

  OneDrive verwijderen of uitschakelen

  Er zijn een hoop redenen om OneDrive uit te schakelen. U doet er niks mee, als u geen gebruik maakt van OneDrive waarom zou u het ingeschakeld laten. OneDrive maakt constant gebruik van uw internet connectie omdat het bestanden upload naar de Microsoft Cloud. OneDrive kan uw internet dus ook nog aanzienlijk vertragen als u veel bestanden via OneDrive het synchronizeren bent.

  U dient er ook rekening mee houden dat de OneDrive applicatie automatisch opstart in Windows en op de achtergrond draait, tenzij u deze uitschakelt. Dit zal meer een merkbaar effect hebben op wat tragere PC’s, dus het uitschakelen van OneDrive kan een goede manier zijn om wat CPU en RAM gebruik terug te winnen in Windows.

  OneDrive bestandsoverdracht onderbreken

  Om te beginnen kunt u eerst de bestandsoverdracht onderbreken. Dit is als u OneDrive gebruikt, indien u OneDrive compleet wilt verwijderen slaat u dit hoofdstuk over.

  Klik op OneDrive in het Windows systeemvak. Klik op Help & Instellingen uit het OneDrive menu.

  onedrive instellingen

  Kies voor Synchroniseren onderbreken en kies het aantal uur dat u de bestandsoverdracht in OneDrive wilt pauzeren. In deze periode wordt er dus geen bestand gesynchroniseerd.

  onedrive onderbreken

  U heeft nu tijdelijk bestandsoverdracht in OneDrive uitgeschakeld. Als u OneDrive wel wilt blijven gebruiken maar bestandsoverdracht volledig wilt uitschakelen dan kunt u de mappen die OneDrive controleert verwijderen uit de synchronizatie.

  OneDrive bestandsoverdracht volledig uitschakelen

  Open OneDrive. Kies Hulp & Instellingen uit het menu.

  OneDrive instellingen wijzigen

  Open de OneDrive instellingen. In het tabblad Account klik op “Mappen kiezen”.

  onedrive mappen verwijderen

  Schakel de instelling: Alle bestanden beschikbaar maken uit. Hiermee stopt OneDrive met het zoeken naar bestanden in die specifieke mappen om te verzenden naar de Cloud. Klik op OK.

  Onedrive mappen kiezen

  OneDrive verwijderen bij opstarten Windows

  OneDrive opent automatisch elke keer als u Windows opstart. Om te voorkomen dat OneDrive met Windows wordt opgestart volg onderstaande stappen.

  Open OneDrive. Kies Hulp & Instellingen uit het menu.

  OneDrive instellingen wijzigen

  Ga naar tabblad Algemeen. Schakel de optie: OneDrive automatisch starten wanneer ik me aanmeld bij Windows uit. Klik op OK.

  onedrive verwijderen opstarten windows

  Eenmaal uitgeschakeld, zal OneDrive niet meer opstarten wanneer u de volgende keer uw PC opnieuw opstart. Met bestandssynchronisatie en automatisch opstarten uitgeschakeld, is OneDrive zo goed als uitgeschakeld, maar u kunt nog verder gaan door uw account te ontkoppelen.

  OneDrive PC ontkoppelen

  Als u OneDrive volledig wilt uitschakelen is het handiger om uw PC te ontkoppelen. Hiermee wordt u uitgelogd met uw Microsoft account uit OneDrive en zal OneDrive geen bestanden meer synchronizeren.

  Open OneDrive. Kies Hulp & Instellingen uit het menu.

  OneDrive instellingen wijzigen

  Ga naar het tabblad Account en klik op de link: Deze PC ontkoppelen.

  OneDrive PC ontkoppelen

  OneDrive meldt u dat bestanden niet meer worden gesynchroniseerd en dat lokale bestanden beschikbaar blijven, online bestanden worden verwijderd. Als u wilt doorgaan en snapt dat online bestanden verloren gaan klik op Account ontkoppelen.

  OneDrive account ontkoppelen

  OneDrive volledig verwijderen

  Als laatste als al het andere is uitgevoerd en u OneDrive wilt deinstalleren uit Windows dan klikt u op de Start knop. Klik op Instellingen uit het start menu.

  windows start knop

  In de Windows instellingen klik op Apps.

  OneDrive verwijderen windows instellingen

  In de Apps van Windows 10 zoek naar Microsoft OneDrive en klik op de Verwijderen knop. Bevestig het verwijderen van OneDrive door nogmaals op de Verwijderen knop te klikken.

  OneDrive verwijderen windows 10

  U heeft nu met succes OneDrive verwijderd of uitschakeld. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

  Vind u dit artikel handig? Bent u geholpen? Klik dan op de “Vind ik leuk” of “Like” knop. U ondersteunt daarmee mijn website. U kunt ook op één van de andere sociale media knoppen klikken en dit bericht delen op sociale media. Bedankt!

  Avatar of Stefan
  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  Indien u hulp nodig heeft met uw computer of ander apparaat, dan probeer ik u te helpen. Ik wil u verzoeken het computer probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven. U kunt hiervoor het commentaar veld hieronder gebruiken. Ik reageer z.s.m. op uw hulpvraag.
  * De hulp die ik aanbied is gratis, maar zonder garanties.

  Een bedankje mag ook! 👍🏼

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Peter
  Peter
  5 dagen geleden

  Dit verhaal is duidelijk en zou een oplossing kunnen zijn. Ik wil best wel enkele documenten in de cloud zetten. Mijn probleem is echter dat de koppeling “mijn documenten” standaard naar One Drive verwijst. Dit kan ik niet wijzigen. Aangezien het om veel meer gaan dan de gratis 5 gB wil ik de standaard op mijn PC laten staan. Alleen enkele documenten die ik met andere PC’s wil verwerken kan in One Drive. Hoe krijg ik dat voor elkaar?

  Recente artikelen

  Safari tabblad of startpagina aanpassen? Dit is hoe! (Big Sur)

  Safari is de standaard web browser van Apple in het Mac OS Big Sur besturingssysteem. Als u de Safari browser start merkt u meteen...

  Mac detecteert harde schijf niet? Vind hier de oplossing!

  Een externe hardeschijf is erg handig als u grote bestanden wilt opslaan van uw Mac. Als u een externe hardeschijf gebruikt kunt u veel...

  Het Bedieningspaneel aanpassen in Mac OS Big Sur, Dit is hoe!

  Het bedieningspaneel is een handige snelle manier om verschillende instellingen in Mac OS Big Sur aan te passen. In het bedieningspaneel kunt u WiFi...

  Batterij percentage weergeven in Mac OS Big Sur

  Het batterij percentage wordt in MacOS Big Sur standaard verborgen. Het batterij percentage wordt niet weergegeven, Big Sur laat alleen zien aan de hand...
  1
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x