Onedrive verwijderen in Windows 10? of Onedrive uitschakelen!

Aanbevolen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

Als u Windows 10 gebruikt dan is het u waarschijnlijk wel opgevallen dat OneDrive is geinstalleerd. OneDrive is de cloud oplossing om bestanden en documenten op uw computer te synchronizeren met Cloud opslag van Microsoft.

Microsoft heeft, net als zijn concurrenten (Apple en Google bijvoorbeeld), de neiging om u zoveel mogelijk te binden aan producten van Microsoft. Daar is OneDrive een mooi voorbeeld van vind ik persoonlijk. In deze instructie leg ik u uit hoe u OneDrive kunt uitschakelen door instellingen aan te passen in OneDrive of OneDrive kunt verwijderen.

OneDrive verwijderen of uitschakelen

Er zijn een hoop redenen om OneDrive uit te schakelen. U doet er niks mee, als u geen gebruik maakt van OneDrive waarom zou u het ingeschakeld laten. OneDrive maakt constant gebruik van uw internet connectie omdat het bestanden upload naar de Microsoft Cloud. OneDrive kan uw internet dus ook nog aanzienlijk vertragen als u veel bestanden via OneDrive het synchronizeren bent.

U dient er ook rekening mee houden dat de OneDrive applicatie automatisch opstart in Windows en op de achtergrond draait, tenzij u deze uitschakelt. Dit zal meer een merkbaar effect hebben op wat tragere PC’s, dus het uitschakelen van OneDrive kan een goede manier zijn om wat CPU en RAM gebruik terug te winnen in Windows.

OneDrive bestandsoverdracht onderbreken

Om te beginnen kunt u eerst de bestandsoverdracht onderbreken. Dit is als u OneDrive gebruikt, indien u OneDrive compleet wilt verwijderen slaat u dit hoofdstuk over.

Klik op OneDrive in het Windows systeemvak. Klik op Help & Instellingen uit het OneDrive menu.

onedrive instellingen

Kies voor Synchroniseren onderbreken en kies het aantal uur dat u de bestandsoverdracht in OneDrive wilt pauzeren. In deze periode wordt er dus geen bestand gesynchroniseerd.

onedrive onderbreken

U heeft nu tijdelijk bestandsoverdracht in OneDrive uitgeschakeld. Als u OneDrive wel wilt blijven gebruiken maar bestandsoverdracht volledig wilt uitschakelen dan kunt u de mappen die OneDrive controleert verwijderen uit de synchronizatie.

OneDrive bestandsoverdracht volledig uitschakelen

Open OneDrive. Kies Hulp & Instellingen uit het menu.

OneDrive instellingen wijzigen

Open de OneDrive instellingen. In het tabblad Account klik op “Mappen kiezen”.

onedrive mappen verwijderen

Schakel de instelling: Alle bestanden beschikbaar maken uit. Hiermee stopt OneDrive met het zoeken naar bestanden in die specifieke mappen om te verzenden naar de Cloud. Klik op OK.

Onedrive mappen kiezen

OneDrive verwijderen bij opstarten Windows

OneDrive opent automatisch elke keer als u Windows opstart. Om te voorkomen dat OneDrive met Windows wordt opgestart volg onderstaande stappen.

Open OneDrive. Kies Hulp & Instellingen uit het menu.

OneDrive instellingen wijzigen

Ga naar tabblad Algemeen. Schakel de optie: OneDrive automatisch starten wanneer ik me aanmeld bij Windows uit. Klik op OK.

onedrive verwijderen opstarten windows

Eenmaal uitgeschakeld, zal OneDrive niet meer opstarten wanneer u de volgende keer uw PC opnieuw opstart. Met bestandssynchronisatie en automatisch opstarten uitgeschakeld, is OneDrive zo goed als uitgeschakeld, maar u kunt nog verder gaan door uw account te ontkoppelen.

OneDrive PC ontkoppelen

Als u OneDrive volledig wilt uitschakelen is het handiger om uw PC te ontkoppelen. Hiermee wordt u uitgelogd met uw Microsoft account uit OneDrive en zal OneDrive geen bestanden meer synchronizeren.

Open OneDrive. Kies Hulp & Instellingen uit het menu.

OneDrive instellingen wijzigen

Ga naar het tabblad Account en klik op de link: Deze PC ontkoppelen.

OneDrive PC ontkoppelen

OneDrive meldt u dat bestanden niet meer worden gesynchroniseerd en dat lokale bestanden beschikbaar blijven, online bestanden worden verwijderd. Als u wilt doorgaan en snapt dat online bestanden verloren gaan klik op Account ontkoppelen.

OneDrive account ontkoppelen

OneDrive volledig verwijderen

Als laatste als al het andere is uitgevoerd en u OneDrive wilt deinstalleren uit Windows dan klikt u op de Start knop. Klik op Instellingen uit het start menu.

windows start knop

In de Windows instellingen klik op Apps.

OneDrive verwijderen windows instellingen

In de Apps van Windows 10 zoek naar Microsoft OneDrive en klik op de Verwijderen knop. Bevestig het verwijderen van OneDrive door nogmaals op de Verwijderen knop te klikken.

OneDrive verwijderen windows 10

U heeft nu met succes OneDrive verwijderd of uitschakeld. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Dit artikel is geschreven door

455 Artikelen298 REACTIES

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter

Dit verhaal is duidelijk en zou een oplossing kunnen zijn. Ik wil best wel enkele documenten in de cloud zetten. Mijn probleem is echter dat de koppeling “mijn documenten” standaard naar One Drive verwijst. Dit kan ik niet wijzigen. Aangezien het om veel meer gaan dan de gratis 5 gB wil ik de standaard op mijn PC laten staan. Alleen enkele documenten die ik met andere PC’s wil verwerken kan in One Drive. Hoe krijg ik dat voor elkaar?

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
ComputerComputer
1
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x