More
  Startpagina Handige tips Windows 10 Quick Assist - Hulp op Afstand (Complete Gids)

  Quick Assist – Hulp op Afstand (Complete Gids)

  Heeft u ooit wel eens geprobeerd om iemand te helpen doormiddel van hulp op afstand? Quick Assist in Windows 10 is een applicatie om zonder externe software zoals Teamviewer of LogMeIn hulp te bieden via Windows.

  Quick Assist is Microsoft’s oplossing om hulp op afstand te bieden of te krijgen. Als u ooit wel eens iemand heeft geprobeerd te helpen via de telefoon met een computer probleem weet u hoe ingewikkeld het kan zijn. Quick Assist biedt uitkomst.

  Quick Assist

  Quick Assist openen

  Om Quick Assist te starten in Windows, typt u in de Windows zoekbalk: Quick Assist. Open de Quick Assist applicatie om te beginnen.

  quick assist openen

  Quick Assist gebruiken

  U kunt nu externe ondersteuning krijgen, iemand anders helpt u. Of, u kunt hulp op afstand bieden.

  Ondersteuning krijgen

  Als u ondersteuning nodig hebt dan dient de ondersteuner u een 6 cijferige code te verstrekken die u invult in het tekstvak: code van assistent, klik daarna op Scherm delen.

  Quick assist instellingen

  Ondersteuning geven

  Als u iemand anders externe hulp wilt bieden via Quick Assist dan klikt u op de knop: Iemand anders helpen.

  Daarna opent zich een venster waarin u zich dient aan te melden met een Microsoft account. Als u bent aangelogd wordt er een 6 cijferige hulp op afstand code zichtbaar die u dient te delen met de gebruiker waaraan u hulp wilt bieden.

  U kunt deze code kopieren of per e-mail aan de gebruiker toe sturen per e-mail.

  hulp op afstand bieden quick assist

  Als de hulp is geaccepteerd dan kunt u ervoor kiezen om op twee manieren het scherm te delen, via volledige schermdeling of scherm bekijken.

  Quick Assist volledig beheer of scherm bekijken

  Het volledige schermdelen is handig als u de controle nodig heeft over de externe computer en scherm bekijken alleen als u wilt zien wat de andere partij uitvoert. Klik op Doorgaan.

  Uw Scherm delen opties

  Degene die het scherm deelt met degene die de hulp biedt krijgt nu een meldingen over het toestaan van het delen van het scherm.

  Er is een optie om mogelijke oplichting te rapporteren en tips over hoe u de computer tegen oplichting kunt beschermen.

  Als u het scherm wilt delen zorg ervoor dat alle onnodige informatie en applicaties gesloten zijn, klik op Toestaan om door te gaan.

  uw scherm delen opties

  U heeft nu met succes uw scherm gedeeld met de persoon die u hulp op afstand gaat bieden.

  Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  MacOS BigSur installeren op uw Mac

  MacOS BigSur installeren op uw Mac? Het kan! Apple heeft recentelijk MacOS BigSur aangekondigd als opvolger van MacOS Catalina. Big Sur bevat een hele...

  Automatisch bestanden in Prullenbak verwijderen

  Windows 10 beschikt over slimme opslag. Slimme opslag is functionaliteit waarmee u tijdelijk bestanden die niet door applicaties worden gebruikt automatisch kunt verwijderen. Als u...

  Mac Camera werkt niet? Probeer deze tips!

  De meeste Mac computers hebben een ingebouwde camera. Alleen de Mac Pro en Mac mini hebben geen ingebouwde camera. In sommige gevallen werkt de ingebouwde...

  Standaard web browser (Safari) wijzigen in Mac OS

  Mac OS komt met een standaard browser. Deze browser kennen we allemaal dat is Safari. Echter, als u liever een andere browser gebruikt zoals...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x