Hulp of afstand inschakelen in Windows 11? Zo werkt het!

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Er zijn verschillende hulpmiddelen die kunnen helpen bij het overnemen van een computer. Het is niet altijd nodig om software van derden te installeren als u hulp op afstand nodig heeft voor uw Windows 11 computer.

In Windows 11 kunt u via de “hulp of afstand” functie toegang verlenen tot uw computer. Iemand anders kan dan inloggen op uw computer en uw computer extern beheren.

Als u hulp op afstand wilt inschakelen in Windows 11 dan dient u dit zelf te activeren. De functie hulp of afstand is standaard niet ingeschakeld. Het is aan te bevelen om na de sessie de functie weer uit te schakelen omdat het een risico vormt voor computer aanvallen.

Hulp of afstand inschakelen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op “Instellingen”. Klik links in het menu op “Systeem” en daarna rechts onderin op “Info”.

Systeeminstellingen

In de “verwante instellingen” klikt u op “Geavanceerde systeeminstellingen”.

Geavanceerde systeeminstellingen

Klik op tabblad “Externe verbindingen” en schakel daarna de functie “Verbindingen van hulp op afstand met deze computer toestaan” in. Klik hierna op toepassen en daarna op OK. Sluit nu dit venster.

Als u hulp op afstand wilt uitschakelen dan schakelt u de functie “Verbindingen van hulp op afstand met deze computer toestaan” uit.

Verbindingen van hulp op afstand met deze computer toestaan

Als u hulp op afstand heeft ingeschakeld dient u iemand uit te nodigen of in te gaan op een al verzonden uitnodiging van iemand die u PC wilt overnemen voor hulp op afstand.

Om een uitnodiging voor hulp op afstand te verzenden of te accepteren klikt u met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op uitvoeren. In het uitvoeren venster type: msra.exe

Msra.exe is een onderdeel van de Windows Extern beheer.

msra.exe

Windows hulp op afstand wordt nu gestart. Met Windows hulp op afstand worden twee computers met elkaar verbonden zodat iemand kan helpen bij het oplossen van problemen op de computer van de andere persoon.

U kunt nu een vertrouwd persoon uitnodigen om u te helpen of reageren op een verzoek om hulp van iemand anders. Afhankelijk van wat u wilt bereiken maakt u hier de keuze voor hulp op afstand.

Windows hulp op afstand uitnodiging accepteren of verzenden

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Extern bureaublad inschakelen in Windows 11.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!