More
  Startpagina Handige tips Windows 10 locatie instellingen instellen en beheren - PC-Tips.info

  Windows 10 locatie instellingen instellen en beheren – PC-Tips.info

  Windows 10 locatie instellingen wijzigen. In dit artikel leg ik u uit hoe u locatie instellingen kunt wijzigen in Windows 10.

  Windows 10 bepaalt uw locatie aan de hand van gps-informatie en het IP-adres waarmee uw apparaat is verbonden met het internet. De locatie die Windows 10 locatieservices bepaald is meestal accuraat al dan niet precies.

  Het is aan te raden om de locatie services in Windows 10 zo in te richten dat het overeenkomt het gebruik van de Windows gebruiker.

  Als u geen direct gebruik maakt van locatieservices dan is het aan te raden om de locatieservices zo in te richten dat er ook op de achtergrond in Windows 10 geen locatieservices worden gebruikt.

  Windows 10 locatie instellingen instellen en beheren

  In Windows 10 kunt u direct zien of er een applicatie gebruikt maakt van uw locatie. In de taakbalk wordt dan een rond icoon weergegeven.

  locatie instellen windows 10

  Als er onnodig gebruik wordt gemaakt van locatieservices gaat dit ten koste van computerprocessen en privacy. Locatie services in Windows 10 worden ook gebruikt om applicaties te voorzien van informatie over uw laatst bezochte locatie.

  Deze locatie informatie die applicatie gebruiken en opslaan worden gedeeld met Microsoft en o.a. gebruikt voor advertentiedoeleinden.

  Ook voor uw online privacy is het belangrijk de locatie instellingen in Windows 10 te bekijken en waar nodig aan te passen aan uw wensen.

  Waar vind ik locatie instellingen in Windows 10?

  Klik op de Windows startknop, klik in het start menu op het tandwiel icoon en open instellingen.

  Selecteer in het instellingen menu, privacy.

  privacy instellingen windows 10

  U bent nu in het privacy menu van Windows 10. Hier kunt u een allerlei van privacy instellingen beheren.

  In het linker menu ziet u een menu genaamd App-machtigingen met daaronder Locatie, open deze Locatie instellingen.

  locatie instellingen windows 10

  Locatie inschakelen of uitschakelen in Windows 10

  In het locatie menu kunt u locatieservices inschakelen of uitschakelen. Klik op de knop wijzigen onder “Toegang tot locatie toestaan op dit apparaat”.

  Door op de knop Aan of Uit te klikken beheert u de locatie services op heel uw apparaat. U dient deze optie aan te zetten als u iets van locatie services gebruikt op uw apparaat.

  Locatie instellingen per applicatie in Windows 10

  In Windows 10 is het mogelijk om per applicatie in te stellen of deze gebruik mag maken van locatie functionaliteit.

  U kunt hiermee dus bepalen of de ene applicatie wel toegang tot locatie services krijgt en de andere applicatie niet.

  Zet de optie “toestaan dat apps toegang hebben tot uw locatie” aan als u dit wenst, of uit als u geen gebruik maakt van locatie instellingen per applicatie.

  locatie toestaan windows 10

  Standaard locatie instellen in Windows 10

  Als er geen internet is, of er een geen GPS aanwezig in uw apparaat, of om welke reden dan ook is het voor Windows niet mogelijk om een precieze locatie te gebruiken dan kunt u een standaard locatie ingeven.

  Klik op de knop Standaardlocatie instellen.

  standaard locatie instellen windows 10

  De Kaarten applicatie wordt nu gestart. Links bovenin de kaarten applicatie verschijnt een knop Standaard locatie instellen. Klik op de knop en vul uw standaard locatie in en sluit de kaarten applicatie, uw standaard locatie is nu ingesteld.

  Op dezelfde manier kunt u ook uw standaard locatie wijzigen of verwijderen.

  Locatiegeschiedenis wissen in Windows 10

  Locaties worden voor een bepaalde tijd opgeslagen op uw apparaat. Windows registreert locaties waar het apparaat is geweest (mits locatieservices ingeschakeld uiteraard).

  U kunt de opgeslagen locaties makkelijk wissen door op de knop Wissen te klikken in het menu Locatiegeschiedenis op dit apparaat wissen.

  locatie wissen in windows 10

  Als u de locatiegeschiedenis wist verschijnt er vinkje achter de wissen knop.

  Bepalen welke applicaties toegang hebben tot locatie in Windows 10

  U kunt softwareapplicaties toegang geven tot uw precieze locatie, op deze manier kunt u applicaties beheren welke wel of niet toegang krijgen tot locatie services.

  Erg handig als u niet wilt dat overal door elke applicatie uw locatie bepaald kan worden.

  Selecteer een applicatie uit de lijst.

  win10 applicaties toegang tot locatieservices

  Ik hoop dat dit artikel u heeft geholpen bij het instellen en beheren van locatie services in Windows 10.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Meest gelezen artikelen

  Bescherm uw computer in openbare WiFi netwerken

  Er zijn maar weinig plekken meer waar geen gratis wifi of bedraad internet meer beschikbaar is. Iedereen wil ten slotte ten alle tijden met...

  Dit is hoe u Windows update bestanden kunt verwijderen

  Als u problemen ondervind met Windows update zijn er verschillende manieren om dit op te lossen. Een van de oplossingen om Windows update problemen...

  Opstart programma’s uitschakelen in Windows 10, dit is hoe!

  Windows 10 start vrij snel als het nieuw is geïnstalleerd, maar naarmate je meer apps installeert kan het opstarten van Windows in de loop...

  Bluetooth problemen in Mac OS X oplossen

  Dit is een tip voortgekomen uit eigen frustratie. Na het aanschaffen van een nieuwe toetsenbord voor mijn Mac kwam ik met bluetooth in de...