Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd verwijderen

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Als u de meldingen ziet in Windows “Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd” of “een aantal van deze instellingen zijn verborgen of worden beheerd door uw organisatie” dan is er een beleid geïnstalleerden en actief in Windows. Een beleid is een manier in Windows om te voorkomen dat gebruikers bepaalde instellingen in Windows gebruiken of aanpassen.

Een beleid wordt meestal door een systeembeheerder geïnstalleerd in bijvoorbeeld een administratief of werk omgeving. Een beleid kunt u installeren met de Groepsbeleid editor in Windows.

Een normale computer gebruiker die geen onderdeel van een werkomgeving is kan deze melding ook tegenkomen in Windows. In sommige gevallen is er dan software geïnstalleerd die een beleid forceert, maar het kan ook worden geïnstalleerd door malware op uw computer.

Om een beleid zoals “Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd” te verwijderen uit Windows is het vereist dat uw beheerder bent van de computer. Als u niet over een beheerders account in Windows beschikt dan kunt u het “Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd” beleid niet verwijderen.

Om het “Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd” beleid dan alsnog te verwijderen heeft u hulp nodig van een beheerder zoals een systeembeheerder of netwerkbeheerder.

Lees het volledige artikel door. Ik begin met een standaard stap om de melding te verwijderen en biedt daarna nog een aantal oplossingen mocht het niet werken. De uiteindelijk oplossing vind u in één van deze onderstaande stappen. Sommige oplossingen zijn vrij ingewikkeld, houdt hier rekening mee.

Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd verwijderen

Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd verwijderen

Herstelpunt aanmaken in Windows

“Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd” is relatief simpel te verwijderen. Echter, voordat u doorgaat raad ik u aan om een herstelpunt in Windows aan te maken (opent in een nieuw tabblad).

Oplossing 1: Map met beleidsinstellingen verwijderen

In de Windows zoekbalk type: Opdrachtprompt. Klik met de rechtermuisknop op het Opdrachtprompt resultaat en kies voor Als Administrator uitvoeren.

Opdrachtprompt openen in Windows

In het Opdrachtprompt venster type het volgende commando om het “Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd” beleid te verwijderen.

RD /S /Q "%WinDir%\System32\GroupPolicyUsers" && RD /S /Q "%WinDir%\System32\GroupPolicy"

Als bovenstaand commando heeft uitgevoerd dan typt u daarna het volgende commando:

gpupdate /force

Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd beleid verwijderen in Windows

De “Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd” policy is nu verwijderd uit Windows. Zie onderstaande afbeelding.

Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd verwijderen uit windows

Werkt niet? Probeer het volgende.

Oplossing 2: Alle Windows beleidsinstellingen verwijderen met de Groepsbeleid-bewerker

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op uitvoeren. In het uitvoeren venster type:

gpedit.msc

Wordt gpedit.msc niet gevonden? Dan kunt u gpedit.msc toevoegen in Windows home. U gebruikt waarschijnlijk Windows home editie.

Klik eerst op Computerconfiguratie. Klik daarna op Beheersjablonen en daarna met de rechtermuisknop op Alle instellingen. Klik op Filteropties.

Groepsbeleid editor filteropties

Wijzig de filter optie: Geconfigureerd naar Ja. Klik op OK.

Filteropties aanpassen in beleideditor

Klik nogmaals in de linkerkolom op “alle instellingen”.

In de rechterkolom ziet u de kolom “instellingen”. Als hier een beleid staat, maakt niet uit welke met de status “ingeschakeld” dubbelklik erop.

Wijzig de status naar “Niet geconfigureerd”, doe dit voor alle geconfigureerde beleid instellingen. Het is goed als de kolom leeg is, dus als er geen beleid meer tussen staat.

Beleid wijzigen naar niet configureerd

Dit moet het resultaat zijn, zie onderstaand.

Geen beleid meer

Herstart de computer en controleer of het beleid is verwijderd.

Werkt nog steeds niet? Probeer het volgende

Oplossing 3: Beleidsinstellingen verwijderen met ShutUp10

Als u nog steeds last heeft van de melding “Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd” dan kunt u alle beleidsinstellingen herstellen naar standaardwaarden met een app.

Download ShutUp10 naar uw computer. Er is geen installatie nodig. Deze app is gratis om te gebruiken.

Klik op Actions, klik daarna op Undo all changes (“factory settings”). Klik op Yes, klik nogmaals op Yes om een herstelpunt aan te maken.

Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd verwijderen

De “Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd” melding is nu verdwenen. Controleer de melding.

Werkt nog steeds niet? Probeer dit

Oplossing 4: Beleidsinstellingen verwijderen via script

In de zoekbalk in de taakbalk type: notepad. Open notepad. Kopieer en plak de volgende tekst in een nieuw tekstbestand in Notepad niet in Wordpad.

reg delete "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies" /f
reg delete "HKCU\Software\Microsoft\WindowsSelfHost" /f
reg delete "HKCU\Software\Policies" /f
reg delete "HKLM\Software\Microsoft\Policies" /f
reg delete "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies" /f
reg delete "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsStore\WindowsUpdate" /f
reg delete "HKLM\Software\Microsoft\WindowsSelfHost" /f
reg delete "HKLM\Software\Policies" /f
reg delete "HKLM\Software\WOW6432Node\Microsoft\Policies" /f
reg delete "HKLM\Software\WOW6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies" /f
reg delete "HKLM\Software\WOW6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsStore\WindowsUpdate" /f

In het menu klik op Bestand en daarna op Opslaan als. Geef de bestandnaam: beleid.bat en wijzig “Opslaan als” naar “Alle bestanden (*.*)”. Klik op de Opslaan knop.

Opslaan als

Ga naar de map waar u beleid.bat heeft opgeslagen. Klik met de rechtermuisknop op beleid.bat en klik op “Als Administrator uitvoeren”.

Als Administrator uitvoeren om beleid te verwijderen

Controleer of de beleids- melding nu weg is in Windows update of waar u deze melding ook zag.

Werkt nog steeds niet? Probeer het volgende

Oplossing 5: Toegang tot werk en school account verwijderen

Met hulp van mensen die ik heb geholpen met dit “Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd” probleem. Ben ik erachter gekomen dat het ook mogelijk is dat er een werk-account gekoppeld is in Windows die via een server een beleid forceert op de computer. U kunt de melding verwijderen door het werk-account los te koppelen in Windows.

Het is belangrijk dat u alle gebruikersaccounts controleert op de computer. Controleer in alle accounts of er een werkaccount is gekoppeld. Deelt u de PC met bijvoorbeeld drie gebruikersaccount dan dient u aan te loggen bij alle drie de accounts en te controleren of er een werk-account is gekoppeld. Zie onderstaande stappen.

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen. In de Windows instellingen klik op Accounts. Klik links op toegang tot werk en school.

Toegang tot werk of school account verwijderen in Windows

Belangrijk – Let op: als er een account gekoppeld is van werk of school. Controleer dan eerst wat voor consequenties het heeft als u dit account loskoppelt van uw computer. Raadpleeg het beheer van de werk- of school netwerkomgeving en vraag om advies. Het loskoppelen van een werk- of school account kan ervoor zorgen dat bepaalde functies niet meer werken!

Als er een account gekoppeld is en u zeker weet dat u dit account zonder problemen kunt loskoppelen? Dan pas klikt u op “verbinding verbreken”. Herstart uw computer.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Wilt u dit bericht delen op social media? Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

26 REACTIES

 1. Goedenavond beste Stefan
  Na het uitproberen van de 5 stappen, blijft de melding opduiken. Alle werkaccounts zijn verwijderd en ik ben ook afgemeld met mijn werkaccount in office.
  Alvast bedankt voor je hulp.
  Vriendelijke groeten, Bart

 2. Hallo Stefan,
  Super bedankt voor de duidelijke / heldere uitleg om het begrip “Sommige instellingen” etc te verwijderen. Bij de 3e oplossing was de tekst verdwenen. Ik heb deze website aan mijn favorieten toegevoegd. Zal ik zeker geregeld raadplegen!
  Nogmaals,
  Dank!
  Willem

 3. Bedankt voor de instructies. Ik zou dit graag in orde brengen voor de installatie van Windows 11. Helaas heb ik de 5 mogelijke oplossingen doorlopen en lukt het niet bij mij, ook al gaat het om mijn persoonlijke PC thuis. Bij oplossing 5, het verwijderen van mijn werkaccount, was de melding ‘Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd’ eindelijk verdwenen in Instellingen – Windows Update, maar ik kreeg nog steeds dezelfde melding bij mijn controle voor Windows 11. Na mijn computer opnieuw op te starten, werkte het evenals niet, en zag ik dat de melding opnieuw in Instellingen – Windows Update stond, ook al was mijn werkaccount wel nog steeds verwijderd.

  • Hallo Robin, er moet dan nog ergens een verbinding zijn met het werk. In een ander computeraccount misschien? Controleer ook of uw computer onderdeel is van een domein. Vaak komt de melding terug door koppelingen met Office 365 werk-accounts. Ik kan dit niet oplossen helaas, ik heb geen zicht op wat u met de computer doet en hoe u eventueel met het werk verbonden bent. Als u er niet uitkomt, raadpleeg dan de beheerder van het “werkaccount”, een systeem of netwerkbeheerder. Succes! Groet, Stefan

 4. Hallo Stefan,
  Ik ben ook zo’n persoon die al je tips heeft opgevolgd en toch de melding blijft krijgen.
  Vervelend want ik wil toch echt Windows 11 gaan gebruiken 🙂

 5. Ik krijg ook de melding
  C:\WINDOWS\system32>RD /S /Q “%WinDir%\System32\GroupPolicyUsers” && RD /S /Q “%WinDir%\System32\GroupPolicy”
  Het systeem kan het opgegeven bestand niet vinden.

 6. Goedemiddag beste,

  Ik heb het bovenstaande uitgevoerd, maar mijn systeem geeft aan dat het pad niet herkend wordt.
  Ik kan nog steeds Windows 10 niet updaten, ik krijg nog steeds de melding “Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd” terwijl dit een privé PC is.
  Dit is gekomen nadat onze ICT naar mijn computer heeft gekeken en die is nu met pensioen.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓