Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd verwijderen

Als u de meldingen ziet in Windows “Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd” of “een aantal van deze instellingen zijn verborgen of worden beheerd door uw organisatie” dan is er een beleid geïnstalleerden en actief in Windows. Een beleid is een manier in Windows om te voorkomen dat gebruikers bepaalde instellingen in Windows gebruiken of aanpassen.

Een beleid wordt meestal door een systeembeheerder geïnstalleerd in bijvoorbeeld een administratief of werk omgeving. Een beleid kunt u installeren met de Groepsbeleid editor in Windows.

Een normale computer gebruiker die geen onderdeel van een werkomgeving is kan deze melding ook tegenkomen in Windows. In sommige gevallen is er dan software geïnstalleerd die een beleid forceert, maar het kan ook worden geïnstalleerd door malware op uw computer.

Om een beleid zoals “Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd” te verwijderen uit Windows is het vereist dat uw beheerder bent van de computer. Als u niet over een beheerders account in Windows beschikt dan kunt u het “Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd” beleid niet verwijderen.

Om het “Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd” beleid dan alsnog te verwijderen heeft u hulp nodig van een beheerder zoals een systeembeheerder of netwerkbeheerder.

Lees het volledige artikel door. Ik begin met een standaard stap om de melding te verwijderen en biedt daarna nog een aantal oplossingen mocht het niet werken. De uiteindelijk oplossing vind u in één van deze onderstaande stappen. Sommige oplossingen zijn vrij ingewikkeld, houdt hier rekening mee.

Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd verwijderen

Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd verwijderen

Herstelpunt aanmaken in Windows

“Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd” is relatief simpel te verwijderen. Echter, voordat u doorgaat raad ik u aan om een herstelpunt in Windows aan te maken (opent in een nieuw tabblad).

Oplossing 1: Map met beleidsinstellingen verwijderen

In de Windows zoekbalk type: Opdrachtprompt. Klik met de rechtermuisknop op het Opdrachtprompt resultaat en kies voor Als Administrator uitvoeren.

Opdrachtprompt openen in Windows

In het Opdrachtprompt venster type het volgende commando om het “Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd” beleid te verwijderen.

RD /S /Q "%WinDir%\System32\GroupPolicyUsers" && RD /S /Q "%WinDir%\System32\GroupPolicy"

Als bovenstaand commando heeft uitgevoerd dan typt u daarna het volgende commando:

gpupdate /force

Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd beleid verwijderen in Windows

De “Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd” policy is nu verwijderd uit Windows. Zie onderstaande afbeelding.

Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd verwijderen uit windows

Werkt niet? Probeer het volgende.

Oplossing 2: Alle Windows beleidsinstellingen verwijderen met de Groepsbeleid-bewerker

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op uitvoeren. In het uitvoeren venster type:

gpedit.msc

Wordt gpedit.msc niet gevonden? Dan kunt u gpedit.msc toevoegen in Windows home. U gebruikt waarschijnlijk Windows home editie.

Klik eerst op Computerconfiguratie. Klik daarna op Beheersjablonen en daarna met de rechtermuisknop op Alle instellingen. Klik op Filteropties.

Groepsbeleid editor filteropties

Wijzig de filter optie: Geconfigureerd naar Ja. Klik op OK.

Filteropties aanpassen in beleideditor

Klik nogmaals in de linkerkolom op “alle instellingen”.

In de rechterkolom ziet u de kolom “instellingen”. Als hier een beleid staat, maakt niet uit welke met de status “ingeschakeld” dubbelklik erop.

Wijzig de status naar “Niet geconfigureerd”, doe dit voor alle geconfigureerde beleid instellingen. Het is goed als de kolom leeg is, dus als er geen beleid meer tussen staat.

Beleid wijzigen naar niet configureerd

Dit moet het resultaat zijn, zie onderstaand.

Geen beleid meer

Herstart de computer en controleer of het beleid is verwijderd.

Werkt nog steeds niet? Probeer het volgende

Oplossing 3: Beleidsinstellingen verwijderen met ShutUp10

Als u nog steeds last heeft van de melding “Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd” dan kunt u alle beleidsinstellingen herstellen naar standaardwaarden met een app.

Download ShutUp10 naar uw computer. Er is geen installatie nodig. Deze app is gratis om te gebruiken.

Klik op Actions, klik daarna op Undo all changes (“factory settings”). Klik op Yes, klik nogmaals op Yes om een herstelpunt aan te maken.

Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd verwijderen

De “Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd” melding is nu verdwenen. Controleer de melding.

Werkt nog steeds niet? Probeer dit

Oplossing 4: Beleidsinstellingen verwijderen via script

In de zoekbalk in de taakbalk type: notepad. Open notepad. Kopieer en plak de volgende tekst in een nieuw tekstbestand in Notepad niet in Wordpad.

reg delete "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies" /f
reg delete "HKCU\Software\Microsoft\WindowsSelfHost" /f
reg delete "HKCU\Software\Policies" /f
reg delete "HKLM\Software\Microsoft\Policies" /f
reg delete "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies" /f
reg delete "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsStore\WindowsUpdate" /f
reg delete "HKLM\Software\Microsoft\WindowsSelfHost" /f
reg delete "HKLM\Software\Policies" /f
reg delete "HKLM\Software\WOW6432Node\Microsoft\Policies" /f
reg delete "HKLM\Software\WOW6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies" /f
reg delete "HKLM\Software\WOW6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsStore\WindowsUpdate" /f

In het menu klik op Bestand en daarna op Opslaan als. Geef de bestandnaam: beleid.bat en wijzig “Opslaan als” naar “Alle bestanden (*.*)”. Klik op de Opslaan knop.

Opslaan als

Ga naar de map waar u beleid.bat heeft opgeslagen. Klik met de rechtermuisknop op beleid.bat en klik op “Als Administrator uitvoeren”.

Als Administrator uitvoeren om beleid te verwijderen

Controleer of de beleids- melding nu weg is in Windows update of waar u deze melding ook zag.

Werkt nog steeds niet? Probeer het volgende

Oplossing 5: Toegang tot werk en school account verwijderen

Met hulp van mensen die ik heb geholpen met dit “Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd” probleem. Ben ik erachter gekomen dat het ook mogelijk is dat er een werk-account gekoppeld is in Windows die via een server een beleid forceert op de computer. U kunt de melding verwijderen door het werk-account los te koppelen in Windows.

Het is belangrijk dat u alle gebruikersaccounts controleert op de computer. Controleer in alle accounts of er een werkaccount is gekoppeld. Deelt u de PC met bijvoorbeeld drie gebruikersaccount dan dient u aan te loggen bij alle drie de accounts en te controleren of er een werk-account is gekoppeld. Zie onderstaande stappen.

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen. In de Windows instellingen klik op Accounts. Klik links op toegang tot werk en school.

Toegang tot werk of school account verwijderen in Windows

Belangrijk – Let op: als er een account gekoppeld is van werk of school. Controleer dan eerst wat voor consequenties het heeft als u dit account loskoppelt van uw computer. Raadpleeg het beheer van de werk- of school netwerkomgeving en vraag om advies. Het loskoppelen van een werk- of school account kan ervoor zorgen dat bepaalde functies niet meer werken!

Als er een account gekoppeld is en u zeker weet dat u dit account zonder problemen kunt loskoppelen? Dan pas klikt u op “verbinding verbreken”. Herstart uw computer.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Wilt u dit bericht delen op social media? Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
57 REACTIES
 1. Bedankt.

  Shutup10 werkte voor mij. Ik moest daarna wel weer andere instelling terugzetten op mijn voorkeur. Ik weet niet hoe dit probleem is ontstaan.

  Groetjes,

  Klaas.

 2. Is er ook een oplossing voor dit issue tbv windows 11?
  Ik vind verschillende oplossingen echter allemaal voor win10 en nergens een goede voor win11, die in mijn geval hetzelfde probleem geeft. Ik heb het enige account op die pc, zelf een off line installatie gedaan (een educatie licentie) maar heb constant deze melding. Ook al met thisiswin11 alle bloatware enzo verwijderd in de hoop dat ook deze melding zou verdwijnen, maar helaas.

  • Hallo, de instructie voor Windows 11 is hetzelfde. Er is geen verschil, alle stappen kunt u identiek uitvoeren in Windows 11. Controleer eens of u Office 365 (Microsoft 365) heeft geinstalleerd, en of u er een Microsoft-account aan heeft gekoppeld. In sommige gevallen komt de melding voort uit een installatie met een Microsoft-account die beleidsinstellingen krijgt vanaf een server, bv werk of school. Succes!

 3. ik heb alles geprobeerd spijtig genoeg niet gelukt hoopte het te vinden maar helaas oude school pc blijft door de organisatie beschermd 🙁

 4. Geachte heer,
  Ik heb een vreemd probleem. Op mijn computer staat bij Windows updaten dat dit beheerd word door een organisatie.
  Om die reden besloot ik om Windows opnieuw te installeren en heb een nieuwe Windows 11 bij Microsoft gedownload, op een usbstick gezet met behulp van Rufus.
  Maar deze weigert te installeren, wat die wel wil doet op een andere Computer,.
  Dus ik denk dat met de usbstick alles in orde is.
  Ik vermoed malware want het is maar een thuis computer.
  Nu sta ik op het punt om dan alle partities te verwijderen maar durf niet goed omdat ik bang ben deze helemaal niet meer aan de gang te krijgen.
  Ik heb een Lenovo Thinkpad E580 van 3.5 jaar oud
  Op deze Lenovo zit een scan die ik benader met de F10 knop deze test duurt bijna 1 dag en heeft geen enkele fout in de hardware gevonden
  Wat kan ik doen om softwarematig de organisatie beheerder te verwijderen, of is het verstandig om alle partities te verwijderen zodat ik zonder dat ik het risico loop dat mijn usbstick weigert op te starten, of is dit whisffull denken?

  Alvast hartelijk bedankt voor het meedenken,
  Met vriendelijke groet,
  Peter

 5. Geachte,

  Windows Defender werkt in bepaalde gevallen serieus op de zenuwen.

  Naast dat rijst de vraag: is daar een deftige vervanger voor?

  Is Defender uitschakelen wel een goede optie?

  p.s.

  UAC schakel ik altijd ‘uit’

  Is het gebruik van PrivaZer zonder die verder extreem aangepast te hebben wel een goed plan?

  Ik weet dat er velen zijn die geen fan zijn van dat soort van ‘opruimers’.

  Met dank bij voorbaat.

  • Hallo, u kunt u beter afvragen waarom Windows Defender u niet bevalt. Ik persoonlijk heb nooit last van Windows Defender, geen enkele melding. Ik zou Windows defender niet uitschakelen, het is een goede bescherming tegen ongewenste software en andere kwaadaardige software. Niet uitschakelen dus.

   Een vervanger voor Windows Defender is Bitdefender antivirus. Bitdefender antivirus is al jaren als beste getest.

   Privazer en andere software om uw PC op te ruimen is onnodig, ik zou ze nooit aanbevelen. Succes!
   Groet, Stefan

 6. Beste Stefaan,
  Dank U voor oplossing 4,
  Maar nog 1 vraag: Als ik beleid.bat wil opslaan naar mijn c-schijf heb ik geen rechten om dit te doen, terwijl gewoon kopiëren wel kan na de melding verder gaan met admin rechten.
  Ook al ben admin op mijn computer.
  Is dit normaal?
  Groeten,
  David

   • Beste Stefaan,

    Ik dacht al dat het aan UAC zou liggen maar wilde dit toch nog even checken.
    Ondertussen heb ik ook SPEEDCAT kunnen verwijderen en hoop dat het nu is opgelost.

    Bedankt,
    David

     • Beste Stefan,

      De software was vanop een andere computer in het netwerk of internet geïnstalleerd geweest waarschijnlijk zonder mijn toestemming.

      Nog enkele vragen: -hoe kan ik mijn firewall configureren dat altijd al mijn poorten gesloten blijven (zoals bij de politie (geen “ping” response)), en enkel open gaan als ik het programma start of enkel op mijn uitdrukkelijk verzoek? Ik heb een hoop poorten open staan “listening” en sommige poorten kan ik niet achterhalen wie of naar waar de connectie gaat als ik “netstat -ab” uitvoer. Als je wil kan ik u een opgeslagen resultaat doorsturen.

      Groeten,
      David

     • Hallo, er staan altijd poorten open, dit is ook nodig voor kritieke Windows processen. Alle processen waar u geen resultaat ziet van het bestand zijn luisterende poorten die Windows nodig heeft. Het blokkeren van alle poorten is geen oplossing.
      Om de “ping” reactie uit te schakelen dient u ICMP ping uit te schakelen in de Windows firewall instellingen. Ook dit heeft geen enkel beveiligings nut, aangezien een aanvaller dan alleen ziet of uw PC aanstaat of niet. Daarnaast zijn de meeste ICMP ping verzoeken extern al geblokkeerd op uw router vermoed ik. Het zou dan alleen gaan om interne ping verzoeken vanuit uw netwerk.
      Ik zou helemaal niets wijzigen om eerlijk te zijn, installeer anders firewall software zoals ZoneAlarm, daarmee kunt u veel beter beheren wat u mogelijk wilt bereiken.
      Succes! Groet, Stefan

 7. Geachte,

  Als ik het goed begrijp verschijnt die melding alleen maar bij die mensen die bepaalde veranderingen gemaakt hebben bij gpedit.msc en is die eigenlijk niets om over wakker te liggen als je zelf bepaalde instellingen veranderde.
  Er zijn volgens dat ik Internetsgewijze gelezen heb ook ‘duistere’ programma’s die het groepsbeleid wel eens zouden kunnen gaan veranderen. (<- niet zeker van)
  Ik kijk gewoon over die regel over daar ik zelf ergens iets aangepast heb in groepsbeleid.

  Met vriendelijke groeten,

  Pete

  p.s.
  Die nieuwe PC die ik maakte heb ik geactiveerd gekregen en die draait top nu.

  • Hallo, er zijn verschillende oorzaken voor deze melding. De meest voorkomende is als mensen hun werk e-mail account hebben gekoppeld, bijvoorbeeld bij installatie door Office. Er worden dan groepsbeleid instellingen op de “client” de PC van de gebruiker toegepast door een koppeling met Azure of active directory. Andere passen, zoals u begrijp ik, zelf beleidsinstellingen toe. Het is goed zoeken om dit probleem op te lossen.
   Succes! Groet, Stefan

 8. Hallo Stefan,
  Ik heb al je tips opgevolgd en toch blijf ik de melding krijgen.
  Vervelend want ik wil toch echt Windows 11 wel gaan gebruiken 🙂

 9. Beste Stefan,
  Bedankt voor de duidelijke uitleg en stappenplan om de melding “Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd” te verwijderen
  Ik heb alle stappen uitgevoerd, maar krijg de melding nog steeds. Wat kan ik nog meer doen?
  Groet, Simon

  • Hallo Simon, heeft u gecontroleerd of er meerdere accounts staan op de PC? Controleer ieder account met bovenstaande tips. Is de computer onderdeel van een Office 365 werkomgeving? Neem dan contact op met de beheerder, soms worden de policy’s (beleid) overgenomen van een server. Al mijn tips staan in het artikel, dit is vaak een zeer ingewikkeld probleem. Groet, Stefan

 10. Goedenavond beste Stefan
  Na het uitproberen van de 5 stappen, blijft de melding opduiken. Alle werkaccounts zijn verwijderd en ik ben ook afgemeld met mijn werkaccount in office.
  Alvast bedankt voor je hulp.
  Vriendelijke groeten, Bart

 11. Hallo Stefan,
  Super bedankt voor de duidelijke / heldere uitleg om het begrip “Sommige instellingen” etc te verwijderen. Bij de 3e oplossing was de tekst verdwenen. Ik heb deze website aan mijn favorieten toegevoegd. Zal ik zeker geregeld raadplegen!
  Nogmaals,
  Dank!
  Willem

 12. Bedankt voor de instructies. Ik zou dit graag in orde brengen voor de installatie van Windows 11. Helaas heb ik de 5 mogelijke oplossingen doorlopen en lukt het niet bij mij, ook al gaat het om mijn persoonlijke PC thuis. Bij oplossing 5, het verwijderen van mijn werkaccount, was de melding ‘Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd’ eindelijk verdwenen in Instellingen – Windows Update, maar ik kreeg nog steeds dezelfde melding bij mijn controle voor Windows 11. Na mijn computer opnieuw op te starten, werkte het evenals niet, en zag ik dat de melding opnieuw in Instellingen – Windows Update stond, ook al was mijn werkaccount wel nog steeds verwijderd.

  • Hallo Robin, er moet dan nog ergens een verbinding zijn met het werk. In een ander computeraccount misschien? Controleer ook of uw computer onderdeel is van een domein. Vaak komt de melding terug door koppelingen met Office 365 werk-accounts. Ik kan dit niet oplossen helaas, ik heb geen zicht op wat u met de computer doet en hoe u eventueel met het werk verbonden bent. Als u er niet uitkomt, raadpleeg dan de beheerder van het “werkaccount”, een systeem of netwerkbeheerder. Succes! Groet, Stefan

 13. Hallo Stefan,
  Ik ben ook zo’n persoon die al je tips heeft opgevolgd en toch de melding blijft krijgen.
  Vervelend want ik wil toch echt Windows 11 gaan gebruiken 🙂

 14. Ik krijg ook de melding
  C:\WINDOWS\system32>RD /S /Q “%WinDir%\System32\GroupPolicyUsers” && RD /S /Q “%WinDir%\System32\GroupPolicy”
  Het systeem kan het opgegeven bestand niet vinden.

 15. Goedemiddag beste,

  Ik heb het bovenstaande uitgevoerd, maar mijn systeem geeft aan dat het pad niet herkend wordt.
  Ik kan nog steeds Windows 10 niet updaten, ik krijg nog steeds de melding “Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd” terwijl dit een privé PC is.
  Dit is gekomen nadat onze ICT naar mijn computer heeft gekeken en die is nu met pensioen.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!