More
  Startpagina Handige tips Windows 10 wachtwoord vergeten? Meerdere tips om uw wachtwoord te herstellen

  Windows 10 wachtwoord vergeten? Meerdere tips om uw wachtwoord te herstellen

  Als u het Windows 10 beheerders wachtwoord bent vergeten, kunt u geen software installeren. Soms kunt u zelfs uw gehele computer niet meer gebruiken, vervelend! Microsoft maakt het niet gemakkelijk om uw wachtwoord te resetten, maar u heeft wel een aantal opties. In deze instructie geef ik u 4 eenvoudige en 1 uitgebreide tip om het vergeten Windows 10 wachtwoord te herstellen.

  Er zijn verschillende manieren om het wachtwoord te herstellen. Een van deze tips zal u uiteindelijk helpen om uw vergeten Windows 10 wachtwoord te herstellen. Het is belangrijk dat u wel beheerder bent van de computer, gebruik deze informatie niet om u toegang te verschaffen tot een computer waarvan u geen beheerder bent of geen toestemming heeft van de eigenaar.

  Een vergeten Windows 10 wachtwoord herstellen

  Wachtwoord herstelschijf

  De officiele manier om een Windows 10 vergeten wachtwoord te herstellen is door gebruik te maken van wachtwoord herstelschijf. Beheerders in Windows 10 kunnen een herstelschijf aanmaken indien ze hun wachtwoord zijn vergeten. Het nadeel van een herstelschijf is, u raad het al…U heeft een wachtwoord herstelschijf nodig VOOR u het wachtwoord vergat.

  wachtwoord herstelschijf

  Heeft een wachtwoord herstelschijf, herstel dan het wachtwoord met de herstelschijf. Heeft u geen wachtwoord herstelschijf? Ga dan naar de volgende tip.

  Wachtwoord wijzigen met een ander beheerders account

  Als u nog steeds kunt inloggen in Windows 10 met een PIN, foto wachtwoord of een andere beheerders account, is de kans groot dat u een Command Prompt met beheerders rechten kunt openen en het wachtwoord van Windows 10 eenvoudig kunt resetten.

  In het Windows 10 zoek venster type: cmd.exe, klik met de rechtermuisknop op cmd.exe en selecteer uitvoeren als administrator.

  uitvoeren cmd als administrator

  Om uw vergeten wachtwoord opnieuw in te stellen, typt u de volgende opdracht in en drukt u op Enter. Vervang de {gebruikersaccount} en {wachtwoord} voor uw eigen gegevens.

  net user {gebruikersaccount} {wachtwoord}

  nieuw wachtwoord instellen via command prompt

  bijvoorbeeld: net user Administrator nieuw-wachtwoord.

  Microsoft account wachtwoord resetten

  Sinds Windows 8 gebruiken de meeste mensen nu een Microsoft account om in te loggen op Windows 10. Wanneer u het wachtwoord van uw Microsoft-account bent vergeten, hoeft u alleen maar een andere computer te gebruiken om naar de Windows Live-wachtwoord reset pagina op de Microsoft-website te gaan en kunt u het wachtwoord online resetten. Dit is relatief eenvoudiger dan het resetten van het lokale beheerders account.

  microsoft account wachtwoord herstellen

  Dit werkt dus alleen als u gebruik maakt van een Windows account om in Windows in te loggen, niet bij een lokaal beheerder account.

  Windows 10 wachtwoord herstellen met Hiren BOOTCD

  Dit is een meer geavanceerde methode maar ik probeer het zo simpel mogelijk uit te leggen. Het komt erop neer dat we HIREN BootCD gaan gebruiken om te start en via Hiren BOOTCD met een wachtwoord editor het Windows wachtwoord gaan herstellen naar BLANK (geen wachtwoord). Meestal werkt het, soms niet.

  U heeft nodig een USB stick die helemaal leeg en geformatteerd is, alle data op de USB stick gaat verloren en een externe desktop computer of laptop met internet.

  Om te beginnen dient u de ISO van Hiren BOOTCD te downloaden. Daarna download u ISO2USB.exe.

  Open ISO2USB.exe. In het veld: New drive Label, geef het beestje een naam. Maakt niet uit.

  Onder ISO File, selecteer het zojuist gedownloade Hiren BOOTCD ISO bestand.

  Klik op Process om de ISO op de USB Stick te plaatsen.

  iso2usb hiren bootcd

  Even wachten tot de Bootable ISO gemaakt is.

  Start nu uw computer vanaf de USB. U dient de USB Stick in de boot order als eerste in te stellen zodat Hiren BOOTCD dus start voor dat Windows wordt gestart.

  Het probleem is: elke computer dient op een andere manier geconfigureerd te worden om een USB Stick als eerste apparaat in te stellen in de ‘BIOS Boot order’.  Het is dus niet mogelijk voor mij om dit voor elke computer apart aan te bieden in deze instructie. Maar ik ga het wel proberen; zet de computer uit, helemaal uit, druk op de aanzet knop, en druk zsm F2 OF F12 of DEL op uw toetsenbord. U bent nu ALS het goed is in de Bios instellingen. Zoek naar BOOT ORDER en wijzig deze zodanig dat de USB Stick als eerste apparaat staat ingesteld.

  Nadat u de USB Stick als eerste apparaat heeft ingesteld in de computer BIOS, wordt nu Hiren BOOTCD geladen. Hiren Bootcd lijkt op een Windows 7 of Windows 10 omgeving. Er wordt een Windows omgeving gestart. U herkend HIREN BootCD aan de donkere achtergrond.

  hiren bootcd

  Let op: bovenstaand is een voorbeeld.

  NTPWEdit

  • Open het Start Menu -> Security -> Passwords -> NT Password Edit
  • Open het SAM bestand (Meestal in locatie: C:\Windows\System32\config\SAM). Klik op OPEN
  • Klik in de NTPWEdit tool op uw gebruikersnaam waarvan u het wachtwoord wilt wijzigen.
  • Klik op de “Change Password” knop. Laat beide nieuwe wachtwoord velden leeg en klik op OK.
  • Haal de USB Stick uit de computer
  • Klik op de start knop en sluit Windows af, herstart uw computer.
  • Zorg dat de normale Windows weer gestart wordt dus niet HIREN Bootcd.

  Ik hoop dat nu uw wachtwoord is gewijzigd naar BLANK (geen wachtwoord) en dat u kunt inloggen in Windows 10. Stel via Windows 10 zelf een nieuw wachtwoord in voor uw beheerders account.

  Uw computer herstellen naar een punt dat u het wachtwoord nog weet

  Als u geen Windows 10 wachtwoord reset software wilt gebruiken of als uw harde schijf gecodeerd is met BitLocker, kunt u uw computer terugzetten naar het meest recente herstelpunt met een oud wachtwoord dat u zich wel herinnert. Programma’s die sinds het herstelpunt zijn geïnstalleerd, moeten echter opnieuw worden geïnstalleerd.

  Ik hoop u hiermee geholpen te hebben, succes!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  4 REACTIES

  1. Gelukt, Stefan, hartstikke bedankt! Een opmerking: ik heb een Sony Vaio en dat moet je andere knop dan F2, F12 of DEL ingedrukt houden bij het opstarten, namelijk: “assist”.
   Nogmaal dank en groeten, Maarten Roest

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Meest gelezen artikelen

  14 Mac OS X tips die u (mogelijk) nog niet wist?

  Het is bijzonder wat je allemaal met een Mac kunt doen. In dit artikel een aantal kleine tips en tricks om de ervaring met...

  Bescherm uw computer in openbare WiFi netwerken

  Er zijn maar weinig plekken meer waar geen gratis wifi of bedraad internet meer beschikbaar is. Iedereen wil ten slotte ten alle tijden met...

  Dit is hoe u Windows update bestanden kunt verwijderen

  Als u problemen ondervind met Windows update zijn er verschillende manieren om dit op te lossen. Een van de oplossingen om Windows update problemen...

  Opstart programma’s uitschakelen in Windows 10, dit is hoe!

  Windows 10 start vrij snel als het nieuw is geïnstalleerd, maar naarmate je meer apps installeert kan het opstarten van Windows in de loop...