Een map vastmaken aan het Startmenu in Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Naast apps kunt u in Windows 11 ook uw favoriete mappen vastmaken aan het menu Start.

In vergelijking met alle andere Windows-versies, zoals Windows 10, is het menu Start in Windows 11 heel anders. Weg zijn de live tegels en de lijst met apps. In plaats daarvan heeft u nu een ruimte om uw favoriete apps vast te zetten. Een aanbevolen gedeelte toont ook recente bestanden en mappen of Windows apps die u misschien nodig hebt. Natuurlijk heeft u ook toegang tot een zoekbalk en andere systeem opties.

Om het Startmenu optimaal te benutten, kunt u uw favoriete apps vastmaken onder het gedeelte Vastgemaakt. Op deze manier kunt u ze met een paar klikken openen.

Wist u echter dat u in Windows 11 ook mappen aan het menu Start kunt vastmaken, verplaatsen of losmaken? Dit is hoe het werkt!

Een map vastmaken aan het Startmenu in Windows 11

De meesten van ons hebben een paar mappen die we meerdere keren per dag openen. In plaats van de Windows-verkenner te openen en handmatig naar de doelmap te navigeren, kunt u die map vastmaken aan het startmenu van Windows 11.

Open de Windows-verkenner en navigeer naar de map die u wilt vastmaken aan het Startmenu. Klik met de rechtermuisknop op de map en klik op “Aan Start vastmaken”.

Map aan startmenu vastmaken

U ziet nu dat de map is toegevoegde aan de “Vastgemaakt” sectie in het menu Start. Als u de map wenst te verplaatsen, bijvoorbeeld naar boven dan sleept u de map naar de gewenste locatie in het startmenu.

Startmenu in Windows 11

Om een map weer los te maken van het menu Start klikt u in het startmenu op de map en klik daarna op “Van Start losmaken”.

Map van startmenu losmaken

Dit is hoe u een folder toevoegt aan het startmenu en ook weer verwijderd.

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓