Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

4 manieren om te wisselen van gebruiker in Windows 11 of 10

U kunt in Windows 11 of 10 wisselen van gebruiker. Als u wisselt van gebruiker dan kunt u de huidige gebruiker afmelden of niet afmelden.

Het is in Windows niet moeilijk om te wisselen van gebruiker. Er zijn verschillende manieren waarop dit kan. In dit artikel leest u vier verschillende manieren om te wisselen van gebruiker. Het is maar net wat de voorkeur heeft, alle vier de manieren doen in principe hetzelfde.

Mocht u nu werken met één gebruikersaccount, dan kunt u niet wisselen. Hiervoor moet u eerst een tweede (of meer) gebruikersaccounts aanmaken. Zorg er ook voor dat alle gebruikersaccount zijn ingeschakeld. Gebruikersaccounts die zijn uitgeschakeld kunt u niet gebruiken om naar te wisselen.

4 manieren om te wisselen van gebruiker in Windows 11 of 10

Wisselen van gebruiker via het Start menu

Om snel van gebruiker te kunnen wisselen kunt u het Start menu gebruiken. Klik op de Startknop. Klik vervolgens op het profielpictogram.

U ziet nu alle gebruikersaccount, klik erop om u aan te melden met het geselecteerde account. Het aanmeldscherm wordt vervolgens getoond waar u kunt wisselen naar het gebruikersaccount.

Wisselen van account met de Startknop

Wisselen van gebruiker via het aanmeldscherm

U kunt via het aanmeldscherm of vergrendelscherm ook wisselen van gebruiker. Links onderin ziet u alle gebruikersaccounts. Selecteer een gebruiker en klik op “aanmelden”. Het geselecteerde gebruikersaccount wordt nu aangemeld.

Om snel te wisselen kunt u op de CTRL + L toetsencombinatie drukken. Het scherm wordt dan vergrendeld en via dit vergrendelscherm kunt u links onderaan wisselen van gebruiker.

Wisselen van gebruiker via het aanmeldscherm

Wisselen van gebruiker via CTRL + ALT + DEL

Als u gebruikt wilt maken van een toetsencombinatie om te wisselen van gebruiker, dan drukt u op CTRL + ALT + DEL. U ziet vervolgens meerdere opties. Klik op “Andere gebruiker” om te wisselen van gebruikersaccount.

Wisselen van gebruiker via ctrl alt delete

Wisselen van gebruiker via ALT + F4

Een andere manier om via een toetsencombinatie te wisselen van gebruiker is via de ALT + F4 toetsencombinatie. Als u deze toetsencombinatie gebruikt dan ziet u “Wat moet de computer doen?”.

In het menu kunt u kiezen uit “Andere gebruiker”. Selecteer deze optie en klik op “OK”. U kunt nu wisselen van gebruikersaccount.

Andere gebruiker aanmelden

Ik hoop u hiermee te hebben geïnformeerd. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwe tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de laatste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om u aan te melden.

Vraag en antwoord
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!