4 manieren om te wisselen van gebruiker in Windows 11 of 10

Stefan
4 manieren om te wisselen van gebruiker in Windows 11 of 10

U kunt in Windows 11 of 10 wisselen van gebruiker. Als u wisselt van gebruiker dan kunt u de huidige gebruiker afmelden of niet afmelden.

Het is in Windows niet moeilijk om te wisselen van gebruiker. Er zijn verschillende manieren waarop dit kan. In dit artikel leest u vier verschillende manieren om te wisselen van gebruiker. Het is maar net wat de voorkeur heeft, alle vier de manieren doen in principe hetzelfde.

Mocht u nu werken met één gebruikersaccount, dan kunt u niet wisselen. Hiervoor moet u eerst een tweede (of meer) gebruikersaccounts aanmaken. Zorg er ook voor dat alle gebruikersaccount zijn ingeschakeld. Gebruikersaccounts die zijn uitgeschakeld kunt u niet gebruiken om naar te wisselen.

4 manieren om te wisselen van gebruiker in Windows 11 of 10

Wisselen van gebruiker via het Start menu

Om snel van gebruiker te kunnen wisselen kunt u het Start menu gebruiken. Klik op de Startknop. Klik vervolgens op het profielpictogram.

U ziet nu alle gebruikersaccount, klik erop om u aan te melden met het geselecteerde account. Het aanmeldscherm wordt vervolgens getoond waar u kunt wisselen naar het gebruikersaccount.

Wisselen van account met de Startknop

Wisselen van gebruiker via het aanmeldscherm

U kunt via het aanmeldscherm of vergrendelscherm ook wisselen van gebruiker. Links onderin ziet u alle gebruikersaccounts. Selecteer een gebruiker en klik op “aanmelden”. Het geselecteerde gebruikersaccount wordt nu aangemeld.

Om snel te wisselen kunt u op de CTRL + L toetsencombinatie drukken. Het scherm wordt dan vergrendeld en via dit vergrendelscherm kunt u links onderaan wisselen van gebruiker.

Wisselen van gebruiker via het aanmeldscherm

Wisselen van gebruiker via CTRL + ALT + DEL

Als u gebruikt wilt maken van een toetsencombinatie om te wisselen van gebruiker, dan drukt u op CTRL + ALT + DEL. U ziet vervolgens meerdere opties. Klik op “Andere gebruiker” om te wisselen van gebruikersaccount.

Wisselen van gebruiker via ctrl alt delete

Wisselen van gebruiker via ALT + F4

Een andere manier om via een toetsencombinatie te wisselen van gebruiker is via de ALT + F4 toetsencombinatie. Als u deze toetsencombinatie gebruikt dan ziet u “Wat moet de computer doen?”.

In het menu kunt u kiezen uit “Andere gebruiker”. Selecteer deze optie en klik op “OK”. U kunt nu wisselen van gebruikersaccount.

Andere gebruiker aanmelden

Ik hoop u hiermee te hebben geïnformeerd. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *