4 manieren om te wisselen van gebruiker in Windows 11 of 10

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

U kunt in Windows 11 of 10 wisselen van gebruiker. Als u wisselt van gebruiker dan kunt u de huidige gebruiker afmelden of niet afmelden.

Het is in Windows niet moeilijk om te wisselen van gebruiker. Er zijn verschillende manieren waarop dit kan. In dit artikel leest u vier verschillende manieren om te wisselen van gebruiker. Het is maar net wat de voorkeur heeft, alle vier de manieren doen in principe hetzelfde.

Mocht u nu werken met één gebruikersaccount, dan kunt u niet wisselen. Hiervoor moet u eerst een tweede (of meer) gebruikersaccounts aanmaken. Zorg er ook voor dat alle gebruikersaccount zijn ingeschakeld. Gebruikersaccounts die zijn uitgeschakeld kunt u niet gebruiken om naar te wisselen.

4 manieren om te wisselen van gebruiker in Windows 11 of 10

Wisselen van gebruiker via het Start menu

Om snel van gebruiker te kunnen wisselen kunt u het Start menu gebruiken. Klik op de Startknop. Klik vervolgens op het profielpictogram.

U ziet nu alle gebruikersaccount, klik erop om u aan te melden met het geselecteerde account. Het aanmeldscherm wordt vervolgens getoond waar u kunt wisselen naar het gebruikersaccount.

Wisselen van account met de Startknop

Wisselen van gebruiker via het aanmeldscherm

U kunt via het aanmeldscherm of vergrendelscherm ook wisselen van gebruiker. Links onderin ziet u alle gebruikersaccounts. Selecteer een gebruiker en klik op “aanmelden”. Het geselecteerde gebruikersaccount wordt nu aangemeld.

Om snel te wisselen kunt u op de CTRL + L toetsencombinatie drukken. Het scherm wordt dan vergrendeld en via dit vergrendelscherm kunt u links onderaan wisselen van gebruiker.

Wisselen van gebruiker via het aanmeldscherm

Wisselen van gebruiker via CTRL + ALT + DEL

Als u gebruikt wilt maken van een toetsencombinatie om te wisselen van gebruiker, dan drukt u op CTRL + ALT + DEL. U ziet vervolgens meerdere opties. Klik op “Andere gebruiker” om te wisselen van gebruikersaccount.

Wisselen van gebruiker via ctrl alt delete

Wisselen van gebruiker via ALT + F4

Een andere manier om via een toetsencombinatie te wisselen van gebruiker is via de ALT + F4 toetsencombinatie. Als u deze toetsencombinatie gebruikt dan ziet u “Wat moet de computer doen?”.

In het menu kunt u kiezen uit “Andere gebruiker”. Selecteer deze optie en klik op “OK”. U kunt nu wisselen van gebruikersaccount.

Andere gebruiker aanmelden

Ik hoop u hiermee te hebben geïnformeerd. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!