Automatisch aanmelden zonder wachtwoord in Windows 11 of 10

Stefan
Automatisch inloggen zonder wachtwoord in Windows

Het automatisch aanmelden in Windows 11 of 10 biedt gemak en efficiëntie, omdat u snel toegang krijgt tot uw computer zonder een wachtwoord op te geven. Het heeft echter ook enkele beperkingen die het minder geschikt maken in bepaalde situaties.

Bijvoorbeeld, als u regelmatig op verschillende locaties werkt of uw computer deelt met andere gebruikers, is automatisch inloggen niet aan te raden.

De redenen hiervoor kunnen variëren, afhankelijk van de persoonlijke behoeften en vereisten. Als u automatisch wilt inloggen zonder een wachtwoord in te stellen, kunt u een lokaal account aanmaken zonder wachtwoord. Hoewel deze methode direct werkt, is het belangrijk op te merken dat deze niet werkt als u meerdere gebruikersaccounts op u computer heeft aangemaakt.

Als u inlogt bij Windows 11 of 10 met een Microsoft-account, bent u verplicht om een wachtwoord of PIN-code te gebruiken. Dit betekent dat u extra stappen moet volgen om automatisch inloggen in te schakelen. Bovendien moet u Windows Hello moet uitschakelen om automatisch inloggen in Windows te kunnen gebruiken.

Automatisch aanmelden zonder wachtwoord in Windows 11 of 10

Automatisch aanmelden in Windows 11 of 10 met Autologon

AutoLogon is een handig hulpprogramma dat is ontwikkeld door Microsoft om automatisch inloggen zonder wachtwoord mogelijk te maken in Windows.

Met AutoLogon kunt u een versleutelde gebruikersnaam en wachtwoord opslaan in het Windows-register, zodat u automatisch kunt inloggen op uw gebruikersaccount. Als u nieuw bent in Windows en niet de uitgebreide stappen wilt doorlopen om automatisch inloggen in te schakelen, kan AutoLogon een handige keuze zijn. Het programma is eenvoudig te gebruiken en stelt u in staat om direct de automatische aanmeldingsfunctie in of uit te schakelen.

Om te beginnen, download u AutoLogon van de officiële Microsoft-website. Plaats het gedownloade zip-bestand op een locatie naar keuze en pak het vervolgens uit. Open het bestand Autologon64.exe.

Voer uw Windows gebruikersnaam in, voeg indien nodig het domein toe en voer uw wachtwoord in. Klik daarna op “Enable” om de automatische aanmelding in te schakelen.

Sysinternals Autologon

Herstart uw computer. De volgende keer wordt u in Windows automatisch aangemeld. AutoLogon werkt alleen met een lokaal account.

Automatisch inloggen in Windows 11 of 10 via gebruikersaccount

Als u liever geen hulpmiddel van derden gebruikt zoals AutoLogon, dan kunt u ook via de Gebruikersaccount instellingen in Windows een gebruiker automatisch laten inloggen.

Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de Windows startknop. Klik vervolgens op “Uitvoeren” in het menu. In het Uitvoeren venster type:

control userpasswords2

control userpasswords2

In de Gebruikersaccounts opties schakelt de optie “Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te kunnen gebruiken” naar “uit” door het vinkje uit te klikken. Klik hierna op toepassen.

Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te kunnen gebruiken

Er wordt nu een nieuw “Automatisch aanmelden” venster geopend waar u de gebruikersnaam en het wachtwoord dient in te geven om automatisch in te loggen in Windows.

Automatisch aanmelden in Windows

Herstart uw computer. Als de herstart voltooid is dan ziet u dat de ingestelde gebruiker automatisch in Windows 11 of 10 wordt aangemeld.

Om eventueel weer opnieuw een wachtwoord te vereisen voor het aanmelden in Windows dan schakelt u de optie “Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te kunnen gebruiken” weer terug in via de hierboven vermelde stap.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

1 reactie
Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *