Automatisch inloggen zonder wachtwoord in Windows

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Automatisch inloggen in Windows is handig. Het is namelijk een snelle en effectieve manier om aan te melden op uw computer zonder het opgeven van een wachtwoord. Het automatisch inloggen in Windows kent ook beperkingen. Het is namelijk niet aan te bevelen als u veel werkt op uw computer op verschillende plaatsen of als u de computer deelt met andere gebruikers.

Er kunnen verschillende redenen zijn, en de vereisten kunnen van persoon tot persoon verschillen. Om automatisch in te loggen zonder wachtwoord in Windows, kunt u een lokaal account aanmaken en geen wachtwoord instellen. Die methode werkt meteen, maar werkt niet als u meer dan één account hebt gemaakt op uw pc.

Wanneer u zich aanmeldt bij Windows met een Microsoft-account, wordt u gedwongen uw wachtwoord of een PIN-code te gebruiken. Dat betekent dat u enkele extra stappen moet uitvoeren om automatisch aanmelden in te schakelen. Het is ook vermeldenswaard dat u Windows Hello moet uitschakelen om automatisch aanmelden in Windows te gebruiken.

Automatisch inloggen in Windows

Automatisch inloggen in Windows met Autologon

AutoLogon is een hulpprogramma ontwikkeld door Microsoft dat het mogelijk maakt om automatisch in te loggen zonder wachtwoord in Windows.

Autologon slaat uw versleutelde gebruikersnaam en wachtwoord op in het Windows-register en zorgt ervoor dat u zich kunt aanmelden bij uw account. Als u nieuw bent in Windows en geen lange werkwijze wilt doorlopen om automatisch aanmelden in Windows mogelijk te maken, kan dit uw eerste keuze zijn. Autologon is vrij eenvoudig te gebruiken en u kunt de automatische aanmeldingsfunctie op Windows-computers onmiddellijk in- of uitschakelen.

Om te beginnen download u AutoLogon van Microsoft.com. Plaats het zip-bestand op een locatie en pak het zip-bestand uit. Open Autologon64.exe.

Geef het Windows gebruikersnaam, eventueel het domein en het wachtwoord in. Klik daarna op Enable.

Sysinternals Autologon

Herstart uw computer. De volgende keer wordt u in Windows automatisch aangemeld. AutoLogon werkt alleen met een lokaal Windows account.

Automatisch inloggen in Windows via Gebruikersaccount

Als u liever geen hulpmiddel van derden gebruikt zoals AutoLogon, dan kunt u ook via de Gebruikersaccount instellingen van Windows een gebruiker automatisch laten inloggen.

Klik met de rechtermuisknop op de Windows startknop.

uitvoeren

Klik op Uitvoeren in het menu. In het Uitvoeren venster type:

control userpasswords2

control userpasswords2

In de Gebruikersaccounts opties schakelt de optie: Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te kunnen gebruiken, uit. Klik daarna op Toepassen.

Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te kunnen gebruiken

Er wordt nu een nieuw “Automatisch aanmelden” venster geopend waar u de gebruikersnaam en het wachtwoord dient in te geven om automatisch in te loggen in Windows.

Automatisch aanmelden in Windows

Herstart uw computer. Als de herstart voltooid is dan ziet u dat de ingestelde gebruiker automatisch in Windows wordt aangemeld.

Om weer opnieuw een wachtwoord te vereisen voor het aanmelden in Windows dan schakelt u de optie: Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te kunnen gebruiken weer in via de hierboven vermelde stap.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!