Automatisch tijdelijke bestanden wissen bij afsluiten Microsoft Edge

Stefan
Automatisch tijdelijk bestanden wissen bij afsluiten Microsoft Edge

Als u de computer deelt met meerdere mensen via hetzelfde Microsoft-account dan is het aan te raden om uw tijdelijke bestanden te wissen. Microsoft Edge slaat na het bezoeken van websites tijdelijk bestanden op de computer.

Iedereen die na u de computer gebruikt en websites gaat bezoeken via Microsoft Edge kan uw browser historie inzien.

Standaard wordt de volgende browser data opgeslagen op de computer, die u overigens automatisch kunt wissen na het sluiten van Edge met deze tip.

Het gaat om bezochte websites, gedownloade bestanden, cookies, afbeeldingen, wachtwoorden en website permissies zoals het raadplegen van uw webcam of microfoon.

Automatisch tijdelijke bestanden wissen bij afsluiten Microsoft Edge

Om deze tijdelijke bestanden automatisch te wissen na het afsluiten van Microsoft Edge gaat u als volgt te werk.

Open de Microsoft Edge browser. Klik in de rechterbovenhoek op de drie puntjes om het Edge menu te openen. In het Edge menu klik op Instellingen.

microsoft edge menu openen

In het linker menu klik op Privacy, zoeken en service. Navigeer een stukje naar beneden tot u bij “Selecteer wat u wilt wissen telkens als u de browser sluit” bent.

privacy instellingen microsoft edge

Schakel een van de opties in waarvan u wilt dat dit gewist wordt uit Microsoft Edge op het moment dat u de Microsoft Edge browser afsluit.

automatisch tijdelijke bestanden wissen microsoft edge

De volgende keer als u de Edge browser afsluit worden de lokale gegevens die u ingeschakeld heeft automatisch gewist uit Microsoft Edge en van uw computer.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *