Automatisch tijdelijke bestanden wissen bij afsluiten Microsoft Edge

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Als u de computer deelt met meerdere mensen via hetzelfde Microsoft-account dan is het aan te raden om uw tijdelijke bestanden te wissen. Microsoft Edge slaat na het bezoeken van websites tijdelijk bestanden op de computer.

Iedereen die na u de computer gebruikt en websites gaat bezoeken via Microsoft Edge kan uw browser historie inzien.

Standaard wordt de volgende browser data opgeslagen op de computer, die u overigens automatisch kunt wissen na het sluiten van Edge met deze tip.

Het gaat om bezochte websites, gedownloade bestanden, cookies, afbeeldingen, wachtwoorden en website permissies zoals het raadplegen van uw webcam of microfoon.

Automatisch tijdelijke bestanden wissen bij afsluiten Microsoft Edge

Om deze tijdelijke bestanden automatisch te wissen na het afsluiten van Microsoft Edge gaat u als volgt te werk.

Open de Microsoft Edge browser. Klik in de rechterbovenhoek op de drie puntjes om het Edge menu te openen. In het Edge menu klik op Instellingen.

microsoft edge menu openen

In het linker menu klik op Privacy, zoeken en service. Navigeer een stukje naar beneden tot u bij “Selecteer wat u wilt wissen telkens als u de browser sluit” bent.

privacy instellingen microsoft edge

Schakel een van de opties in waarvan u wilt dat dit gewist wordt uit Microsoft Edge op het moment dat u de Microsoft Edge browser afsluit.

automatisch tijdelijke bestanden wissen microsoft edge

De volgende keer als u de Edge browser afsluit worden de lokale gegevens die u ingeschakeld heeft automatisch gewist uit Microsoft Edge en van uw computer.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓