Automatisch verbinding maken met het Sterkste WiFi netwerk

Stefan
Automatisch verbinding maken met het Sterkste WiFi netwerk

Iedere laptop of PC die beschikt over een draadloze netwerkkaart kan verbinding maken met een WiFi netwerk. Het WiFi netwerk is een draadloze netwerkverbinding die toegang biedt tot een intern netwerk of het internet.

Als u gebruik maakt van een draadloze netwerkverbinding via WiFi dan wilt u dat uw laptop of PC de beste en daarmee de snelste verbinding kiest. Op deze manier heeft u maximaal benut van de verbinding.

In Windows wordt er niet standaard gekozen voor de beste WiFi netwerk om verbinding mee te maken, u dient zelf een netwerk te selecteren, daarmee te verbinden en pas dan wordt de verbinding automatisch gemaakt.

U kunt in Windows de draadloze netwerkadapter zo configureren dat deze blijft zoeken naar de beste hotspot om mee te verbinden. Dit kunt u configureren via de netwerkinstellingen in Windows en via een speciale aanpassing in de geavanceerde opties in de draadloze netwerkadapter instellingen.

Automatisch verbinding maken met het Sterkste WiFi netwerk

Als u verbinding heeft gemaakt en wilt dat uw laptop of PC de volgende keer weer automatisch verbinding gaat maken met het verbonden WiFi netwerk, dan volgt u onderstaande stappen.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op uitvoeren. In het uitvoeren venster type: control.

Op deze manier opent u het Configuratiescherm.

Control openen

Wijzig de “weergeven op” instellingen van het configuratiescherm naar “Categorie”. Klik daarna op “Netwerk en internet”.

Netwerk en internet instellingen

Klik vervolgens op “Netwerkcentrum”.

Netwerkcentrum openen

In het linkermenu klik op “Adapterinstellingen wijzigen”.

Adapterinstellingen wijzigen

Klik met de rechtermuisknop op de actieve Wi-Fi verbinding. Zorg dat deze is verbonden met het WiFi netwerk. Klik in het menu op “Status”.

Lees ook
Internet traag in Windows 11? Probeer deze tips!

Status instellingen van WiFi openen

In de Wi-Fi status klik op “Eigenschappen van draadloos netwerk”.

Eigenschappen van draadloos netwerk openen

Als dit het Wi-Fi netwerk is waarmee u iedere keer als dit draadloos netwerk binnen bereik is automatisch wilt verbinden, dan schakelt u de optie “Automatisch verbinding maken wanneer dit netwerk binnen bereik is” in.

Om te blijven zoeken naar andere draadloze netwerken terwijl u al verbonden bent, schakelt u de optie “Andere draadloze netwerken zoeken tijdens de verbinding met dit netwerk”. Klik op OK om te bevestigen.

Lees ook: automatisch verbinden met WiFi uitschakelen.

Automatisch verbinding maken wanneer dit netwerk binnen bereik is

U kunt de instellingen voor WiFi nog verder uitbreiden door een instellingen in de geavanceerde draadloze netwerkadapter aan te passen. Dit is de “Roaming aggressiveness” instelling.

Deze instelling wijzigt de signaalsterkte drempel waarbij de WiFi adapter begint te zoeken naar een ander accesspoint(s). U vindt deze instelling onder de geavanceerde adapterinstellingen. De standaardwaarde is Gemiddeld. Afhankelijk van de omgeving kan de ene optie beter werken dan de andere.

U kunt andere waarden proberen om te zien welke het beste werkt voor uw omgeving. Ik raad u aan om terug te keren naar de standaardwaarde (Medium) als u geen verbetering ziet met andere waarden.

Ga terug naar de “Netwerkverbindingen” waar u de draadloze netwerkadapter ziet. Klik erop met de rechtermuisknop en klik op Eigenschappen in het menu.

Draadloze netwerkadapter eigenschappen

Klik op “Client voor Microsoft-netwerken” en daarna op de “Configureren” knop.

Client voor microsoft netwerken configureren

Klik op tabblad “Geavanceerd” en klik vervolgens op “Roaming aggressiveness”. Wijzig de “value” naar “5. Highest” en klik op OK om te bevestigen. Herstart uw computer.

Roaming aggressiveness

Uw laptop of PC gaat nu automatisch verbinden met het sterkte WiFi accesspoint. Indien deze bovenstaande instelling u niet bevalt dan kiest u “3. Medium” om de standaard instelling terug te zetten.

Lees ook
Standaard locatie wijzigen in Windows 11

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Draadloos WiFi netwerk blokkeren.


Geholpen?


Help ook andere mensen.
Deel dit artikel op een website, forum of via social media.

Meld u aan op ons nieuwe computer forum voor vragen en computerhulp.
Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *