Batterij percentage weergeven op taakbalk in Windows 11 of 10

Stefan
Batterij percentage weergeven in taakbalk in Windows 11 of 10

Als u een laptop gebruikt dan is het batterij percentage één van de belangrijkste inzichten die u kunt weergeven.

Helaas wordt het batterij percentage in Windows 11 of 10 niet standaard weergegeven. Om het batterij percentage in te zien houdt u de muis op het opladen pictogram. Hierna ziet u het percentage van de resterende batterij en tijd.

Batterijstatus percentage

Om het percentage van de resterende batterij toe te voegen aan de taakbalk heeft u een app nodig. Deze app voegt de resterende batterij in procenten toe aan de taakbalk. Daarna heeft u direct inzicht in het percentage van de batterij zonder extra apps of instellingen te openen. U hoeft dus ook niet meer met de muis over het opladen pictogram te gaan om het resterende percentage te zien.

Batterij percentage weergeven op taakbalk in Windows 11 of 10

Open de Microsoft Store. In de Microsoft Store zoekt u op: Battery percentage icon. Klik op het resultaat om te openen.

Batterij percentage icon

Klik vervolgens rechtsbovenin op “Downloaden” om deze app naar uw computer te downloaden. Open na het downloaden de app.

Battery percentage icon app openen

U ziet nu direct het batterij percentage in de taakbalk.

Batterij percentage in de taakbalk

Als het percentage in het verborgen menu verdwijnt, dan klikt u op het pijltje omhoog. Klik vervolgens op het batterij percentage en sleep het pictogram opnieuw op de taakbalk. Het batterij percentage pictogram staat nu vast op de taakbalk.

Door op het batterij percentage te klikken krijgt u direct meer informatie over de batterijstatus. Bijvoorbeeld de batterij capaciteit in procenten, de resterende tijd, de totale batterij capaciteit en resterende kwaliteit van de batterij.

Meer informatie over het batterij percentage

Klik op Settings om de instellingen te wijzigen. Hier kunt u notificaties instellen wanneer een melding ontvangt als de batterij bijna leeg is of juist vol. Ook kunt hiervoor kleuren instellen en het lettertype wijzigen.

Deze app wordt standaard met Windows mee opgestart, om dit uit te schakelen wijzigt u de instelling “Start with Windows” naar uit.

Battery percentage icon instellingen

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees verder: 7 manieren om laptop batterij te besparen met Windows 11

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *