Beeldschermstand wijzigen in Windows 11

Stefan
Beeldschermstand wijzigen in Windows 11

Als u een laptop, surface of ander soort mobiel apparaat gebruikt waarop Windows 11 is geïnstalleerd, dan kunt u de beeldschermstand wijzigen.

De standaard beeldschermstand is liggend. U kunt deze stand wijzigen naar staand, liggend (gespiegeld) of staand (gespiegeld).

Mocht Windows bijvoorbeeld zelf niet goed de beeldschermstand detecteren bij het draaien van het apparaat, dan kunt de beeldschermstand handmatig wijzigen op de volgende manier.

Beeldschermstand wijzigen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik vervolgens op “Instellingen”. In de instellingen klik op “Systeem” en vervolgens op “Beeldscherm” om de beeldscherminstellingen te openen.

Beeldscherminstellingen openen in Windows 11

Selecteer vervolgens een beeldschermstand. U kunt kiezen uit “Staand” of “Liggend”. Liggend is standaard.

Beeldschermstand wijzigen in Windows 11

Mocht het hiermee niet lukken, dan moet u de beeldschermstand wijzigen via software van derden. Als u gebruik maakt van Nvidia dan wijzigt u de beeldschermstand in die app. Sommige Hewlett-Packard computers krijgen ook software meegeleverd. In deze HP software dient de beeldschermstand aangepast te worden.

Dit geldt ook voor Intel of AMD computers, ook deze krijgt vaak software meegeleverd waarmee de beeldscherminstellingen moeten worden aangepast. Controleer of u één van deze software heeft geïnstalleerd en wijzig in deze software de beeldschermstand.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke 2 weken een samenvatting van de laatste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.
Deelt u mee?
Help mee en deel deze informatie met andere mensen.
Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *