Beeldschermstand wijzigen in Windows 11

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Als u een laptop, surface of ander soort mobiel apparaat gebruikt waarop Windows 11 is geïnstalleerd, dan kunt u de beeldschermstand wijzigen.

De standaard beeldschermstand is liggend. U kunt deze stand wijzigen naar staand, liggend (gespiegeld) of staand (gespiegeld).

Mocht Windows bijvoorbeeld zelf niet goed de beeldschermstand detecteren bij het draaien van het apparaat, dan kunt de beeldschermstand handmatig wijzigen op de volgende manier.

Beeldschermstand wijzigen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik vervolgens op “Instellingen”. In de instellingen klik op “Systeem” en vervolgens op “Beeldscherm” om de beeldscherminstellingen te openen.

Beeldscherminstellingen openen in Windows 11

Selecteer vervolgens een beeldschermstand. U kunt kiezen uit “Staand” of “Liggend”. Liggend is standaard.

Beeldschermstand wijzigen in Windows 11

Mocht het hiermee niet lukken, dan moet u de beeldschermstand wijzigen via software van derden. Als u gebruik maakt van Nvidia dan wijzigt u de beeldschermstand in die app. Sommige Hewlett-Packard computers krijgen ook software meegeleverd. In deze HP software dient de beeldschermstand aangepast te worden.

Dit geldt ook voor Intel of AMD computers, ook deze krijgt vaak software meegeleverd waarmee de beeldscherminstellingen moeten worden aangepast. Controleer of u één van deze software heeft geïnstalleerd en wijzig in deze software de beeldschermstand.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!