Bestandstype(s) uitsluiten in OneDrive synchronisatie

Stefan
Bestandstype(s) uitsluiten in OneDrive synchronisatie

Als u in OneDrive een map toevoegt aan de synchronisatie, dan worden standaard alle bestanden en submappen meegenomen in de synchronisatie.

U kunt voorkomen dat bepaalde bestandstypen worden gesynchroniseerd door een uitzondering voor een bepaald bestandstype – een bestandsextensie – toe te voegen aan de OneDrive synchronisatie instellingen.

Op deze manier worden alleen de bestanden gesynchroniseerd waarvan u wilt dat ze worden meegenomen, alle uitzonderingen worden dus niet gesynchroniseerd. Dit voorkomt dat u de synchronisatie hoeft uit te schakelen. Dit is hoe het werkt.

Bestandstype(s) uitsluiten in OneDrive synchronisatie

Open OneDrive rechtsonderin naast de tijd en datum in het systeemvak. Klik vervolgens rechtsbovenin het instellingen pictogram om de instellingen te openen.

OneDrive instellingen openen

Klik links bovenin op de “Synchroniseren en back-up maken” instellingen. In de synchronisatie instellingen klikt u onderin op “Geavanceerde instellingen”.

Geavanceerde Onedrive instellingen openen

Om een bepaalde bestandsextensie uit te sluiten klikt u op de “Uitsluiten” knop. Er wordt geen back-up gemaakt van uitgesloten items in OneDrive, maar clouditems worden wel gesynchroniseerd met deze computer.

Uitgesloten bestandsextensies

Voer nu een extensie in om te voorkomen dat bestanden een back-up maken naar OneDrive. Dit doet u door het bestandstype in te geven zonder punten, bijvoorbeeld alleen “exe” en geen “.exe”. Klik op “uitsluiten” om te bevestigen.

Houd er rekening mee dat deze uitsluiting alleen actief is voor bestanden waarvan nog geen back-up is gemaakt. Alle bestanden in de cloud worden niet aangepast.

Bestandstype uitsluiten in OneDrive synchronisatie

Om een uitgesloten bestandstype opnieuw te synchroniseren klikt u rechts naast het bestandstype op de “X” om de optie te verwijderen.

Optioneel: Bestanden delen via OneDrive.

bestandstype toestaan voor synchronisatie

In toekomstige synchronisaties wordt het bestandstype nu weer meegenomen naar de back-up.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees verder: Hoeveel schijfruimte is er nog vrij op OneDrive?

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *