Bestandstype of extensie uitsluiten van Windows 11/10 indexering

Stefan
Bestandstype of extensie uitsluiten van Windows 11/10 indexering

Als u om een of andere reden bepaalde bestandstypen wilt verbergen uit de zoekresultaten van Windows 11 of Windows 10 dan zal dit artikel u helpen.

Bijvoorbeeld, als u bepaalde types van foto’s of video’s niet wilt zien verschijnen in de zoekresultaten van Windows, moet u uw computer configureren om deze bestandstypes uit te sluiten in de indexering zoekopdrachten.

In Windows kunt u bestandstypen weergeven of verbergen in de zoekresultaten. Als u bijvoorbeeld geen JPEG foto’s in de zoekresultaten wilt zien, kunt u dat bestandstype toevoegen aan de uitsluitingslijst op uw computer. Daarna zal het niet meer verschijnen in de zoekresultaten.

Bestandstype of bestandsextensie uitsluiten van indexering in Windows 11 of Windows 10

Klik op de startknop. In het zoekvenster type: Indexeringsopties en klik op het Indexeringsopties resultaat.

Indexeringsopties in Windows

Klik op de knop Geavanceerd om de geavanceerde indexeringsopties te openen.

Geavanceerde indexeringsopties

Klik op tabblad Bestandstypen. Daarna, om bepaalde bestandstypes (extensies) niet te indexeren in de Windows zoekresultaten vinkt u hier de extensie die u niet wenst te indexeren uit. Eventueel kunt u onderaan ook een nieuwe bestandsextensie toevoegen aan de indexering.

Bepaalde extensies niet indexeren in Windows

Nadat u de indexering heeft aangepast dient u de index opnieuw samen te stellen. Dit doet u door naar het tabblad Instellingen voor indexeren te gaan. Daarna klikt u bij probleemoplossing op Opnieuw samenstellen.

Windows indexering opnieuw samenstellen

De Windows zoekindex wordt nu opnieuw samengesteld.

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *