Windows 11 indexering opnieuw samenstellen

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Windows 11 indexering zorgt voor snellere resultaten bij het zoeken naar bestanden en andere inhoud van gedefinieerde locaties. Windows 11 indexering is ook standaard ingeschakeld.

De Windows Index wordt automatisch opnieuw opgebouwd wanneer u extra locaties toevoegt om in de index te worden opgenomen en de extra resultaten te bieden. De index wordt opnieuw opgebouwd en bijgewerkt voor wijzigingen die zijn aangebracht om de nieuwe locaties op te nemen. Inhoud die op deze locaties is opgeslagen, wordt dan opgenomen in de resultaten van Windows Zoeken.

De index wordt ook opnieuw opgebouwd wanneer u overschakelt van de klassieke indexering naar de uitgebreide indexering of vice versa. Zodra de indexdatabase bijgewerkt is, zouden de juiste resultaten moeten verschijnen wanneer u zoekopdrachten uitvoert.

Als u tegen situaties aanloopt waarin u niet de juiste resultaten krijgt of sommige locaties niet worden opgenomen, kunt u de zoekindex mogelijk geforceerd bijwerken om nieuwe wijzigingen op te pikken die worden opgenomen.

Windows 11 indexering opnieuw samenstellen

Zoals hierboven vermeld, kunt u Windows zoeken forceren de indexering opnieuw samen te stellen om problemen op te lossen. Als Windows Zoeken niet de juiste resultaten geeft of niet alle locaties zijn opgenomen, kunt u de index wellicht opnieuw opbouwen om nieuwe wijzigingen op te nemen.

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Privacy & Beveiliging en daarna op “Zoeken in Windows”.

Navigeer helemaal naar onder, naar de “verwante instellingen” en klik op “Geavanceerde indexeringsopties”.

In de Windows 11 indexeringsopties klik op “Geavanceerd”.

Windows 11 indexeringsopties

Klik daarna in de “Probleemoplossing” opties op de knop “Opnieuw samenstellen”. De index wordt daarna verwijderd en opnieuw samengesteld.

Windows 11 indexering opnieuw samenstellen

Daarna kunt u de melding:

“Het kan lang duren om de index opnieuw samen te stellen. Sommige weergaven en zoekresultaten zijn pas volledig nadat het samenstellen van de index is voltooid.”

Klik op OK om te bevestigen.

Index opnieuw samenstellen melding

In het venster van de “Indexeringsopties” ziet u bovenaan het voortgangsproces van de indexering. U kunt de indexering onderbreken door op de “Onderbreken” knop te klikken.

Aantal geindexeerde bestanden in Windows 11

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓