Windows 11 indexering opnieuw samenstellen

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Windows 11 indexering zorgt voor snellere resultaten bij het zoeken naar bestanden en andere inhoud van gedefinieerde locaties. Windows 11 indexering is ook standaard ingeschakeld.

De Windows Index wordt automatisch opnieuw opgebouwd wanneer u extra locaties toevoegt om in de index te worden opgenomen en de extra resultaten te bieden. De index wordt opnieuw opgebouwd en bijgewerkt voor wijzigingen die zijn aangebracht om de nieuwe locaties op te nemen. Inhoud die op deze locaties is opgeslagen, wordt dan opgenomen in de resultaten van Windows Zoeken.

De index wordt ook opnieuw opgebouwd wanneer u overschakelt van de klassieke indexering naar de uitgebreide indexering of vice versa. Zodra de indexdatabase bijgewerkt is, zouden de juiste resultaten moeten verschijnen wanneer u zoekopdrachten uitvoert.

Als u tegen situaties aanloopt waarin u niet de juiste resultaten krijgt of sommige locaties niet worden opgenomen, kunt u de zoekindex mogelijk geforceerd bijwerken om nieuwe wijzigingen op te pikken die worden opgenomen.

Windows 11 indexering opnieuw samenstellen

Zoals hierboven vermeld, kunt u Windows zoeken forceren de indexering opnieuw samen te stellen om problemen op te lossen. Als Windows Zoeken niet de juiste resultaten geeft of niet alle locaties zijn opgenomen, kunt u de index wellicht opnieuw opbouwen om nieuwe wijzigingen op te nemen.

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Privacy & Beveiliging en daarna op “Zoeken in Windows”.

Navigeer helemaal naar onder, naar de “verwante instellingen” en klik op “Geavanceerde indexeringsopties”.

In de Windows 11 indexeringsopties klik op “Geavanceerd”.

Windows 11 indexeringsopties

Klik daarna in de “Probleemoplossing” opties op de knop “Opnieuw samenstellen”. De index wordt daarna verwijderd en opnieuw samengesteld.

Windows 11 indexering opnieuw samenstellen

Daarna kunt u de melding:

“Het kan lang duren om de index opnieuw samen te stellen. Sommige weergaven en zoekresultaten zijn pas volledig nadat het samenstellen van de index is voltooid.”

Klik op OK om te bevestigen.

Index opnieuw samenstellen melding

In het venster van de “Indexeringsopties” ziet u bovenaan het voortgangsproces van de indexering. U kunt de indexering onderbreken door op de “Onderbreken” knop te klikken.

Aantal geindexeerde bestanden in Windows 11

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!