Uitgebreid indexeren inschakelen of aanpassen in Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Standaard gebruikt Windows klassieke indexering om zoekresultaten te indexeren en de zoekresultaten terug te sturen. De klassieke indexeringsoptie zal inhoud indexeren die gevonden kan worden in de gebruikersprofielmappen, inclusief Documenten, Afbeeldingen, Muziek en het Bureaublad.

Gebruikers kunnen extra locaties toevoegen met de indexeringsoptie Klassiek om extra inhoud op te nemen.

De uitgebreide indexeringsoptie indexeert de volledige inhoud van uw computer, alle harde schijven en partities, inclusief standaard uw bibliotheken en bureaublad. Als u kiest voor de uitgebreide indexeringsopties, kan dit de levensduur van uw laptop batterij verkorten en het CPU-verbruik verhogen. Daarom moet de laptop of PC voor de eerste indexering zijn aangesloten op het stopcontact.

Nadat u de instelling op Uitgebreid hebt gewijzigd, begint indexeringsproces met het indexeren van de extra bestanden. De indexeringsstatus wordt automatisch bijgewerkt op de Instellingen pagina.

Uitgebreid indexeren inschakelen of aanpassen in Windows 11

Om de standaard indexering aan te passen klikt u met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Privacy & Beveiliging en klik daarna op Zoeken in Windows.

Wijzig de indexering van “Klassiek” naar “Uitgebreid” om uitgebreid indexeren in te schakelen.

Uitgebreid indexeren inchakelen in Windows 11

Helemaal bovenaan ziet u de status “Geïndexeerd” en “in behandeling”. Als u batterij wenst te besparen dan kunt u de optie “Energie-instellingen respecteren bij het indexeren” inschakelen.

Onderaan vind u een optie om bepaalde mappen uit te sluiten van indexeren. Standaard staan hier al een aantal mappen, door op de “Een uitgesloten map toevoegen” knop te klikken kunt u extra mappen toevoegen die niet moeten worden geïndexeerd.

Mocht u problemen ondervinden met de indexeerfunctie in Windows 11 dan kunt u de “Probleemoplossing voor indexeerfunctie” uitvoeren.

Probleemoplossing voor indexeerfunctie

U kunt dan de volgende problemen identificeren en oplossen m.b.t. de indexeerfunctie.

 • Kan geen zoekopdracht starten of weergeven.
 • Bestanden, mappen, apps of instellingen worden niet weergegeven in de resultaten.
 • Zoeken in Outlook levert geen resultaten op.
 • Zoeken of indexeren werkt langzaam.
 • Ik heb een probleem dat hierboven niet wordt weergegeven.

Problemen met zoeken of indexeren in Windows 11

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

4 REACTIES

 1. Hij zegt dat dit probleem niet met probleemoplossing kan worden vastgesteld. Maar als je dieper kijkt staat er:
  Informatie over het verzamelen
  Computernaam:
  Windows-versie: 10.0
  Architectuur: x64
  Tijd: woensdag 1 december 2021 13:40:09

  Terwijl ik Windows-versie 11 heb.

 2. Bovenstaande allemaal gedaan maar indexeerfunctie in Windows 11 werkt niet meer. Via probleemoplosser zegt hij dat het niet opgelost kan worden. Dieper in de probleemoplosser kijkend, zegt hij dat hij werkt met Windows 10 terwijl er inmiddels Windows 11 op de PC zit.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓