Uitgebreid indexeren inschakelen of aanpassen in Windows 11

Stefan
Uitgebreid indexeren inschakelen of aanpassen in Windows 11

Standaard gebruikt Windows klassieke indexering om zoekresultaten te indexeren en de zoekresultaten terug te sturen. De klassieke indexeringsoptie zal inhoud indexeren die gevonden kan worden in de gebruikersprofielmappen, inclusief Documenten, Afbeeldingen, Muziek en het Bureaublad.

Gebruikers kunnen extra locaties toevoegen met de indexeringsoptie Klassiek om extra inhoud op te nemen.

De uitgebreide indexeringsoptie indexeert de volledige inhoud van uw computer, alle harde schijven en partities, inclusief standaard uw bibliotheken en bureaublad. Als u kiest voor de uitgebreide indexeringsopties, kan dit de levensduur van uw laptop batterij verkorten en het CPU-verbruik verhogen. Daarom moet de laptop of PC voor de eerste indexering zijn aangesloten op het stopcontact.

Nadat u de instelling op Uitgebreid hebt gewijzigd, begint indexeringsproces met het indexeren van de extra bestanden. De indexeringsstatus wordt automatisch bijgewerkt op de Instellingen pagina.

Uitgebreid indexeren inschakelen of aanpassen in Windows 11

Om de standaard indexering aan te passen klikt u met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Privacy & Beveiliging en klik daarna op Zoeken in Windows.

Wijzig de indexering van “Klassiek” naar “Uitgebreid” om uitgebreid indexeren in te schakelen.

Uitgebreid indexeren inchakelen in Windows 11

Helemaal bovenaan ziet u de status “Geïndexeerd” en “in behandeling”. Als u batterij wenst te besparen dan kunt u de optie “Energie-instellingen respecteren bij het indexeren” inschakelen.

Onderaan vind u een optie om bepaalde mappen uit te sluiten van indexeren. Standaard staan hier al een aantal mappen, door op de “Een uitgesloten map toevoegen” knop te klikken kunt u extra mappen toevoegen die niet moeten worden geïndexeerd.

Mocht u problemen ondervinden met de indexeerfunctie in Windows 11 dan kunt u de “Probleemoplossing voor indexeerfunctie” uitvoeren.

Lees ook
Muiswiel gebruiken om te wisselen tussen browser tabbladen

Probleemoplossing voor indexeerfunctie

U kunt dan de volgende problemen identificeren en oplossen m.b.t. de indexeerfunctie.

  • Kan geen zoekopdracht starten of weergeven.
  • Bestanden, mappen, apps of instellingen worden niet weergegeven in de resultaten.
  • Zoeken in Outlook levert geen resultaten op.
  • Zoeken of indexeren werkt langzaam.
  • Ik heb een probleem dat hierboven niet wordt weergegeven.

Problemen met zoeken of indexeren in Windows 11

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

2 reacties
  1. Hallo. Ik heb een probleem met openen van een map in documenten. Soms lukt het zonder probleem, maar als ik een 2e wil openen blijft die vasthangen en gaat de zoekbalk met groen vullend niet verder of erg langzaam. Moet telkens mijn laptop weer opnieuw opstarten. Het indexeren werkt ook niet met aangeven ´Het zoeken of indexeren´ werkt langzaam. Ben een beetje einde raad. Is notabene een vrij nieuwe laptop met windows 11 erop. Ik hoop dat u mij verder kan helpen hierin, anders moet ik terug naar waar ik de laptop heb gekocht. Met vriendelijke groet,

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *