Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Schakel beveiliging voor functie updates uit in Windows 11

Als u een functie update zoals Windows 11 22H2 probeert te installeren en de update wordt niet ontvangen door Windows update, dan is het mogelijk dat er een beveiligingsbewaring actief is.

Beveiligingsbewaring voorkomt dat er een functie update wordt geïnstalleerd op uw computer omdat u computer niet compatibel is met bepaalde functionaliteit in deze update. Op deze manier beschermt Microsoft uw computer tegen problemen die kunnen ontstaan na de installatie van een functie update. U ontvangt de update dan pas als Microsoft of een derde partij de problemen heeft opgelost.

Als u een functie update alsnog wilt ontvangen, ondanks dat er problemen kunnen ontstaan na de installatie van deze update, dan kunt u dit forceren. U kunt een aanpassing doen in het Windows register die de “beveiliging voor functie updates” uitschakelt.

Beveiligingsbewaring zijn bekende compatibiliteitsproblemen die verhinderen dat de upgrade wordt geïmplementeerd op getroffen apparaten totdat het probleem is opgelost.

Als u dit beleid inschakelt, kan dit een organisatie de mogelijkheid geven om de functie-update te implementeren op apparaten om te testen, of om de functie-update te implementeren zonder de bewaring te blokkeren.

Het is niet aan te raden dit uit te voeren op een PC die u dagelijks gebruikt. Als u van mening bent dat u weet wat u doet, kunt u de beveiliging voor functie updates uitschakelen om toekomstige functie updates te ontvangen op uw computer.

** Dit is geen aanpassing die functie updates inschakelt op een PC die niet compatibel is met Windows 11.

Schakel beveiliging voor functie updates uit in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op “Uitvoeren”. In het uitvoeren venster type: regedit.exe om het Windows register te openen.

Ga naar de volgende sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\

Klik met de rechtermuisknop op “Windows” en klik op “Nieuw” en daarna op “Sleutel”. Geef deze sleutel de volgende naam “WindowsUpdate”.

Klik vervolgens met de rechtermuisknop op “WindowsUpdate”. Klik op “Nieuw” en daarna op “DWORD 32-bit waarde”.

Geef deze “DWORD” waarde de naam “DisableWUfBSafeguards” en wijzig de waardegegevens naar “1”.

DisableWUfBSafeguards

Herstart nu uw computer en controleer hierna op updates om een functie update te installeren. De update hoeft niet direct beschikbaar te zijn, in de regel duurt het 24-48 uur.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!