Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Een bezochte URL verwijderen uit Microsoft Edge adresbalk

Als u een website bezoekt via de Microsoft Edge browser, dan ziet u deze website de volgende keer terug via automatisch invullen in de adresbalk.

Dit is handig als u een website regelmatig bezoekt omdat u dan niet telkens het adres van de website hoeft in te vullen. Dit doet de Microsoft Edge browser voor u. Hoe meer u de URL van de website bezoekt, hoe beter Microsoft Edge wordt in het voorspellen welke website u wilt bezoeken.

Ik kan me voorstellen dat u het voorspellen van de URL niet altijd als handig ervaart. Dit kan bijvoorbeeld vervelend zijn als u de computer deelt met andere mensen waarvan u niet wilt dat ze deze website zien in de adresbalk. Het kan ook vervelend zijn als u meerdere malen het websiteadres verkeerd heeft ingetypt.

Door de volgende tip toe te passen kunt u automatisch ingevulde website(s) verwijderen uit de Microsoft Edge adresbalk. Hiermee kunt u dus een specifieke URL verwijderen uit de eerder bezochte websites via de adresbalk.

Een bezochte URL verwijderen uit Microsoft Edge adresbalk

Open de Microsoft Edge browser. Klik op de adresbalk en zoek naar de website die u uit de lijst van eerder bezochte websites wilt verwijderen. Dit kunt u doen door een trefwoord in te typen of het begin van het websiteadres.

Navigeer naar de URL door met de pijltjes (boven en naar beneden) toetsen de URL te selecteren. Klik vervolgens helemaal rechts van de URL op “Suggestie verwijderen”. De URL wordt nu niet meer als suggestie weergegeven in de eerder bezochte websites via de adresbalk. Hetzelfde kunt u doen door de toetsencombinatie SHIFT + DEL in te drukken.

Suggestie verwijderen uit de Microsoft Edge browser

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Tabblad voorbeeld in- of uitschakelen in de Microsoft Edge browser.

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!