Camera (webcam) instellen in Microsoft Edge? Dit is hoe!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

In Microsoft Edge kunt u gebruik maken van uw webcam. Een website kan uw webcam raadplegen en deze weergeven in Microsoft Edge. De camera permissies in Edge geven een website toegang tot de aangesloten camera op uw computer.

Controleer voor dat u doorgaat de camera goed is verbonden met de computer en dat de camera werkt met de correcte stuurprogramma’s.

Als de camera op uw computer niet correct is verbonden met uw computer via bijvoorbeeld USB dan zal de camera in Microsoft Edge ook niet werken.

Webcam instellen in Microsoft Edge

Om de webcam instellingen in Microsoft Edge te openen klikt u in de rechterbovenhoek op het Edge menu. In het Edge menu klik op Instellingen.

microsoft edge menu openen

In het linker menu klik op Cookies en site machtigingen.

Webcam instellen in Microsoft Edge

Klik daarna bij site machtigingen op Camera om de webcam instellingen te openen in Microsoft Edge.

Om een webcam te kiezen die Microsoft Edge dient te gebruiken klikt u op “Kiezen welke camera de browser kan openen” en selecteer de geïnstalleerde webcam die is verbonden met uw computer.

Als u de webcam niet kunt vinden in deze lijst zorg er dan voor dat de camera stuurprogramma’s in Windows correct zijn geïnstalleerd, dat de webcam aanstaat en dat de webcam correct is verbonden is met uw computer.

Sitemachtigingen camera microsoft edge

Om een website permissie te geven om de webcam te raadplegen klikt u op de “Altijd vragen voor toegang (aanbevolen) knop.

Zorg dat deze webcamfunctie ingeschakeld is. Als de webcam machtiging niet is ingeschakeld kan een website geen verzoek verzenden om de webcam te raadplegen en wordt er een foutmelding weergegeven.

Indien nodig verwijder alle websites die toegevoegd zijn aan het kopje “Blokkering”. Alle websites die zijn geblokkeerd kunnen geen verzoek verzenden om de camera in Edge te raadplegen.

webcam blokkering verwijderen microsoft edge

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓