Downloads map locatie in de Microsoft Edge browser wijzigen

Stefan
Downloads map locatie in de Microsoft Edge browser wijzigen

Als u een bestand download via de Microsoft Edge browser, dan worden downloads automatisch opgeslagen in de “Downloads” map in het gebruikersprofiel.

Via de instellingen in Microsoft Edge kunt u de standaard map voor downloads wijzigen naar keuze. Ook kunt u instellingen of Microsoft Edge moet vragen waar u downloads wilt opslaan op uw computer.

Op deze manier kunt u voor een specifieke download altijd de gewenste map selecteren en worden downloads niet in de standaard map opgeslagen.

Downloads locatie in de Microsoft Edge browser wijzigen

Download locatie wijzigen

Alle downloads via de Microsoft Edge browser worden opgeslagen in de “downloads” map in de profiel map. Bijvoorbeeld: C:\Users\profielnaam\Downloads\

De standaard locatie voor het opslaan van downloads wijzigt u op de volgende manier.

  1. Open de Microsoft Edge browser.
  2. In de rechterbovenhoek klik op het menu.
  3. In het menu klik op “Instellingen”.
  4. Klik vervolgens op “Downloads”.
  5. Klik op de “Wijzigen” knop in de “Locatie” instelling.
  6. Selecteer een nieuwe locatie voor alle downloads en bevestig door op de “Map selecteren” knop te klikken.

downloads locatie in microsoft edge wijzigen

Vragen wat er met downloads moet gebeuren

Als u een download start via de Microsoft Edge browser, dan wordt deze download direct gestart. De download wordt vervolgens opgeslagen in de Downloads map locatie.

Als u downloads wilt opslaan op een andere locatie en niet alle downloads in dezelfde map wilt plaatsen dan schakelt u de optie “vragen wat er met downloads moet gebeuren” in. Er wordt nu altijd gevraagd waar u de download wilt opslaan of wat er moet gebeuren en met welke app u het bestand wilt openen.

vragen wat er met downloads moet gebeuren

Office-bestanden openen in de browser

Alle bestanden die gerelateerd zijn aan Microsoft Office, denk aan Word-bestanden, Excel-bestand of Powerpoint presentaties worden standaard geopend in de Microsoft Edge browser.

Als u wilt dat Microsoft Edge deze bestanden niet opent in de browser, maar opslaat op uw computer, dan schakelt u de optie “Office-bestanden openen in de browser” uit. Office bestanden wordt nu gedownload naar uw computer en niet meer geopend in de Microsoft Edge browser.

Office-bestanden openen in de browser uitschakelen

Menu Downloads weergeven wanneer een download wordt gestart

Als u een bestand gaat downloaden via de Microsoft Edge browser dan wordt er een “downloads menu” geopend. Hierin ziet u dat de download wordt gestart of wordt u gevraagd waar u het bestand wilt opslaan op uw PC. Ook ziet u informatie over de downloadsnelheid en hoelang het nog duurt voordat de download is voltooid.

Hieronder ziet u een voorbeeld, dit is de standaard situatie:

Downloads menu weergeven

Als u de optie “Menu Downloads weergeven wanneer een download wordt gestart” uitschakelt in Microsoft Edge. Dan ziet u bovenstaand downloads menu niet meer.

Menu Downloads weergeven wanneer een download wordt gestart

Dit is wat u dan ziet:

Downloads menu niet meer weergeven

Er wordt dus geen downloads menu meer weergegeven, alleen een pictogram in het menu. Als u erop klikt dan ziet u het downloads menu weer wel.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer:

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *