Downloads map wijzigen naar andere locatie in Windows

Meest gelezen tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Help ook andere mensen

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media en help ook andere mensen.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen.

Standaard worden er in Windows meerdere mappen aangemaakt die verwijzen naar standaard locaties op uw harde schijf. Een voorbeeld van deze mappen zijn de Downloads map en de Documenten map. De standaard locatie voor de Downloads map is C:\Gebruikers\uw-gebruikersnaam\Downloads.

De C schijf is echter voor de meeste computer gebruikers de schijf locatie waar het besturingssysteem op is geïnstalleerd. Als de C schijf volraakt dan kan het besturingssysteem mogelijk niet meer gewenste Windows Updates installeren of krijgt u constant de melding dat de C schijf vol is.

Het is dus gewenst om de Downloads map en daarmee dus de inhoud van de map te verplaatsen naar een andere schijf partitie of een externe harde schijf om ruimte te besparen.

Downloads folder wijzigen naar andere locatie in Windows

Open de Windows verkenner.

windows verkenner openen

In de Windows verkenner klik op Deze PC. In de mappen folder klik met de rechtermuisknop op de Downloads map. In het menu klik op Eigenschappen.

downloads map eigenschappen

In de eigenschappen van de map klik op tabblad Locatie. Klik op de Verplaatsen knop om de locatie van de map te verplaatsen naar een andere schijf of locatie binnen Windows.

Downloads folder verplaatsen

Kies een nieuwe locatie voor de bestanden in de map. Als u de locatie heeft gewijzigd klik op de Map selecteren knop.

Hint: Als u ooit de map weer terug wilt plaatsen naar oorspronkelijk locatie dan klikt u op de Standaardinstellingen herstellen knop.

locatie selecteren voor map in windows

U kunt deze actie herhalen voor andere mappen zoals de Afbeeldingen map, Muziek map, Documenten map en Video’s map.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂
3 REACTIES
  1. Hallo, knoeien is opzich geen probleem op een test PC. Ik vermoed dat u met beleidsinstellingen heeft gewerkt, aangepast etc. Ik kan uit uw reactie niet direct opmaken wat uw vraag precies is. Houdt er wel rekening mee dat als u onderdelen gaat verwijderen zoals onedrive, edge en windows defender dat daar problemen uit voort komen. Deze kunnen niet allemaal opgelost worden. Als u niet weet hoe u bepaalde dingen moet aanpakken zou ik ze ook niet verwijderen. Het kan op een test PC, maar het herstellen daarna is vaak erg moeilijk. Ik zou dus de test PC herstellen via de instellingen of opnieuw installeren.
    Groet, Stefan

  2. Dank voor de tip. Voor een deel van de folders werkt dit, echter als ik dit bij de map “afbeeldingen” wil doen komt hij met een melding dat dit niet mogelijk is vanwege het feit dat er een map in locatie bevindt die niet kan worden omgeleid. Dit is een overblijfsel van Onedrive (die ik ondertussen al verijderd heb).

    Enig idee hoe dit op te lossen is?

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!