Downloads map wijzigen naar andere locatie in Windows

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Standaard worden er in Windows meerdere mappen aangemaakt die verwijzen naar standaard locaties op uw harde schijf. Een voorbeeld van deze mappen zijn de Downloads map en de Documenten map. De standaard locatie voor de Downloads map is C:\Gebruikers\uw-gebruikersnaam\Downloads.

De C schijf is echter voor de meeste computer gebruikers de schijf locatie waar het besturingssysteem op is geïnstalleerd. Als de C schijf volraakt dan kan het besturingssysteem mogelijk niet meer gewenste Windows Updates installeren of krijgt u constant de melding dat de C schijf vol is.

Het is dus gewenst om de Downloads map en daarmee dus de inhoud van de map te verplaatsen naar een andere schijf partitie of een externe harde schijf om ruimte te besparen.

Downloads folder wijzigen naar andere locatie in Windows

Open de Windows verkenner.

windows verkenner openen

In de Windows verkenner klik op Deze PC. In de mappen folder klik met de rechtermuisknop op de Downloads map. In het menu klik op Eigenschappen.

downloads map eigenschappen

In de eigenschappen van de map klik op tabblad Locatie. Klik op de Verplaatsen knop om de locatie van de map te verplaatsen naar een andere schijf of locatie binnen Windows.

Downloads folder verplaatsen

Kies een nieuwe locatie voor de bestanden in de map. Als u de locatie heeft gewijzigd klik op de Map selecteren knop.

Hint: Als u ooit de map weer terug wilt plaatsen naar oorspronkelijk locatie dan klikt u op de Standaardinstellingen herstellen knop.

locatie selecteren voor map in windows

U kunt deze actie herhalen voor andere mappen zoals de Afbeeldingen map, Muziek map, Documenten map en Video’s map.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook ­čÖé

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina Ôćô