Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Gamemodus inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Gamemodus is een speciale modus in Windows 11 die helpt bij het optimaliseren van Windows 11 bij het spelen van computerspellen.

Door gamemodus in te schakelen wordt de computer geoptimaliseerd voor computerspellen door prioriteit te geven aan de processen die door het spel worden gebruikt. Hierdoor wordt er een betere framesnelheid in het spel behaalt. Ook voorkomt Windows 11 dat er op de achtergrond Windows-update herstart meldingen worden weergegeven en dat er Windows-update stuurprogramma’s worden geïnstalleerd.

Als u gamemodus nog niet heeft aangepast staat gamemodus standaard ingeschakeld. Als er een spel wordt gespeeld zal Windows 11 dit zelf detecteren en worden de bovenstaande optimalisaties toepast.

Er zitten ook nadelen aan het gebruik van gamemodus. Zo is gamemodus niet geschikt voor high-end computers. Dat betekent dat als een computer is uitgerust met hardware die geschikt is voor gaming dat gamemodus in Windows 11 weinig effect heeft. Daarbij, als gamemodus is geactiveerd worden er geen updates geïnstalleerd. Er wordt door gebruikers gerapporteerd dat als er videobewerking wordt uitgevoerd op de PC, dat gamemodus zorgt voor het flikkeren van het beeld.

Gamemodus inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Het is eenvoudig om gamemodus in- of uit te schakelen op een Windows 11 PC. Klik op de Startknop. Klik vervolgens op Instellingen.

Aan de linkerzijde klik op “Gaming” en daarna op “Gamemodus”.

Gamemodus instellingen in Windows 11

Om gamemodus in te schakelen klikt u op de “Gamemodus” optie en wijzigt u de optie naar “aan”. Om gamemodus uit te schakelen klikt u op de “Gamemodus” optie en wijzigt u deze optie naar “uit”.

Gamemodus inschakelen of uitschakelen

Lees hier meer over gamemodus. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!