Geluid uitschakelen bij inkomende e-mail in Outlook

Stefan
Geluid uitschakelen bij inkomende e-mail in Outlook

Wanneer u Outlook heeft geopend, en er komt een nieuwe e-mail binnen, dan wordt er standaard een geluid afgespeeld. Dit geluid helpt bij het identificeren van een nieuwe e-mail.

Ik kan me voorstellen dat u niet altijd zit te wachten op een notificatie geluid bij een nieuwe e-mail. De geluidsmelding kan afleiden en uw werk onderbreken, vooral als u de hele dag door veel e-mails ontvangt.

Als u in een omgeving werkt waar anderen de geluidsmelding kunnen horen, kan dat ook voor hen storend zijn. Het uitschakelen van de Outlook geluidsmelding kan u helpen uw aandacht en concentratie op uw huidige taak te houden zonder voortdurend te worden onderbroken.

Uiteindelijk hangt het van uw persoonlijke voorkeuren en werkomgeving af of u de geluidsmelding voor nieuwe e-mails in Outlook al dan niet moet uitschakelen. Als u het storend of afleidend vindt, kan het de moeite waard zijn om het geluid uit te schakelen en te vertrouwen op andere vormen van kennisgeving.

Geluid uitschakelen bij inkomende e-mail in Outlook

Om te beginnen opent u Outlook. De Outlook versie maakt vooralsnog niet uit. Klik in het menu op “Bestand” en vervolgens op “Info”.

Helemaal onderin klikt u op “Opties” om de Outlook opties te openen.

Outlook opties

Klik in de opties voor Outlook, links in het menu op “E-mail” en schakel in de “Ontvangst van bericht” instellingen de optie “Een geluid afspelen” uit. Klik op OK om te bevestigen.

U hoort nu geen geluid meer bij een inkomende e-mail via Outlook.

Geluid afspelen uitschakelen in Outlook

Eventueel kunt u ook een pictogram van een envelop weergeven op de taakbalk uitschakelen en een waarschuwing op het bureaublad weergeven uitschakelen. U ziet dan zo goed als geen notificatie meer bij het ontvangen van een e-mail.

Lees ook
Tabbladen in Windows verkenner uitschakelen

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer: Spellingscontrole in- of uitschakelen in Outlook.

Blijf op de hoogte
Ontvang elke 2 weken een samenvatting van de laatste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.
Deelt u mee?
Help mee en deel deze informatie met andere mensen.
Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *