Geluid uitschakelen bij inkomende e-mail in Outlook

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Wanneer u Outlook heeft geopend, en er komt een nieuwe e-mail binnen, dan wordt er standaard een geluid afgespeeld. Dit geluid helpt bij het identificeren van een nieuwe e-mail.

Ik kan me voorstellen dat u niet altijd zit te wachten op een notificatie geluid bij een nieuwe e-mail. De geluidsmelding kan afleiden en uw werk onderbreken, vooral als u de hele dag door veel e-mails ontvangt.

Als u in een omgeving werkt waar anderen de geluidsmelding kunnen horen, kan dat ook voor hen storend zijn. Het uitschakelen van de Outlook geluidsmelding kan u helpen uw aandacht en concentratie op uw huidige taak te houden zonder voortdurend te worden onderbroken.

Uiteindelijk hangt het van uw persoonlijke voorkeuren en werkomgeving af of u de geluidsmelding voor nieuwe e-mails in Outlook al dan niet moet uitschakelen. Als u het storend of afleidend vindt, kan het de moeite waard zijn om het geluid uit te schakelen en te vertrouwen op andere vormen van kennisgeving.

Geluid uitschakelen bij inkomende e-mail in Outlook

Om te beginnen opent u Outlook. De Outlook versie maakt vooralsnog niet uit. Klik in het menu op “Bestand” en vervolgens op “Info”.

Helemaal onderin klikt u op “Opties” om de Outlook opties te openen.

Outlook opties

Klik in de opties voor Outlook, links in het menu op “E-mail” en schakel in de “Ontvangst van bericht” instellingen de optie “Een geluid afspelen” uit. Klik op OK om te bevestigen.

U hoort nu geen geluid meer bij een inkomende e-mail via Outlook.

Geluid afspelen uitschakelen in Outlook

Eventueel kunt u ook een pictogram van een envelop weergeven op de taakbalk uitschakelen en een waarschuwing op het bureaublad weergeven uitschakelen. U ziet dan zo goed als geen notificatie meer bij het ontvangen van een e-mail.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer: Spellingscontrole in- of uitschakelen in Outlook.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!